Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
28 Aralık 2023 Perşembe - 13:42

Cinayet sanığı iki kardeşe müebbet hapis

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, otomobiliyle seyir halindeyken başından tabancayla vurulan Ahmet Seçgin'in (31) ölümüyle ilgili yargılanan tutuklu sanık Adem Çobanoğlu (30) ve kardeşi Nedret Çobanoğlu (28), ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayet sanığı iki kardeşe müebbet hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 28 Temmuz 2021’de D-100 kara yolunun Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Uzunçiftlik Mahallesi mevkisinde meydana geldi. İzmit yönüne giden Ahmet Seçgin’in kullandığı 41 DS 661 plakalı otomobil, kendisini takip eden otomobilin çarpması sonucu yoldan çıkıp istinat duvarına çarptı. Bölgeye sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, başından vurulduğu belirlenen Seçgin’in hayatını kaybettiği belirlendi. Olaya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan husumetli olduğu arkadaşları Adem Çobanoğlu ve kardeşi Nedret Çobanoğlu tutuklandı, B.F. ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Olayda kullanılan tabanca da polis tarafından bulunup, dosyaya eklendi.

ARAÇ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Cumhuriyet savcısı daha önce verdiği mütalaasında, tabancayı ateşleyen tutuklu sanık Adem Çobanoğlu hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet ve olayda kullanılan silahın ruhsatsız olması sebebiyle 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını, kardeşi Nedret Çobanoğlu’nun ‘kasten öldürme’ suçundan beraatini, ‘suçluyu kayırma’ suçundan ise tutuklu geçirdiği süre gözetilerek tahliyesini, sanık B.F. hakkında ise ‘suçluyu kayırma’ suçundan yeterli delil olmaması sebebiyle beraatini talep etti.

CUMHURİYET SAVCISI MÜTALAASINI DEĞİŞTİRDİ

Araç içinden ve dışından kaydedilen yeni görüntü kayıtlarının ortaya çıkıp dava dosyasına eklenmesiyle Cumhuriyet savcısı mütalaasını değiştirdi. Nedret Çobanoğlu’nun daha önce ‘kasten öldürme’ suçundan beraatini talep eden savcı, bu kez ağabeyiyle birlikte fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiğini kanaat getirerek her iki kardeşin müebbet hapsini istedi. Suçluyu kayırma suçundan tutuksuz yargılanan B.F.’nin ise beraatine karar verilmesini talep etti.

Bugün Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Adem Çobanoğlu, Nedret Çobanoğlu, öldürülen Ahmet Seçgin’in babası İbrahim Seçgin ve taraf avukatları hazır bulundu. Baba Seçgin sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Ailenin avukatı ise olayın tasarlayarak meydana geldiğini, sanıkların bu suçtan ceza alması gerektiğini söyledi.

‘AİLESİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM’

Duruşmada dinlenen tutuklu sanık Nedret Çobanoğlu, “Olayı aydınlatmak için her şeyi anlattım, hiçbir şey saklamadım. Olay bir anda gelişti. Uyardım, ‘bırak gitsin’ dedim. Benim müdahalem olmamıştır. Ben sadece araçta abimin yanında bulundum. Benim bir müdahalem olmamıştır. Uzunca bir süre haksız olarak tutuklu kaldım” dedi.

Tutuklu sanık Adem Çobanoğlu ise “Ben sadece havaya doğru ateş ettim. Ailesinden özür diliyorum. Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum” dedi. Sanık avukatları mütalaaya katılmadıklarını belirtirken son sözleri sorulan sanıklar tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Adem ve Nedret Çobanoğlu’nun birlikte hareket ederek ‘kasten öldürme’ suçu işlediklerine kanaat getirdi. Mahkeme, 2 sanığın ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına, olayda kullanılan silahın ruhsatsız olması nedeniyle ise 2’şer yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. ‘Suçluyu kayırma’ suçundan yargılanan B.F. ise beraat etti.

KOCAELI’NIN KARTEPE ILCESINDE AHMET SECGIN’IN (31) OTOMOBILIYLE SEYIR HALINDEYKEN YAKLASAN ARACTAN TABANCAYLA BASINA ATES ACILARAK OLDURULMESI OLAYIYLA ILGILI  NEDRET COBANOGLU(FOTOGRAFTA) TUTUKLU YARGILANIYOR. FOTOGRAF-IZMIT-DHA (ARSIV)

KOCAELI’NIN KARTEPE ILCESINDE AHMET SECGIN’IN (31) OTOMOBILIYLE SEYIR HALINDEYKEN YAKLASAN ARACTAN TABANCAYLA BASINA ATES ACILARAK OLDURULMESI OLAYIYLA ILGILI  ADEM COBANOGLU(FOTOGRAFTA) TUTUKLU YARGILANIYOR. FOTOGRAF-IZMIT-DHA (ARSIV)

KOCAELI'NIN KARTEPE ILCESINDE, AHMET SECGIN(31) OTOMOBILIYLE SEYIR HALINDEYKEN YANINA YAKLASAN BIR OTOMOBILDEN TABANCAYLA ATES EDILMESI NEDENIYLE HAYATINI KAYBETMISTI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA (ARSIV)

KOCAELI'NIN KARTEPE ILCESINDE, AHMET SECGIN(31) OTOMOBILIYLE SEYIR HALINDEYKEN YANINA YAKLASAN BIR OTOMOBILDEN TABANCAYLA ATES EDILMESI NEDENIYLE HAYATINI KAYBETMISTI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA (ARSIV)

KOCAELI'NIN KARTEPE ILCESINDE AHMET SECGIN'IN OLDURULMESININ ARDINDAN POLISIN OPERASYONU ILE ADEM COBANOGLU VE NEDRET COBANOGLU, YAKALANMIS OLAYDA KULLANILAN SILAH DA ELE GECIRILMISTI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA (ARSIV)

KOCAELI'NIN KARTEPE ILCESINDE AHMET SECGIN'IN OLDURULMESININ ARDINDAN POLISIN OPERASYONU ILE ADEM COBANOGLU VE NEDRET COBANOGLU, YAKALANMIS OLAYDA KULLANILAN SILAH DA ELE GECIRILMISTI. FOTOGRAF-KOCAELI-DHA (ARSIV)

Nazım Özgün ERBULAN/KOCAELİ, (DHA)

 
Jacques Delors hayatını kaybetti
 
Kayıp üniversite öğrencisi ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malatya'da 4.6 büyüklüğünde deprem
MALATYA'nın Yeşilyurt ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Sinema projelerine 145 milyon lira destek
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nca, 2023 yılının son toplantısında sinema ...
16 yaşındaki çocuğu öldüren şüpheli adliyede
ADIYAMAN'da yanında çalışan Suriye uyruklu Abdullah El Hamuud'u (16) 11 ...
 
Ece Ronay'ın ifadesi ortaya çıktı
PENDİK ve Kocaeli'de eski eşi Mehmet Bilir'e ait iş yerlerini kurşunlattığı ...
RTÜK bugün 'Kızıl Goncalar'ı görüşecek
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugün yapacağı toplantıda 31 binin ...
DEAŞ soruşturmasında 10 gözaltı kararı
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, DEAŞ terör örgütü adına faaliyetlerde ...
 
'Narkogüç-41' operasyonlarında 418 şüpheli yakalandı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkogüç-41' ...
Tütün ürünlerinde ÖTV düzenlemesi
Tütün ürünlerinde 'ÖTV' düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
SAKARYA'da, Kuzey Marmara Otoyolu'nda, 3’ü yolcu otobüsü, 7 aracın karıştığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva