RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
6 Nisan 2024 Cumartesi - 13:58

Cinsel istismar davasında beraat kararına bozma

ANKARA'da N.Y. (13) adlı kız çocuğuna içki içirip, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan F.A. (22) hakkında delil yetersizliğinden verilen beraat kararını istinaf mahkemesi, soruşturma aşamasında sürüntü örnekleri adli tıp şube müdürlüğünde unutulduğu gerekçesiyle bozdu.

Cinsel istismar davasında beraat kararına bozma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

11 Kasım 2021'de meydana gelen olayda; F.A. ile Y.C., sosyal medyadan tanıştıkları o zaman 13 yaşında olan 8'inci sınıf öğrencisi N.Y.'yi metruk bir alana götürüp içki içirdi. N.Y., alkolün etkisiyle fenalaştı. F.A., baygın olan N.Y.'yi kucağına alıp, aracıyla evine götürdü. F.A. ve Y.C., bir süre sonra evden ayrıldı. N.Y.'nin ailesi, komşuları durumu haber verince eve geldi. Hastaneye götürülen N.Y.'nin, 1.80 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Olaydan 10 gün sonra N.Y., ailesine, F.A.'nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, tehdit ettiği için sustuğunu söyledi. Aile karakola giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan F.A. ve Y.C., ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturma aşamasında F.A.'nın, N.Y.'yi kucağında baygın halde eve götürürken güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Bunun üzerine F.A. tutuklandı. Soruşturma sonunda F.A. hakkında Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'cinsel istismar' suçundan dava açılırken, Y.C. hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Mahkeme, 1 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen F.A. hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

RAPOR SONUCUNA GÖRE YENİDEN YARGILAMA

Dava dosyasını inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17'nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozma kararında; soruşturma aşamasında F.A. ile Y.C.'den alınan sürüntü örneklerinin, adli tıp şube müdürlüğünde unutulduğu ve DNA incelemesi yapılmadan, eksik soruşturma sonucu Y.B. hakkında kovuşturmaya yer olmadığı, F.A. hakkında da beraat kararı verildiği belirtildi. Ayrıca Y.C.'nin N.Y.'ye fiziksel temasta bulunduğuna ilişkin fotoğraflar bulunduğuna da dikkat çeklidi. F.A. ve Y.C.'den sürüntü örneği alınıp, N.Y.'den elde edilen sürüntü örnekleriyle karşılaştırılması istendi. Rapor sonucuna göre F.A. ve Y.C. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yeniden yargılama yapılıp, hüküm kurulmasına karar verildi. Ayrıca küçük çocuğa alkol verme konusunda da işlem yapılması istendi. İstinafın kesin olan bozma kararı yeniden yargılama için ilk derece mahkemesine gönderildi.

'HÜKÜM EKSİK BİR ŞEKİLDE KURULMUŞ'

N.Y.'nin avukatı Büşra Ayaz, 11 Kasım 2021 tarihinde insanlık adına utanç verici bir olay yaşandığını ifade ederek, "Müvekkilim 13 yaşındaki bir kız çocuğu, 22 yaşındaki bir şahıs tarafından tecavüze uğradı. Kız çocuğu alkol verilerek bayıltılıp kendi evine götürülüyor ve tecavüz ediliyor. Hukuki mücadelemiz 3 yıldır devam ediyor ve maalesef yerel mahkeme sanık hakkında beraat kararı verdi. Tanık beyanlarına dayanarak yazılı bir şekilde hüküm eksik bir şekilde kurulmuş. Fakat biz bu hukuki mücadelemizden vazgeçmedik ve istinaf yoluna başvurduk. Bunun sonucunda da beraat kararı kesin olmak suretiyle bozuldu. Hem genetik moleküler raporun alınmamış olması, hem de 22 yaşındaki şahıs dışında bir şahıs daha bulunmaktaydı olay yerinde. Bu şahıs da hiçbir şekilde yargılanmadı. Direkt yargılamadan muaf tutuldu. Fakat istinaf mahkemesi ‘cinsel istismar’ suçunun dışında bir de ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçunun da dahil edilmesi gerektiği gerekçesiyle kararı bozdu. Dolayısıyla yeniden yapılacak olan yargılama tüm bu hususlar dikkate alınarak gerçekleşecek. İnanıyorum ki sanıklar hak ettiği cezayı alacaktır. Yani adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Bu gibi olayların yaşanmaması için en yüksek cezanın verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Eda KOÇ- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)

 
Başkan Dal: Kolları sıvadık, şimdi çalışma zamanı
 
Mühendis Tümer Özenç hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vefat eden polis memuru için tören
KİLİS'te, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis memuru Oğuz Kıraç'ın(51) ...
Otomobil kanala uçtu: 2 ölü
MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde kanala uçan otomobilin sürücüsü Astsubay Samet ...
İmamoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 ilçe belediye ...
 
Mabel Matiz'den Tarkan açıklaması
Şarkıcı Mabel Matiz, Megastar Tarkan ile düet hazırlığında olduğunu açıkladı. ...
Gece kulübünün sahibini öldüren sanığa hapis
BURSA'da cezaevine girmeden önce eğlenmek için gittiği mekandan gürültü ...
Bayram tatilinde 'yağış' uyarısı
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 9 günlük ...
 
Evli çiftler dikkat! Boşanma sebebi sayıldı
Yargıtay; erkeğin, kadının maaşını almasını ‘ekonomik şiddet’ kabul ederek, ...
İstanbul ve Ankara’da DEAŞ operasyon: 48 gözaltı
İSTANBUL ve Ankara’da, Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde meydana gelen ...
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamuda yeni kadro
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayımladığı kararnameyle, bazı bakanlık ve kamu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva