Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
5 Mart 2011 Cumartesi - 13:15

Basın gözünden AB

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye çapında örnek proje gösterilen “Antalya Basın Akademisi” adlı Avrupa Birliği projesinin ardından, yeni bir projeye daha imza attı.

Basın gözünden AB
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

AGC “Sivil Toplum Diyaloğu II: Mikro Hibe Programı” kapsamında “Basın Gözünden AB & Türkiye” projesini dün düzenlenen bir panel ve sergiyle hayata geçirdi. Proje, Nürnberg Basın Kulübü, Antalya AB Çalışmalarını Destekleme Merkezi Derneği, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (ATAUM)'un destekleriyle gerçekleştirildi.

Başkan Yeni: “Projelerimiz hızla devam ediyor.”

Gerçekleştirilen panel öncesinde bir konuşma yapan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yeni, yaptığı açıklamada “Cemiyetimizi ve meslektaşlarımızı daha ileriye taşımaya yönelik projelerimiz hızla devam ediyor. Bu bağlamda özellikle genç meslektaşlarımızın eğitimini ve Cemiyetimizin uluslararası bağlantılarını son derece önemsiyor, Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok proje geliştiriyoruz. Bu projemiz ile Avrupa Birliği ve Türkiye'de faaliyet göstermekte olan iki etkin medya meslek örgütü vasıtasıyla, medya gözüyle Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin değerlendirilmesini ve objektif bir şekilde tartışılmasını, bu sayede, kamuoyunun bu konuda daha doğru bilgilendirilebilmesinde kilit aktörler olan medya mensuplarının süreci daha sağlıklı takip edebilmesini sağlamayı hedefliyoruz.” dedi. 
Doç. Dr. Seçil Deren VAN HET HOF: “1998-2004 yıllarında artan heyecan 2004 sonrası düşüşte”

Panelde konuşma yapan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Seçil Deren VAN HET HOF, gazetelerde yayınlanan haber ve karikatürleri de paylaştığı sunumunda, Türkiye'nin Avrupa Birliği adaylık süreci uzadıkça kamuoyundaki heyecanın azaldığını, bu nedenle Avrupa Birliği ile ilgili haberlerin gazetelerde de anasayfa manşetlerinden arka sayfalarda küçük haberlere taşındığını belirtti. Doç. Dr. Seçil Deren VAN HET HOF, ATAUM tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre kamuoyunun 33%'ünün AB'ye kesin üyelik istemesine karşın 48% gibi büyük bir oranın Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı güvenilir ve samimi olmadığını düşünmesi ikilemine de dikkat çekti.

Joachim Hauck: “İmtiyazlı ortaklık mümkün değildir. Avrupa Birliği Türkiye'ye 50 yıl önce verdiği sözü tutmalı, Türkiye bir an önce tam üyelik hakkı kazanmalıdır.”

Nürnberg Nachrichten Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Joachim HAUCK, Türkiye'nin Soğuk Savaş yıllarından bu yana Avrupa Birliği için çok önemli bir ortak olduğunu, ancak bazı Avrupa Birliği devletlerinin kendi içişlerindeki siyasi hatalarını kapatmak için Türkiye'yi öne sürdüklerini belirtti. Türkiye ve Avrupa Birliği'nin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda kültürel ve siyasi ilişkiler ile birbirine bağlandığını, bu nedenle Türkiye'yi Avrupa Birliği'nden ayrı düşünmenin olanaksız olduğunu vurguladı. Türkiye'nin gelişen ekonomisiyle Avrupa için cazip bir ortak olduğunu belirten Hauck, imtiyazlı ortaklığı desteklemediğini, Avrupa Birliği'nin sözünü tutup Türkiye'nin bir an önce tam üyelik hakkı kazanması gerektiğini belirtti.
AB Uzmanı ve Antalya AB Çalışmalarını Destekleme Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Bülend ÖZSOY ise konuşmasında tarihteki çeşitli olaylara değinerek, Avrupa ile Türkiye'deki tutum ve zihniyet farklılıklarına dikkat çekti. 
Moderatörlüğünü Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Haşmet Öyken’in yaptığı panelin ardından, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (ATAUM) desteğiyle, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri sürecine ve bu süreçte medyanın algısına ışık tutmak amacıyla, söz konusu dönemde yayınlanmış gazetelerden manşetlerin yanı sıra Nürnberg Basın Kulübü desteğiyle “Alman Basınından” köşesinin yer aldığı “Basında Türkiye & AB İlişkilerinin 50 Yılı” sergisi açılış kokteyli düzenlendi. Antalya Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü desteğiyle hazırlanan kokteylin ardından davetliler sergiyi büyük ilgiyle gezdi.

 
BALIK KÖFTESİ
 
Amerika'da da içilmez.. İngiltere'de de içilmez..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirbaş yine başardı
ANTALYA'daki bir özel hastanede 54 yaşındaki Meram Gezgin'e aynı anda ...
Hortum'da 14 tutuklama
ANTALYA'da polisin 'Hortum' adını verdiği kaçak akaryakıt operasyonunda ...
Manavgat'ta kaza:1 ölü
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde plakası alınamayan bir aracın çarptığı ...
 
Ahmet Uluç toprağa verildi
Uzun süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Antalyaspor'un ...
Polisten kaçarken kaza
ANTALYA'da hırsızlık suçundan aranan 27 yaşındaki Memduh Z., motosikletiyle ...
Yapay kemik geliştirildi
Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokenti’nde faaliyet gösteren NANOen firması, ...
 
Rus turist yüzde 30 artacak
RUSYA Federal Turizm Ajansı Başkanı Alexsander Radlov, bu yıl Türkiye'ye ...
Antalya'dan aşk yok açıklaması
ALMANYA'da büyüyen ve bir süre önce 'Kördüğüm' adlı ilk albümünü çıkartan ...
İnternette kampanya başlatıldı
Antalya’daki ‘sarhoşluk cezası’na tepki gösterenler, internetteki sosyal ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva