Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
Antalyaspor-Adana Demirspor: 2-1
29 Nisan 2011 Cuma - 12:08

Baykal'a yumurtayı böyle attılar

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yapılan yumurtalı saldırı objektiflere böyle yansıdı.

Baykal a yumurtayı böyle attılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletekili Deniz Baykal, seçim çalışması için geldiği Serik ilçesinde esnaf ziyareti yaparken, bir grubun haşlanmış yumurtalı saldırısına uğradı. Yumurta atarken 'Serik'ten defol git Baykal' diye bağıran kişilerin CHP'den milletvekili adayı gösterilmeyen bir partilinin yeğenleri olduğu ileri sürüldü.

12 Haziran seçiminde CHP’den Antalya birinci sırada milletvekili adayı olan Deniz Baykal, yanında diğer milletvekili adayları Osman Kaptan, Arif Bulut, Levent Kıldır ve Ahmet Daloğlu ile İl Başkanı Özer Ülken'le birlikte bu sabah seçim çalışması için Serik ilçesine geldi. Serik'te ilk olarak MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Habalı'yı makamında ziyaret eden Baykal, burada iktidarın değişmesine şiddetle ihtiyaç olduğunu söyledi.

Baykal, "Ben Doğru Yol'cuyum, ANAP'lıyım, MHP'liyim, Saadet'liyim. Hepsine saygımız var. Ama hepsinden önemlisi oyları israf etmeden, her oy parlamentoda karşılığını ortaya koyabilmeli. Serik merkez sağın önemli bir merkezi. Süleyman Demirel Isparta'dan alamadığı oyu buradan aldı. O merkez sağın şimdi AKP'yle ilgisi var mı? Zerre ilgisi yok" diye konuştu.

HAŞLANMIŞ YUMURTA ATTILAR 

Deniz Baykal daha sonra, partililerle birlikte esnafı ziyaret ederek, partisinin ilçe binasına doğru yürümeye başladı. Baykal, ilçede bugün seçim irtibat bürosunu açan MHP'nin Antalya'da 4'üncü sıra adayı Eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik'i ziyaret etmek istedi ancak törenin başladığını görünce vazgeçti. Çınaraltı Meydanı’ndan geçerken Deniz Baykal’a saat 11.15 sıralarında yaklaşan 5- 6 kişilik grup, 'Serik'ten defol git Baykal' diye bağırarak haşlanmış yumurta attı.

Bu arada partililer Baykal'ın etrafını çevirerek koruma altına aldı. Baykal'a tepki gösteren kişiler, partililer tarafından kovalandı, ancak saldırganlar ara sokaklara kaçtı. Yumurtaların isabet etmediği Deniz Baykal da hiçbir şey olmamış gibi esnaf ziyaretine devam etti. Baykal kısa süren kargaşanın ardından parti binasına çıktı.

Partisinin ilçe başkanlığında konuşan Deniz Baykal, çıkışta, yumurtalı saldırıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Soruları gülerek karşılayan Baykal, "Rica ederim" dedi. Saldırının parti içi bir tepki olup olmadığına yönelik sorulara, az önce konuştuğu ilçe başkanlığı binasını göstererek, "Parti dediğin ne? Parti burada işte" diye karşılık verdi.

İL BAŞKANI: KİŞİSEL TEPKİ 

Deniz Baykal'a yumurta atanların, listeye giremeyen bir partilinin yeğenleri olduğu iddia edildi. İl Başkanı Özer Ülken, "Kişisel tepkiden kaynaklanan bir davranış. Bizim için kıymeti harbiyesi yoktur. Serik bir evladı gibi Deniz Baykal'ı kucaklıyor" dedi.

İl Başkanı Ülken, saldırının parti için bir tepki olarak değerlendirilemeyeceğini, son derece kişisel olduğunun altınnı çizdi.

Deniz Baykal ve beraberindekiler daha sonra ilçe pazarını gezdi. Saldırının duyulmasından sonra Deniz Baykal'ı telefonla arayan Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti ve davacı olup olmayacağını sordu. Bunun üzerine Baykal, davacı olmayacağını söyledi.

İYİ Kİ ADAY YAPMAMIŞIZ

ANKA, saldırının ardından Baykal'ın  “İyi ki böyle adamlar aday yapılmamış' dediğini bildirdi. Ajansın geçtiği haberde şu ifadelere yer verildi: Edinilen bilgiye göre Baykal’a yumurta isabet etmedi ama yanındaki iki kişiye yumurta geldi. Atılan yumurtalara rağmen Pazar yerini gezmeye devam eden Baykal’ın yakın çevresine şu yorumu yaptığı öğrenildi:
“İyi ki böyle adamlar aday yapılmamış. Böyle particilik olmaz. Bu tür insanlar zaten listede olmamalı. Bu vatandaşın, Serikli’nin tepkisi değil.”
Baykal’ın yakın çevresinden alınan bilgiye göre, 5-6 yumurta atıldı, ancak atılanlar arasında taş yok. Baykal’a yumurta gelmediği, yanında bulunan iki kişiye yumurtanın isabet ettiği belirtildi."

Fotoğraflar: Antalya-DHA Emre Baylan

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
Baykal'a haşlanmış yumurta atmışlar
 
MHP'yi sarsan iddia: 8 kaset daha var
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan tahsin 29 Nisan 2011 Cuma 12:44

yine İBRAHİM DEMİR oğlu ve akrabaları.ömer melliyi partinin önünde dövdüler,eski kepez gençlik kolları veli çalın bacağına kalem soktular şimdide baykala yumurta atmaya çalıştılar hala parti üyeleri anlamakta zorlanıyorum

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'a haşlanmış yumurta atmışlar
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a Antalya’nın ...
Bahçeli'den kaset açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kaset sakandalı ile ilgili olarak hükümete çağrıda bulundu.
İşte kesin aday listeleri
12 Haziran Pazar günü yapılacak olan 24’üncü dönem milletvekili genel ...
 
Bir oy kaç kilo patates ediyor
CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, pazar yerinde seçim çalışması ...
DÖSİAD AKP'li adayları konuk etti
AKP Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel, istikrarın sürdürülmesi ...
Akaydın: Seçim için çalışan bir başkan değilim
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçim için ...
 
Başak Sapan: 'Bir anlık kızgınlık'
CHP Antalya milletvekili adayı Yıldıray Sapan ile eşi Başak Üstündağ Sapan, ...
Belden aşağı siyaset
Gün Haber Yazarı Dursun Gündoğdu, 'belden aşağı siyaset'i yazıyor. İşte Gündoğdu'nun yazısı...
Süleymancılar kime oy verecek
Antalya’da çok sayıda üyesi bulunan Süleymancılar Cemaati 12 Haziran’daki ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva