Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
7 Mart 2015 Cumartesi - 09:30

Baykal: Kapatma davası devlet kurumlarında proje olarak ele alınıyor

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisi hakkında kapatma davası açılacağı iddialarına yönelik, "Bunlar ciddiyetsiz işler. Ama birileri uğraşıyor. Birileri bunu ciddi ciddi devlet kurumlarında bir proje olarak ele alıyor" dedi.

Baykal: Kapatma davası devlet kurumlarında proje olarak ele alınıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Deniz Baykal, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nce düzenlenen 'Ortadoğu'da ve Türkiye'de Yeniden Yapılanma Projesi' başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı. Baykal, konuşmasının ardından soruları yanıtladı. Partisi hakkında kapatma davası açılacağına yönelik iddiaları değerlendiren Baykal, Türkiye'nin probleminin olmayan sorunları siyaset gündemine taşımak ve onun etrafından bir siyasi enerji tüketimini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Baykal, "Akıl, mantık, sağduyu bazen görülüyor ki kayboluyor. En saygıdeğer siyasetçiler cinayetle itham ediliyor, olmadık suçlamalar birbiri hakkında ortaya atılıyor. Yalana dayalı, gerçek olmayan verilerle imal edilmiş iddialarla, özel senaryolarla siyaset yapma yöntemi ne yazık ki bu döneme damgasını vurmuştur" diye konuştu.

'ÇALIŞSINLAR BAKALIM'
Bunu 'acı bir olay' olarak değerlendiren ve Türkiye'nin şu anda en ciddi konuları konuşması gereken bir dönemden geçtiğini kaydeden Baykal, şunları söyledi:

"Magazin bile demeye dilim varmıyor. Bunlar ciddiyetsiz işler. Ama birileri uğraşıyor. Birileri bunu ciddi ciddi devlet kurumlarında bir proje olarak ele alıyor, konuşuyor, sunuyor, 'nasıl ele alalım, nasıl sunalım, kimi itham edelim, o ne cevap verir' senaryoları yazılıyor. Bunlara karşı yapılacak şey ciddiye almamaktır, itibar etmemektir. Cevap vermeye bile gerek hissetmiyorum. CHP'yi savunmak zorunda kaldığımızda söyleyecek çok şey var tabi. Ben CHP'yi şimdi savunma zorunda bizi bırakacak bir ciddiyeti de taşıdığına inanmıyorum bunların. Bunlar hevesler. Siyaseti seçim öncesinde belli noktalara taşımak için yapılan çalışmalar. Yapılıyor mu? Evet yapılıyor. Doğru mu? Evet, doğru. Acı olan manzara da bu. Deli saçması birinin yalanı olsa mesele yok. Ama devlet kurumlarına bu tip görevler veriliyor, onlar da çalışıyor. Çalışsın bakalım, çalışsınlar. Verilecek cevabımız olur." 

'KİŞİSEL OTORİTELERİN İSTİKAMET ÇİZDİĞİ ÜLKE OLMAMALIDIR'
Deniz Baykal, konferansta yaptığı konuşmada yeni bir zaman diliminin şekillenmekte olduğunu kaydetti. Bu değişim içinde Ortadoğu'nun hem Amerika'nın bölgeden çekilmesine hem de terörün ve şiddetin meşruiyetini kaybettiği bir dönemin yaşanacağı değerlendirmesinde bulunan Baykal, bu süreçte Türkiye siyasetinin, siyasi partilerin yeniden şekillenebilir olduğunu belirtti. 

Bu konjonktürde Türkiye'nin kişisel otoritelerin istikamet çizdiği bir ülke haline gelmemesi gerektiğini savunan Baykal, “Kurumsal kimliği, devlet niteliği, devletin temel nitelikleri, egemenliğin kuvvetler ayrımının çerçevesi içinde işlediği, hukukun üstünlüğünün tartışma götürmez bir gerçek olarak kabul edildiği, yargının bağımsızlığının temel alındığı bir siyasi yapılanmayı sakın ha bozmadan, sarsmadan, tehlikeye atmadan Türkiye'nin gelişmeleri değerlendirmesi lazım" diye konuştu. 

'TÜRKİYE MODELİ CHP MODELİDİR'
Ortadoğu'da yaşanan her olayın Türkiye deneyiminin ne kadar önemli olduğunun en somut göstergesi olduğunu kaydeden Baykal, “Tuzak başkanlık rejimidir. Başkanlık rejimi tuzağına düşmemelidir Türkiye" dedi. Seçim sonrası Türkiye'nin kritik gündem ve heyecan verici büyük bir tartışmayla baş başa kalacağını kaydeden Baykal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye modeli hepimizin iftihar edeceği bir modeldir. Türkiye modeli de bize sorarsanız, bir CHP modelidir. O CHP modeli Türkiye modeli olmuştur. Şimdi Türkiye modeli olmaktan çıkarma çabaları var. O çabaların Türkiye'yi nereye getirdiği ortada. Biz bu modele inanıyoruz. Bu modelle Türkiye ve bölge olması gereken yola doğru gider. Bunu gerçekleştirme görevi bizim üzerimizdedir. 'Biz' derken Türkiye olarak, CHP olarak, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu olarak da diyorum. Devletin anayasal özüne inanan siyaset anlayışı Türkiye'yi de, bölgeyi de özlenen barışa, istikrara, adalete kavuşturabilir. Bunun dışında da model yoktur. Bulunamamıştır."
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Umut Oran'ın Twitter’dan istediği o rapor geldi
 
Turizmci otel odasında ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umut Oran'ın Twitter’dan istediği o rapor geldi
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Twitter üzerinden Sümeyye Erdoğan'a ...
Yıldırım ile Manya HDP'den aday adayı
ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD) Eşbaşkanı Deniz Yıldırım ile kamuoyunda ...
İşte CHP’nin yüzde 35 hesabı
Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde yüzde 35 oy hedeflediklerine ilişkin açıklamasının ...
 
CHP İl Başkanı, önseçimi anlattı
ANTALYA'da ilk kez meclise göndereceği isimleri belirlemek için önseçim ...
CHP aday adayları rengarenk
CHP'ye başvuran aday adayları arasında naylon çadırda doğmuş roman da var hak savunucusu da!
Yargıtay Başkanı'ndan flaş CHP açıklaması
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, o iddia hakkında açıklama yaptı.
 
'Yasak aşk meyvesiyim, Ak Parti'den adayım'
Modern kıyafeti ve partiyi şok eden özgeçmişi ile dikkatleri çeken Ece ...
AYM'den seçim barajı talebine ret
DSP, BBP ve Saadet Partisi'nin yüzde 10 barajın kaldırılması için yaptığı başvuruyu reddetti.
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aday olacakmı?
İstanbul 1. Bölge’den adaylığının ilan edileceği iddiası...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva