7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Bankanın elektrik panosunda yangın
Bankanın elektrik panosunda yangın
11 Haziran 2018 Pazartesi - 11:44

Çevreciler; 'Oku Fettah oku'

ANTALYA'daki Kleopatra Koyu'nun özel bir şirkete 29 yıllığına tahsis edilmesine tepki gösteren çevreciler eylem yaptı. Bazı çevreciler ellerindeki pankartı göstererek, 'Oku Fettah oku' sloganı attı. Rixos'tan yapılan açıklamada ise tahsisle ilgilerinin olmadığı bildirildi.

Çevreciler;  Oku Fettah oku
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2015 yılında tahsis edilmek üzere ihaleye çıkan fakat ihaleyi kazanan firmanın geri çekilmesinin ardından bu yıl tekrar ihaleye çıkan ve özel bir firmaya günübirlik kullanım için tahsisi yapılan Kleopatra Koyu'nda çevreciler eylem yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kemer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gül, CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekili adaylarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, turizmciler, muhtarlar ve vatandaştan oluşan grup, tahsisin iptal edilerek tekrar halkın kullanımına açılmasını istedi. Eyleme katılanlar Türk bayrakları ve dövizler taşıdı.

'BU YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ'

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, koydaki kayalık burunda Kleopatra'nın siluetinin de bulunduğunu belirterek, koy için daha önce de ihaleye çıkıldığını aktardı. İhaleyi alan kişinin vazgeçmesinin ardından durumdan haberdar olduklarını anlatan Gül, "Araştırma neticesinde Orman İl Müdürlüğü'ne ve Milli Parklar İl Müdürlüğü'ne bilgi verdik. Onlardan bize gelen cevap ihaleyi alan şahsın vazgeçtiği yönündeydi. 4 milyon liraya gittiğini söylediler. 2015'te ihale yapılacaktı. Orman Bakanlığı'na bu ihalenin feshedilmesine ilişkin yazı yazdık. Buradaki bütün çalışmaların belediye olarak yapılmasını ve halka açılmasını istedik. Bugün Kemer'in akciğerlerini kurtarmak için başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve doğaseverlerle buraya geldik. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Halkla beraberiz. Belediye olarak her şeyi yapacağız. Burası çünkü belediye sınırları içerisinde yer alıyor" dedi.

'HALK OLARAK BU PARAYI KENDİ ARAMIZDA TOPLARIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, siyasetçi olarak değil doğasever olarak koyda bulunduğunu söyledi. Antalya'nın bütün kıyılarının yağmalandığını savunan Çetin Osman Budak, "Yağmalanma devam ediyor ama Antalya hakkı bunlara müsaade etmiyor. Bunun için bugün bu eyleme katıldık. Burada kekikler var. Çeşit çeşit endemik bitki var. Bunlar sadece doğa düşmanı değil. Bunlar insan düşmanı. Çünkü insanlar burada tatil yapıyor. Antalya'da çok az sayıda denize girilebilecek yer kaldı. Konyaaltı bunun bir örneği. Burada ve Lara bölgesinde yağmalama devam ediyor. Bunlara direnmek gerekiyor. Bunların gözünü toprak doyursun. Seçime az kaldı. Kaybediyorlar. En azından kaybederken bunları yağmalayalım diye düşünüyorlar. 5 yılda 500 bin lira. Halk olarak bu parayı kendi aramızda toplarız. O zaman bize versinler. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Burası halkın olana kadar bu direniş devam edecek" diye konuştu.

A Platformu sözcüsü Hediye Gündüz de bölgenin tipik bir Antalya koyu olduğunu kaydederek, "1980'den bu yana tahrip edildi. Burada her şey doğal. İnsanlar bu tür yerlerde denize giriyor. Sahiller ve koylar halkındır. Bu koyun Antalya halkına kalmasını istiyoruz" dedi.

'29 YILLIĞINA TAHSİS İŞLEMİ BAŞLATILMIŞ'

Grup adına eylemi organize eden Sami Adaletli de basın açıklamasını okudu. Adaletli, şöyle dedi:

"Kimimizin Mehmet Ali Bükü, kimimizinse Kleopatra Koyu olarak adlandırdığı bu doğa harikası tabiat alanında meydana gelen, insan ve bürokrasi eliyle bilinçsizce çıkarılmış, gözle görünmeyen yangına, birer damla su serpmeye gelmiş bulunmaktasınız. Yangın diyorum, zira hepinizin anılarında yeri olan ve nice yıllar daha kullanmayı düşündüğünüz bu koy, 30 Mayıs tarihinde ihaleye çıkarılmak suretiyle bir firmaya 5+ 24 olmak üzere 29 yıllığına tahsis işlemi başlatılmış durumda. Biliyorum ki bu alan hepimizin hayatında önemli bir yeri var. Bu alan şimdiye dek pikniğinizi yaptığınız, balık tuttuğunuz, denize girip dinlendiğiniz, tabiatın sesine kulak verdiğiniz bir cennet köşesiydi. Bizler için buranın kullanım amacı, insani gereksinimlerimizi karşılamakken, ihaleci firmanın ise amacı tamamen ticari duygusallığa dayanmaktadır."

Eylem için toplanan grup, 'Koylar halkındır halkın kalacak' sloganı atarken, 'Bunlar son koylarımız', 'Bakanım sözünü tut burası Uzun Göl değil Çançun', 'Tekirova bizimdir', 'Yapılaşma istemiyoruz', 'Koylar halkındır' yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Eyleme koyda demirleyen tekne sahipleri de korna çalarak destek verdi. Eylemin ardından grup dağıldı.

RİXOS'TAN AÇIKLAMA

"11.06.2018 tarihinde haber sitenizde Odatv.com kaynaklı “Fettah Tamince sağ gösterdi sol vurdu” başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Haber içerisinde yeralan ve Fettah Tamince’ye ait Sembol İnşaat ve turizm şirketinin, adı geçen ihaleden haberi olmadığı gibi ihaleyle ilgili bir teşebbüsü de olmamıştır.  Bu noktada, ihaleyi alması gibi bir durum da söz konusu olamaz. Yapılan haber gerçekleri yansıtmamaktadır.

Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda sorumlu gazeteciliğin de bir gereği olduğuna inandığımız duyarlılık ve hassasiyeti haber anlayışınıza yansıtacağınızdan kuşku duymuyoruz. Bu nedenle kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gerekli düzeltmelerin yapılmasını rica ediyoruz.

Saygılarımızla"


ANTALYA'NIN KEMER ILCESINE BAGLI TEKIROVA MAHALLESI TABIAT PARKI SINIRLARI ICERISINDEKI KLEOPATRA KOYU'NUN (MEHMETALI BUKU) OZEL BIR SIRKETE 29 YILLIGINA TAHSIS EDILMESINE TEPKI GOSTEREN CEVRECILER EYLEM YAPTI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINE BAGLI TEKIROVA MAHALLESI TABIAT PARKI SINIRLARI ICERISINDEKI KLEOPATRA KOYU'NUN (MEHMETALI BUKU) OZEL BIR SIRKETE 29 YILLIGINA TAHSIS EDILMESINE TEPKI GOSTEREN CEVRECILER EYLEM YAPTI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINE BAGLI TEKIROVA MAHALLESI TABIAT PARKI SINIRLARI ICERISINDEKI KLEOPATRA KOYU'NUN (MEHMETALI BUKU) OZEL BIR SIRKETE 29 YILLIGINA TAHSIS EDILMESINE TEPKI GOSTEREN CEVRECILER EYLEM YAPTI. EYLEME CHP ANTALYA MILLETVEKILI ADAYI CETIN OSMAN BUDAK DE DESTEK VERDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINE BAGLI TEKIROVA MAHALLESI TABIAT PARKI SINIRLARI ICERISINDEKI KLEOPATRA KOYU'NUN (MEHMETALI BUKU) OZEL BIR SIRKETE 29 YILLIGINA TAHSIS EDILMESINE TEPKI GOSTEREN CEVRECILER EYLEM YAPTI. EYLEME KEMER BELEDIYE BASKANI MUSTAFA GUL ILE CHP ANTALYA MILLETVEKILI ADAYI OGLU ISMAIL HAKKI GUL DE DESTEK VERDI. (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

 

Etiketler:
 
Antalya OSB kreşi ilk mezunlarını verdi
 
Sosyal medyadan yakalanan kaçak avcılara 28 bin lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya OSB kreşi ilk mezunlarını verdi
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kreş ve Gündüz Bakımevi ilk mezunlarını ...
Köpük partisiyle serinlediler
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde sıcaktan bunalan turistler, köpük partisinde hem eğlendi hem serinledi.
Lavanta turizmi
BURDUR ve Isparta'daki lavanta bahçelerinde çiçekler açmaya başladı. Tek ...
 
Kemer sahillerinde atlı jandarma göreve başladı
ANTALYA'nın Kemer ilçesi sahillerinde devriye gezerek güvenliği sağlayacak atlı ...
Paris Hilton Dosso Dossi podyumunda
ANTALYA’da 26'ncısı düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show’un defilesinde ...
Polisten 'Duman' uygulaması
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü kent genelinde asayiş uygulaması yaptı. 1705 ...
 
Türkiye Golf Turu 8'inci ayağı tamamlandı
Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Türkiye Golf Turu'nun 8'inci ayağı tamamlandı.
Paris Hilton'un hayali çocuklarıyla tatil yapmak
ANTALYA'da bu yıl 26'ncısı düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show defilesinde ...
Turunç Masa 3.5 yılı geride bıraktı
MURATPAŞA Belediyesi'nin yönetişim sistemi Turunç Masa, günün her anında ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva