Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
20 Ocak 2015 Salı - 17:22

CLK özür diledi

CLK, Antalya'da faturaların geç gelmesiyle ilgili baskılara fazla dayanamadı ve kurum olarak özür diledi. İşte o açıklama:

CLK özür diledi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"CLK AKDENİZ ELEKTRİK A.Ş. olarak bir süredir bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, şirketimiz ile ilgili yapılan haberlere istinaden  kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.
 
Bir süredir bazı basın yayın organlarında şirketimiz ile ilgili faturaların geç okunduğu ve geç okumaktan kaynaklı olarak faturaların zamlı olarak gönderildiği hakkındaki haberler ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.
 
Türkiye genelinde Ulusal Elektrik tarifeleri uygulanmaktadır. Ulusal Elektrik tarifeleri, faturalarda alınan birim bedeller Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenmekte ve ülke genelinde bütün tüketicilere aynı şekilde yansıtılmaktadır. EPDK tarafından bütün Türkiye’de uygulanmak üzere onaylanan ulusal tarife bölgemizde de aynen uygulanmaktadır. Şirketimizin herhangi bir keyfi uygulaması söz konusu değildir.
 
Ulusal tarifelerde 2014 yılında tarifeli abonelerimize yansıtılan EPDK onaylı birim fiyatlar ile 2015 yılında yansıtılan EPDK onaylı birim fiyatlarda bir artış olmamış, birim fiyatların 36 kuruştan 39 kuruşa yükseltildiği ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Aksine 2014 yılı aralık ayı sonu itibariyle geçerli olan enerji birim fiyatı (Mesken aboneleri için) 0,391TL iken 01.01.2015 tarihinden geçerli enerji birim fiyatı 0,390 TL’ye düşmüştür.
 
Tarifeli tüketiciler için onaylanan ulusal birim fiyatlarda EPDK, tüketim kademeli fiyatlandırma uygulaması yapmamaktadır; bir başka deyişle 1kWh elektrik tüketiminin birim fiyatı ne ise 500 kWh elektrik tüketiminde birim fiyat aynıdır. Dolayısıyla, 150 kWh kadar tüketilen elektrikte farklı bir birim fiyat, 150 kWh üzerinde tüketilen elektriğe zamlı bir birim fiyat uygulaması kesinlikle doğru olmayıp böyle bir uygulama söz konusu değildir.
 
Bu dönemde faturaların yüksek gelmesinin en önemli gerekçesi Antalya genelinde bu kışın son 15 yılın en soğuk kışı olması nedeni ile ısınmada yoğun klima ve elektrikli ısıtıcı kullanımından kaynaklı artan elektrik tüketimi doğal olarak faturalara daha yüksek bedel olarak yansımaktadır.
 
Sınırlı sayıda abonemizin geç okunması, özellikle maaşını ayın 15 inde alan memurlar için bir defaya mahsus okuma planı değişikliği yapılarak faturanın ayın 15’inden sonra ödenebilmesine imkan verecek şekilde, elektrik sayaçlarını okuma işlemlerini düzenleme ihtiyacından kaynaklanmıştır. Bu uygulama sınırlı sayıda abonemizi etkilemiştir.

Şirketimizin bu okuma planı değişikliğinden ve sınırlı sayıda abonemize geç fatura gönderilmesinden kaynaklı hiçbir maddi kazancı kesinlikle olmamıştır; aksine geç okunan abonelerin tüketim bedellerini bir ay geç faturaya dönüştürmekten kaynaklı finansman maliyeti oluşmuş ve tedarik edilen enerji maliyeti şirketimiz tarafından karşılanmıştır.
 
Şirket olarak bir kesim abonelerimizden gelen talep üzerine okuma planında bir defaya mahsus ve bu abonelerimizin lehine yapılan değişiklikten etkilenerek faturaları geç gönderilen abonelerimizden, yaşattığımız bu sıkıntıdan dolayı, şirket olarak özür dilediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Saygılarımızla,
 
CLK AKDENİZ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ AŞ
 
 

 

 
Antalya'da sürgün memura çay soruşturması iddiası
 
Gün Haber yazdı Antalyalı sahip çıktı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
öksüz 21 Ocak 2015 Çarşamba 17:39

ben anlamıyorum bu clk vatandaşla alaymı ediyor.özür neyi çözerki,kaçak olarak kullanılan elektirik paralarınıda dürüst vatandaşlardan alıyor. ben şunu söylüyorum. sizler bu kadar kişinin vebalini veremezsiniz. şayet benden haksız kazanç almışsanız ben hakkımı helal etmiyorum sizleri allahım,a havale ediyorum.

Yorumu oyla      6      3  
mustafa özkoc 21 Ocak 2015 Çarşamba 07:34

ben yedı göbek Antalyalıyım emeklyım altıyüz doksan tl fatura odemem mkansız kesınlıkle mahkemelik olacagım

Yorumu oyla      4      3  
esen esen 21 Ocak 2015 Çarşamba 00:46

siz özür dileyince biz nasıl mutlu olduk, nasıl ferahladık:)sanırsınki ya indirim yapacaklar yada haksız kazanç elde ettikleri faturalardan kazık bedelllerini geri çekecekler ,,güleceğim ağlanacak halimize oda abes olacak,,dalga geçme bari CLK BIRAK BİZ ÇOLUK ÇOCUĞUMUZUN NAFAKASINI SANA YATIRALIM SENDE GÜLE GÜLE YEME

Yorumu oyla      4      3  
anonim 21 Ocak 2015 Çarşamba 00:30

Bu aciklamayi yapmak icin bu kadar beklemeleri sorumsuzluktan baska bir sey degil. Sozlesmeyi yaptiktan sonra elektrigi ancak uc gunde baglayabilen bir firmadan da baska bir sey beklenmezdi. Arkalari saglam olunca, olan halka oluyor.

Yorumu oyla      4      3  
ben 20 Ocak 2015 Salı 21:48

"yaşattığımız bu sıkıntıdan dolayı, şirket olarak özür dilediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz"... aaaaaa demekkı ya faturaları taksıte bağlayacak yada yuruyuse kendılerı de katılacak ...ozur dılemekle faturalarda ıyılestırmeden sozedılmıyor..bende ozur dılıyorum saygılarımı sunuyorum ve faturamı odemıyorum desem kabul gorur mu???

Yorumu oyla      4      3  
mazlummm 20 Ocak 2015 Salı 19:06

bir kaç yıl öncede bu şekilde 2-3 aylık fatura yollamışlardı.değişen bir şey yok.söylenecek tek söz var:zehir zıkkım olsun.çünkü yapacak birşey yok.yapanın yanına kalıyor.

Yorumu oyla      4      3  
20 Ocak 2015 Salı 17:54

Biz de bu kadar yüklü bir faturayı tek seferde ödeyemeyeceğimiz için özür dilesek ne olur... Tabi hizmet alamayız... Clk arkasına hükümeti almış basit bi özürle hepimizi çok zorda bıraktı.. O özrü dilememek için de epey sabretti taa ki halkın kararlılığını görünceye kadar ben yaptım oldu mantığıyla oyaladı... Kınıyorum

Yorumu oyla      19      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da sürgün memura çay soruşturması iddiası
TÜM Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Kutay Meriç: Sayaç okuyanın maaşını vatandaş ödüyor
HALKEVLERİ Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, CLK Akdeniz Elektrik'in, ...
Jandarmadan kaçak sigara ve sahte gözlük operasyonu
ANTALYA'nın Serik ve Manavgat ilçelerinde jandarmanın operasyonunda çok ...
 
Kanyonda 3 günü anlattılar: Yüzde 2'lik telefon şarjı hayatımızı kurtardı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde çıktıkları doğa gezisinde kaybolmalarından ...
Zabıtadan bozuk balık operasyonu
BİR ihbarı değerlendiren Muratpaşa Belediyesi Zabıtası, 60 kasa bayat ...
Ensesinden vurulan polis ağır yaralandı
ANTALYA'da polis memuru 42 yaşındaki Bülent Akif Sönmez, taşlık arazide ...
 
Demre ve Finike'yi buluşturan düğün
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci'nin kızı ...
Fırtına ve selin bilançosu 15 milyon lira
FİNİKE(Antalya), (DHA) - ANTALYA'da geçen hafta etkili olan fırtına ve ...
Hrant Dink, Antalya’da anıldı
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 8’inci yılında Antalya’da anıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva