Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
30 Eylül 2015 Çarşamba - 14:53

Bu atamaya büyük tepki

ANTALYA Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı imzasıyla oluşturulan 'Antalya Yüksek İstişare Konseyi' başkanlığına ANSİAD'dan ihraç edilen işadamı Muharrem Koç'un getirilmesi, tepkilere yol açtı.

Bu atamaya büyük tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hiçbir kurum ve isimle istişare yapılmadan Koç'un başkanlığa getirilmesi nedeniyle çok sayıda sivil toplum örgütü konseye katılmayacağını bildirdi.

Antalya Valiliği himayesinde, içinde belediyeler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan 28 kurum ile 30 işadamından oluşan Antalya Yüksek İstişare Konseyi oluşturuldu. Vali Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel imzasıyla da bu kuruluşlar ve işadamlarına yazılı olarak konseyin kuruluşu bildirildi. 7 Ekim Çarşamba günü saat 17.30'da da Akra Barut Hotel'de konseyin ilk toplantısı için bu kurum ve işadamlarına çağrıda bulunuldu.

THİNK TANK BİRİMİ

Vali Türker ve Büyükşehir Başkanı Türel imzalı çağrı yazısında, Yüksek İstişare Konseyi'nin, sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla Antalya'nın küresel vizyonuna ışık tutacak, kentin sosyo- ekonomik ve sektörel sorunlarını, çözüm önerilerini, büyük yatırım projelerini ele alacağı, kentlilik bilincinin ve sosyal dayanışmanın gelişmesine katkıda bulunacağı, yerel yönetim kararlarında sivil toplum katılımıyla katılımcı yönetim anlayışının güçlenmesini sağlayacağı, yerel yönetimler ve sivil toplum kurumları arasında koordinasyonu güçlendirecek bir think tank, yani fikir üretim birimi olacağı kaydedildi.

SEKRETARYA BÜYÜKŞEHİR

Sekretaryasının Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yürütüleceği açıklanan konseyin en çok tepki gören yanı ise konsey başkanlığına getirilen isim oldu. Vali Türker ve Başkan Türel imzalı yazıda, konsey başkanlığını, konseyin oluşumunun fikir ve hazırlık aşamasında katkı sağlayan ve sivil toplum tecrübesine sahip işadamı Muharrem Koç'un 2 yıl süreyle yürütmesinin kararlaştırıldığı, Koç'un gerekli çalışmaları en iyi şekilde yürüteceğine inandıkları açıklandı.

BARO'DAN SERT TEPKİ

Vali Türker ve Başkan Türel'in davetine katılmayacağını bildiren Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, konsey başkanlığını 2 yıl süreyle işadamı Muharrem Koç'un yürüteceğinin bildirildiğine işaret ederek, “Antalya Barosu'nun şehir ve ülke meselelerine duyarlılığı sayın Valilik makamının malumudur. İnsan hakları, kadın ve çocuk hakları, çevre ve imar meseleleri başta olmak üzere şehrimizin tüm sorunlarına büyük bir azim ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam etmek arzusundayız. Ancak böylesi geniş yelpazeye dayanan Yüksek Kurul'un başına, hiçbir kurumla istişare edilmeden, bir işadamının getirilmesini doğru bulmadığımızı, bu amaçla kurulan bir konseye ancak Antalya Valisi yahut görevlendireceği bir vali yardımcısının başkanlık etmesi halinde katılacağımızı ve katkı koyacağımızı makamınıza saygı ile arz ederim" dedi.

ANSİAD DA SERT ÇIKTI

ANSİAD da baro gibi konseye katılmayacağını yazılı olarak bildirdi. Daha önce ANSİAD'da üyesi iken çeşitli sebeplerle Muharrem Koç'u ihraç eden ANSİAD yönetimi, konsey başkanlığına getirildiği belirtilen Koç'un dernek üyeliği vasıflarını yitirdiği için üyeliğinin sonlandırıldığı, Koç'un başkanlığında oluşturulan bir konseyde üyelik ve toplantılara katılımın dernek ilkelerine aykırı olduğu ifade edildi.

DAVET EDİLEN KURULUŞLAR

Konseye katılımları için yazılı davet bulunulan kuruluşlar şunlar:

Antalya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu ve Döşemealtı belediye başkanları, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Akdeniz Turistik Otel ve İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Fuarcılık A.Ş. (ANFAŞ), Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Antalya Barosu, Kent Konseyi, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Ziraat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Antalya Serbest Bölge (ASBAŞ), Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği, Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED).

DAVET EDİLEN İSİMLER

Konseye yazılı davet edilen işadamları ve kentin kanaat önderleri şunları:

Ahmet Selçuk, Ali Rıza Akıncı, Arif Selçuk, Caner Şahinkara, Hasan Subaşı, Ayhan Bektaş, Aziz Torun, Bahadır Yantaç, Birol Güntekin, Cihan Bulut, Bekir Kumbul, Emin Hesapçıoğlu, Feridun Uyar, Fettah Tamince, Hasan Akıncıoğlu, Hüseyin Acarlıoğlu, Kürşat Aybak, Mustafa Söylemez, Mehmet Yüksel, Muharrem Koç, Mustafa Sak, Muzaffer Sağlam, Recai Kırmızıtaş, Sadık Badak, Yeliz Gül Ege, Saim Çotur, Şükrü Erdem, Kadir Dursun, Ahmet Barut ve Abdullah Keleş.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

 

Etiketler:
 
HDP'li Oluç: Erdoğan kendini padişah zannediyor
 
İzni, bitiminden 1 hafta sonra iptal edildi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut Mutlu 1 Ekim 2015 Perşembe 13:28

Kurumlar tamam da kişileri seçerken hangi kriteri dikkate aldılar? Eski vekiller, eski STK başkanları yerine neden bu isimler? Bir de başkanı, belediye başkanlarına, Hasan Subaşı ya da Bekir Kumbul'a başkanlık edecek kapasitede mi?

Yorumu oyla      3      3  
Antalyali 1 Ekim 2015 Perşembe 07:30

Bu ekibin icinde evcilmen'in olmamasi ayiptir

Yorumu oyla      5      6  
... 30 Eylül 2015 Çarşamba 15:28

baro amma da sert bildiri yayınlamış...çok korkuttular..oo herkes te çok çekindi..hadi ordan be..siz ancak devletin sırlarını ifşa eden,devleti uluslar arası platformda zora düşürmeye çalışan,mit tırlarını durduran hakim ve savcılara ,amerikadan talimatla adam tahliye etmeye kalkışan hakimlere sahip çıkarsınız ancak..onlar için heryerde basın açıklamaları yapıp,heyetler görevlendirirsiniz..

Yorumu oyla      5      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aspendos mermerine coğrafi işaret talebi
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Aspendos Antik Tiyatrosu ...
Engelli bireyler piknikte buluştu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliğiyle ...
Yargı, dünyaca ünlü plajda betona 'dur' dedi
ANTALYA'nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş'ta, Kaş Belediyesi'nin büfe ruhsatıyla ...
 
AKBEM kayıtları 1 Ekim'de başlıyor
ANTALYA'da 8-14 yaş grubu çocuklara 10 farklı birimde 23 ayrı branşta ...
İtalyan işadamları Antalya'ya geliyor
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenecek 'Banyo Armatür ve Isıtma ve ...
Kendisi üretti, tasarruf sağladı
MURATPAŞA Belediyesi, kendi atölyesinde ürettiği, yeraltı otomatik çöp ...
 
Antalya'da 45 bin 'yeni Alanyalı' yaşıyor
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bugüne kadar 79 ülkeden yaklaşık 38 bin ...
Kadın girişimciler, 'Emeğe Değer Kazandıran Fikirler Çalıştayı'nda buluştu
Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye ...
2 kız kardeş iki gündür kayıp
ANTALYA'da iki gün önce kaybolan 16 yaşındaki Nasip ve 14 yaşındaki Ayşe ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva