AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
5 Mart 2011 Cumartesi - 12:06

Demirbaş yine başardı

ANTALYA'daki bir özel hastanede 54 yaşındaki Meram Gezgin'e aynı anda kalp kapağı ameliyatı ve böbrek nakli yapıldı. Sağlık durumu iyi olan Gezgin, "Bu riskli ameliyatı yapan doktorlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Demirbaş yine başardı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalyalı 3 çocuk annesi Meram Gezgin, halsizlik ve bulantı şikayeti ile gittiği hastanede yapılan tetkikler sonucu böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi. 9 yıldır kronik böbrek hastası olan ve bu süre içerisinde diyalize giren Meram Gezgin, yıllardan bu yana kimsenin böbreğini almaya 'kıyamadığını' söyledi. Kardeşi 50 yaşındaki Gönül Erman'ın böbreğini vermek istemesi üzerine kabul eden Meram Gezgin, Özel Medikal Park Antalya Hastanesi'nde nakil öncesi yapılan anjiyo sonucunda kalp kapağı ameliyatı olması gerektiğini de öğrendi.

Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ömer Bayezid ve Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Alper Demirbaş, kapak değiştirme ameliyatı mı, yoksa böbrek transplantasyonu mu öncelikle yapmak konusunu tartıştıktan sonra, bu operasyonu eş zamanlı yapmaya karar verdi. İki ekibin katıldığı 2.5 saat süren cerrahi müdahalede kalp kapağı ameliyatı yapılırken eş zamanlı olarak Meram Gezgin’e kardeşi Gönül Erman’ın böbreği başarıyla nakledildi. Ameliyat ardından yapılan kontroller sonunda doktorları, Meram Gezgin’in tüm değerlerinin normal olduğunu gözlemledi. Operasyonun 4'üncü gününde hastanın böbrek fonksiyonlarında da hiçbir sorun olmadığı belirlendi.

"DÜNYADA İLK KEZ UYGULADIK"

Prof.Dr. Alper Demirbaş,  literatürde önce kalp kapağı ameliyatı yapılması gerektiğini söyleyen cerrahlar olduğu gibi, aksini savunanların da bulunduğunu hatırlatırken, "Biz bu iki işlemi bir arada yapabileceğimizi düşündük ve dünyada ilk kez uyguladık" dedi. İlk olarak iki ay önce 2 ayrı hastaya koroner by-pass ve böbrek nakli ameliyatını da eş zamanlı olarak gerçekleştirdiklerini belirten Prof.Dr. Demirbaş, şöyle devam etti:

"Bu yöntemin diğer cerrahi gerektiren kalp ameliyatlarında da kullanılabileceğini düşündük. Böylelikle kalp ameliyatı sırasında ve sonrasında kronik böbrek yetmezliğine ve hemodiyalize bağlı ortaya çıkacak olan sorunları gidermiş olduk. Kanama, pıhtılaşma problemleri, enfeksiyon eğilim, nörolojik sorunlar, sıvı ve elektrolit dengesi düzensizlikleri gibi ameliyat sonrası görülebilecek olan komplikasyonlardan kaçmış olduk." 

Prof.Dr. Ömer Bayezid ise, eşzamanlı cerrahi müdahale ile hastanın gireceği ikinci anestezi riskinin bertaraf edilmiş olduğini vurgularken, "Literatürde, diyalize giren hastalarda yapılan kalp kapağı değiştirme ameliyatlarında ölüm riski yüzde 12 olarak bildirilmiş. Bu böbrekleri normal olan hastalara göre 10 kat daha yüksek bir risktir. Bu tür ameliyatlara, uygun hastalarda devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Eşzamanlı cerrahi müdahalelerle diyalizden kurtulan hem de kalp kapakçığı değişen Meram Gezgin, nakil öncesi yapılan anjiyoda kalp kapağı ameliyatı olması gerektiğini öğrenince sarsıldığını anlattı. Gezgin, "Dert birken, ikiye çıkmıştı. Yapılacak işlem anlatıldı. Hemen ardından kalp kapağı ameliyatı ve böbrek nakli ameliyatı aynı anda yapıldı. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Bu riskli ameliyatı yapan doktorlarıma teşekkür ediyorum" dedi. (Erol AKKIR/ ANTALYA-DHA) 
 

 
Hortum'da 14 tutuklama
 
BALIK KÖFTESİ
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tugay GEZGİN 7 Mart 2011 Pazartesi 17:50

ben meram gezginin oğluyum biryıl önce bende hastanenizde böbrek nakli oldum.şimdide annem hem kalp ameliyatı hemde böberk nakli oldu.hem annemi,hemde bani ameliyat eden hocalarımıza ve tüm ekibine teşekkür ederim.

Yorumu oyla      3      3  
ümit gezgin 6 Mart 2011 Pazar 16:40

ben meral gezginin almanyada yasayan kayiniyim gercekten böyle amaliyatlar avrupada yapilamiyor tüm hocalarimi kutluyor basarilarinin devamini diliyorum.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hortum'da 14 tutuklama
ANTALYA'da polisin 'Hortum' adını verdiği kaçak akaryakıt operasyonunda ...
Manavgat'ta kaza:1 ölü
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde plakası alınamayan bir aracın çarptığı ...
Ahmet Uluç toprağa verildi
Uzun süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Antalyaspor'un ...
 
Polisten kaçarken kaza
ANTALYA'da hırsızlık suçundan aranan 27 yaşındaki Memduh Z., motosikletiyle ...
Yapay kemik geliştirildi
Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokenti’nde faaliyet gösteren NANOen firması, ...
Rus turist yüzde 30 artacak
RUSYA Federal Turizm Ajansı Başkanı Alexsander Radlov, bu yıl Türkiye'ye ...
 
Antalya'dan aşk yok açıklaması
ALMANYA'da büyüyen ve bir süre önce 'Kördüğüm' adlı ilk albümünü çıkartan ...
İnternette kampanya başlatıldı
Antalya’daki ‘sarhoşluk cezası’na tepki gösterenler, internetteki sosyal ...
Yaz manzaraları
Antalya’nın Demre ilçesinde havanın birden ısınması turistleri sevindirdi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva