Kotan: Bayramlar yardımlaşma ve dayanışmadır
Kotan: Bayramlar yardımlaşma ve dayanışmadır
Serdar Ortaç aylık masrafını açıkladı
Serdar Ortaç aylık masrafını açıkladı
Akra Caz Festivali'ne Fazıl Say'lı kapanış
Akra Caz Festivali'ne Fazıl Say'lı kapanış
CHP il başkanı istifa etti
CHP il başkanı istifa etti
6 Kasım 2019 Çarşamba - 15:35

Çocuklarını terk eden anne ve baba gözaltına alındı

KONYA'da bir apartmanın giriş katına terk edilen biri kız 1,5 aylık ikiz bebekler ile 2 yaşlarındaki kız çocuğunun Suriye uyruklu anne-babası gözaltına alındı.

Çocuklarını terk eden anne ve baba gözaltına alındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kendilerine yardım ettikleri sürülen 4 akrabalarıyla birlikte yakalanarak, gözaltına alınan çift, polise verdikleri ilk ifadelerinde boşanma aşamasında olduklarını anlatıp, çocukları terk etme suçunu birbirlerinin üzerine attı.

Çoğunlukla Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Karatay ilçesine bağlı Şükran Mahallesi'ndeki bir apartmanın giriş katında, 1 Kasım günü, altlarına karton serilmiş halde ikiz bebekler ile bir kız çocuğu bulundu. Terk edilen bebekler ile çocuğu gören apartman sakinleri polis ve sağlık ekiplerini aradı. Adrese gelen sağlık görevlileri, biri kız olan ikizler ile çocuğun üzerini ve alt bezlerini değiştirdi. Kız çocuğunun 2 yaşlarında, ikizlerin ise 1,5 aylık olduğu belirlendi. 

Üşüdükleri ve aç oldukları gözlenen bebekler ve çocuk, ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavilerinin ardından da devlet koruması altına alınıp, çocuk yuvasına yerleştirildi. 

ANNE VE BABA, SUÇU BİRLERİNİN ÜZERİNE ATTI 

Olayın ardından polis, 3 kardeşi terk edenleri belirlemek için çalışma başlattı. Geçen pazartesi günü ise Suriyeli Mahmud El M., çocukların götürüldüğü hastaneye gitti. Görevlilere, ikiz bebekleri ile kızının hastaneye getirildiğini öğrendiğini, çocuklarını görmek istediğini söyleyen baba, devlet korumasına alındıklarını öğrenince de hastaneden ayrıldı. 

Hastane yetkililerin verdiği bilgi üzerine polis, babanın izini sürmeye başladı. Yapılan çalışmalar sonunda Mahmut El M. ve eşi Rağde El M. ile çiftin olaya karıştıkları öne sürülen 4 akrabası dün akşam gözaltına alındı. 

Çiftin, polise verdiği ilk ifadelerinde 6 yıllık evli olduklarını ancak boşanmaya karar verdiklerini anlatarak, 3 çocuğu terk etme suçunu ise birbirlerinin üzerine attıkları öğrenildi.

Çift ile 4 akrabaları polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 'Terk ve aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçlarından adliyeye sevk edilen ve yanlarında çocukları da olan çiftin, 8 çocukları olduğu öne sürüldü. 

 KONYA'DA BIR APARTMANIN GIRIS KATINDA BULUNAN BIRI KIZ 1,5 AYLIK IKIZ BEBEKLER ILE 2 YASLARINDA KIZ COCUGUNU TERK EDEN SURIYE UYRUKLU ANNE RAGDE EL M., BABA MAHMUD EL M.,  VE OLAYA KARISTIGI SUPHESIYLE YAKINLARI 4 KISI GOZALTINA ALINDI.  GOZALTINA ALINAN CIFTIN, ILK IFADELERINDE BOSANMA ASAMASINDA OLDUKLARINI BELIRTILIP, COCUKLARI TERK ETME SUCUNU BIRBIRLERININ UZERINE ATTIKLARI OGRENILDI. (FOTO: TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

 KONYA'DA BIR APARTMANIN GIRIS KATINDA BULUNAN BIRI KIZ 1,5 AYLIK IKIZ BEBEKLER ILE 2 YASLARINDA KIZ COCUGUNU TERK EDEN SURIYE UYRUKLU ANNE RAGDE EL M., BABA MAHMUD EL M.(FOTOGRAFTA),  VE OLAYA KARISTIGI SUPHESIYLE YAKINLARI 4 KISI GOZALTINA ALINDI.  GOZALTINA ALINAN CIFTIN, ILK IFADELERINDE BOSANMA ASAMASINDA OLDUKLARINI BELIRTILIP, COCUKLARI TERK ETME SUCUNU BIRBIRLERININ UZERINE ATTIKLARI OGRENILDI. (FOTO: TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

 KONYA'DA BIR APARTMANIN GIRIS KATINDA BULUNAN BIRI KIZ 1,5 AYLIK IKIZ BEBEKLER ILE 2 YASLARINDA KIZ COCUGUNU TERK EDEN SURIYE UYRUKLU ANNE RAGDE EL M.(FOTOGRAFTA), BABA MAHMUD EL M.,  VE OLAYA KARISTIGI SUPHESIYLE YAKINLARI 4 KISI GOZALTINA ALINDI.  GOZALTINA ALINAN CIFTIN, ILK IFADELERINDE BOSANMA ASAMASINDA OLDUKLARINI BELIRTILIP, COCUKLARI TERK ETME SUCUNU BIRBIRLERININ UZERINE ATTIKLARI OGRENILDI. (FOTO: TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

 KONYA'DA BIR APARTMANIN GIRIS KATINDA BULUNAN BIRI KIZ 1,5 AYLIK IKIZ BEBEKLER ILE 2 YASLARINDA KIZ COCUGUNU TERK EDEN SURIYE UYRUKLU ANNE RAGDE EL M., BABA MAHMUD EL M.(SIYAH MONTLU),  VE OLAYA KARISTIGI SUPHESIYLE YAKINLARI 4 KISI GOZALTINA ALINDI.  GOZALTINA ALINAN CIFTIN, ILK IFADELERINDE BOSANMA ASAMASINDA OLDUKLARINI BELIRTILIP, COCUKLARI TERK ETME SUCUNU BIRBIRLERININ UZERINE ATTIKLARI OGRENILDI. (FOTO: TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

 KONYA'DA BIR APARTMANIN GIRIS KATINDA BULUNAN BIRI KIZ 1,5 AYLIK IKIZ BEBEKLER ILE 2 YASLARINDA KIZ COCUGUNU TERK EDEN SURIYE UYRUKLU ANNE RAGDE EL M., BABA MAHMUD EL M.,  VE OLAYA KARISTIGI SUPHESIYLE YAKINLARI 4 KISI GOZALTINA ALINDI.  GOZALTINA ALINAN YAKINLARININ YANLARINDA COCUKLARI VE CIPLAK AYAKLA OLMASI  DIKKAT CEKTI(FOTO: TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

   KONYA'DA BIR APARTMANIN GIRIS KATINDA BULUNAN BIRI KIZ 1,5 AYLIK IKIZ BEBEKLER ILE 2 YASLARINDA KIZ COCUGUNU TERK EDEN SURIYE UYRUKLU ANNE RAGDE EL M., BABA MAHMUD EL M.,  VE OLAYA KARISTIGI SUPHESIYLE YAKINLARI 4 KISI GOZALTINA ALINDI.  GOZALTINA ALINAN CIFTIN, ILK IFADELERINDE BOSANMA ASAMASINDA OLDUKLARINI BELIRTILIP, COCUKLARI TERK ETME SUCUNU BIRBIRLERININ UZERINE ATTIKLARI OGRENILDI. (FOTO: KONYA,DHA)

  KONYA'DA BIR APARTMANIN GIRIS KATINDA BULUNAN BIRI KIZ 1,5 AYLIK IKIZ BEBEKLER ILE 2 YASLARINDA KIZ COCUGUNU TERK EDEN SURIYE UYRUKLU ANNE RAGDE EL M., BABA MAHMUD EL M.,  VE OLAYA KARISTIGI SUPHESIYLE YAKINLARI 4 KISI GOZALTINA ALINDI.  GOZALTINA ALINAN CIFTIN, ILK IFADELERINDE BOSANMA ASAMASINDA OLDUKLARINI BELIRTILIP, COCUKLARI TERK ETME SUCUNU BIRBIRLERININ UZERINE ATTIKLARI OGRENILDI. (FOTO: ARSIV- TOLGA YANIK/KONYA,DHA)

Tolga YANIK/KONYA,(DHA)

Etiketler:
 
İlk kez Nurdağı'nda ekilen 'moringa'da hasat zamanı
 
Çocukların yuvarladığ lastik 2 kadına çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk kez Nurdağı'nda ekilen 'moringa'da hasat zamanı
TÜRKİYE’de ilk kez Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, 50 dönümlük alanda ...
Şule Çet davasında yeni gelişme
ANKARA'da, plazanın 20'nci katından şüpheli şekilde düşerek ölen üniversite ...
Pancar üreticileri, günlük alımın artırılmasını istedi
KARAMAN'da pancar üreticileri, ürünlerini teslim ettikleri kantarın günlük ...
 
Kermeste toplanan parayla yola çıktılar, dünya ikincisi oldular
Kayseri'de, Genco Acun (12) ve Enes Yiğit (12) antrenörleri Nurten Kurt ...
Futbol oynayan robotlarıyla Türkiye'yi temsil edecekler
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, öğrencilerin yaptığı herhangi bir müdahale ...
Bakü'den soygun için İstanbul'a gelmişler
İSTANBUL'da bir tekstil firması ve kargo şirketinden toplam 250 bin dolarlık ...
 
'Sarı poşetli kız' sokak hayvanları için sokak sokak dolaşıyor
BEYOĞLU'nda yaşayan 24 yaşındaki Ceren Baştürk, Kasımpaşa, Şişhane, Eminönü ...
Bakımı yapılan peçeli baykuş, doğaya bırakıldı
DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon ...
Kasım ayında deniz keyfi
İSTANBUL'da hava sıcaklığı 25 dereceye ulaştı, Kartal'da denize girenler oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva