Antalya'da otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Antalya'da otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Emlak vergilerine iki kat sınırı sektörü mutlu etti
Emlak vergilerine iki kat sınırı sektörü mutlu etti
Oyuncu Levent Özdilek'in acı günü
Oyuncu Levent Özdilek'in acı günü
Rektör Özkan, öğrenci topluluk başkanlarıyla buluştu
Rektör Özkan, öğrenci topluluk başkanlarıyla buluştu
10 Aralık 2025 Çarşamba - 11:49

Gazete ve haber sitelerine yönelik düzenleme

BASIN İlan Kurumu tarafından internet haber sitelerinin alan adı değişiklikleri, fikir işçisi istihdam koşulları, haber sayısı kriterleri ve kontenjan koşullarına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı.

Gazete ve haber sitelerine yönelik düzenleme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Basın İlan Kurumu tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre; internet haber siteleri, alan adı değişikliklerini mevcut içerikleri ve içerik yönetim sistemlerini koruyarak yapmak zorunda olacak. Bu süreçte yeni bir site oluşturulamayacak ve başka bir internet sitesine devir gerçekleştirilemeyecek. Yeni alan adının mevcut sitenin ana alan adı olması zorunlu olacak.

İKAMET ŞARTLARINDA DÜZENLEME

Sorumlu müdür istisna olmak üzere diğer fikir işçileri, gazete veya internet haber sitesinin yayın veya kontenjan yerinin bulunduğu yerle ikamet ettiği yer arasındaki uzaklık ile toplu ulaşım imkanları da dikkate alınıp, yayın veya kontenjan yerinin dışında ikamet edebilecek. Bu gibi durumlarda, görevin maksada uygun ve sürekli şekilde yerine getirilmesinin imkan dahilinde olup olmadığına Basın İlan Kurumu tarafından karar verilecek. Yaygın gazetelerde en fazla 4 fikir işçisi, internet haber sitelerinden genel kategoride bulunanlarda en fazla 10, 1'inci ve 2'nci kategorilerde bulunanlarda en fazla 4, 3 ve 4'üncü kategorilerde en fazla 2, 5'inci kategorilerde bulunanlarda 1 fikir işçisi için kontenjan yerinde ikamet etme şartı aranmayacak.

Yazar olarak istihdam edilenlerin, kendilerine fayda sağlayacak ticari bir işle uğraşmaları ve gazetecilik mesleği dışında herhangi bir faaliyette bulunmalarına yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. Bu kişilerin, çalıştıkları gazete veya internet haber sitesinin yayın veya kontenjan yerinde ikamet etmeleri zorunluluğu da kaldırıldı.

GÜNLÜK ASGARİ HABER SAYILARI

İnternet haber sitelerinin günlük asgari haber sayıları yeniden düzenlendi. Genel kategoride 120, 1'inci kategoride 50, 2'nci kategoride 40, 3'üncü kategoride 25, 4'üncü kategoride 20 ve 5'inci kategoride 15 haber yayımlanması zorunlu olacak.

Yönetmelikle ayrıca; fikir işçisi olabilme kriterleri yenilendi. İletişimle ilgili lisans, yüksek lisans veya doktora mezuniyeti kabul edilir hale getirildi.İletişim mezunu olmayanların da fikir işçisi olmasının yolu açıldı. Bunun için 9 ay kesintisiz çalışma şartı getirildi. Yayın içeriklerinde 'bilim' ve 'teknoloji' kategorileri kapsam genişletilerek eklendi.

ANKARA, (DHA)

 
Coşkun Göğen, Antalya'da hastanede tedavi görüyor
 
Fas'ta iki bina çöktü: 19 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ediyor
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu ...
SGK'dan yıllardır beklenen karar!
SGK’nin Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklikle, aynı reçetede ...
Balık tezgahlarında hamsi bolluğu
KARADENİZ'de av yasağının sona ermesiyle tezgahlardaki balık çeşitliliği ...
 
Kiracısı tarafından vurulan ev sahibi hayatını kaybetti
Fatih'te kiracısı tarafından silahla vurularak ağır yaralanan Recep Hakan ...
Öğrencilerden 'Geleceğe Nefes' fidan dikimi etkinliği
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde 'Geleceğe ...
Türkiye yağışlı havanın etkisi altında
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, ...
 
Kolunu silaj makinesine kaptıran Miraç öldü
SAMSUN'un Tekkeköy ilçesinde kolunu silaj makinesinin şaft bölümüne kaptıran ...
Markette torba oyununa bakanlık freni
Çevre Bakanlığı, market ve mağazalarda plastik poşet yerine müşterilere ...
52 ilde suç örgütlerine operasyon
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 52 ilde tefeci, dolandırıcı ve mali suç ...
 
Dursun Gündoğdu
Başlarına neler geldi?
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
Madde bağımlılığı ve ölümler
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Depremde yazdım
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye'nin gücü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Aralık ayı, zihinsel olarak netleştiğiniz ve kariyerinizde somut adımlar attığınız son derece güçlü bir final ayı olacak. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva