Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
21 Kasım 2012 Çarşamba - 11:40

İbrahim Akkaya beraat etti sahte dostları yazdı

Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Gazeteci İbrahim Akkaya, 161 yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. Akkaya, suçsuz bulunduktan sonra şu yazıyı kaleme aldı.

İbrahim Akkaya beraat etti sahte dostları yazdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sahte dostlar ve Muratpaşa'nin melekleri
 
Bu satırları yazmak için çok bekledim.
Çünkü adalete, bağımsız yargıya inancım vardı. Mahkemenin son sözü söylemesini bekledim, bu nedenle sustum. Kimileri suskunluğumu kendi düşüncelerine göre yorumladı, kimilerinin kafasından 'acaba' geçti.
Evet asla hak etmediğim, bana hiç yakışmayan, fikirlerimle, dünya görüşümle, duruşumla; ilkelerimle asla örtüşmeyen, bağdaşmayan şekilde suçlandım.
İlginç bir tesadüf 106 gün vatani görevini yapan ben, tam 106 gün cezaevinde yattım. Bu yaşıma geldim, böyle acı çekmedim, bu denli üzülmedim. Özgürlükten yoksun geçen her saniye hayatımdan bir şeyleri alıp götürdü.
Dün aklandım, itibarım iade edildi, suçsuzluğum kanıtlandı. Sevinçli miyim, mutlu muyum kestiremiyorum. Gerek cezaevi sürecinde, gerekse yargılama sürecinde neler yaşadım bunları nasıl anlatırım bununla da pek farkında değilim aslında.
40 yılı aşkın süredir gazetecilik yapıyorum. Sürekli basın kartı sahibiyim ve bundan da onur duyuyorum. Mesleğime aşık ve saygılıyım.. İlkelerimden asla taviz vermediğim gibi, yalana, talana, vurguna, peşkeşe hep karşı çıktım.
Havasını soluduğum, suyunu içtiğim Antalya'ya ve çok sevdiğim ülkeme gazetecilik dışında siyaset yaparak hizmet etmek düşüncesiyle Muratpaşa Belediye Meclisi üyesi oldum. Sporcu kişiliğim nedeniyle de Muratpaşa Belediyespor Kulübü Başkanlığı'na da seçildim.
Takımı başarıdan başarıya koşturdum, bir yılda Avrupa'da final oynatırken, Türkiye'de hentbol diye bir sporun yapıldığını da Antalya'dan duyuran bir takımın başkanı olarak onurlandım, gururlandım. Bir amatör spor kulübünü yaşatmak, hele hele Avrupa'da finale kadar taşımak elbette güç, özellikle ekonomik açıdan sıkıntılı bir iş, bunu bilmeyen de yok.
Başarılı takımın oyuncuları, kendilerine verilen ödülün bir bölümünü kulüp yaşasın, ayakta kalsın diye gönüllü olarak verdiler, birileri bunu fırsat bilip ihbar etti, ben ve iki arkadaşım oyuncuların parasını zorla almakla, nüfus kullanarak el koymakla suçlandık. inanılır gibi değil tam 161 yıl hapis cezası istendi hakkımda.. İnsanın inanası gelmiyor, dolandırıcı damgasını yedik yok yere.
Hayatlarında polis, karakol, adliye bilmeyen sporcular mahkemeye çağrıldı. Koltuk sevdasıyla herkesi karalayan bir gurup ve onların maşasının ihbarıyla bu sporcular polisi de, mahkemeyi de, adliyeyi de gördüler.. Onların neler yaşadıklarını, hangi duygular içinde olduklarını varın siz karar verin.
Baskılara, gözdağı vermelere rağmen çıktılar Muratpaşa Belediyespor'un melekleri gerçeği söylediler mahkemeye.. Dediler ki, "Biz başkanımızdan asla şikayetçi değiliz, başkanımız sayesinde sporcu olduğumuzu anladık. Her türlü derdiğimize koştu, bize babalık yaptı, değil şikayetçi olmak kendisine teşekkür etmeliyiz" Teknik kadro ve sporcuların bu sevgisine, bu desteğine bundan önce olduğu gibi bundan sonra da layık olmaya çalışacağım.
Zor günlerdi, anlatması çok güç dostlar.. Hele bir de hak etmediğin bir suçlama ile karşı karşıya iseniz bu yükü taşımak çok ama çok güç. Çok şey yazmak istiyorum, içimde fırtınalar kopuyor. Böylesi süreçleri atlatmak çok güç..
Beni, ailemi, çocuklarımı, gazetemi, temsil ettiğim kurumlan itibarsızlaştıran, kamuoyu önünde zor duruma sokan bir suçlamayla karşı karşıya kaldım. Tedirgindim, şaşkındım, ürkektim kimi zaman.. Ama metanetimi kaybetmedim, birilerini güldürmemek için dik durmayı, ayakta durmayı başardım..
Şimdi aklandım, şimdi daha güçlüyüm, ayaklarım yere daha sağlam basıyor.. Desteğini, ilgisini, sevgisini esirgemeyenleri asla unutmayacağım gibi, vefanın İstanbul'da bir semt olduğunu bu zorlu süreçte -ortaya koyan sözde dostları, sahte dostları da asla ve asla unutmayacağım.
 Yazacak, söyleyecek, paylaşacak o kadar çok şey var ki... Ama boğazıma bir şeyler düğümleniyor.. Dilerim bir daha bu acıyı yaşamam..
 
 

 
Marina'da 'ikinci bahar' dönemi
 
Çiftçilerden namazlı eylem
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman Yürük 15 Şubat 2013 Cuma 12:48

Geçmiş olsun İbrahim abi,insan doğru olsada art niyetli insanların karalamaları karşısında kendi doğruluğunu ispatlamak o kadar zor ki, bu süreçte çekilen acılar oldukça üzüyor insanı.Teknoloji devleri,insan yüreğindeki hassas duyguları okuyabilen bir cihaz geliştirebilirse doğru insanlar bu kadar zor durumda kalmaz. Sevgi ve saygılarımla...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marina'da 'ikinci bahar' dönemi
Çeşitli ülkesinden Kemer'e gelen 50 ile 65 yaş arası lüks yat sahibi turistler, ...
Traktörlere sıkı denetim
İBRADI'da son günlerde traktör kazalarında yaşanan artış nedeniyle Jandarma ...
Öğrenciler çamurdan heykel yaptı
ALANYA Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesi ...
 
Gazipaşa'ya talih kuşu!
KOMBİ davası nedeniyle zor günler yaşayan Gazipaşa Belediyesi'nin imdadına, ...
Kant'tan soyut resim sergisi
KAŞ İlçesi'nde yaşamını sürdüren İzmirli ressam Ladin Kant, yağlıboya ...
Matematiği sevdiren sergi
Antalya Doğa Koleji 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerinin hazırladığı 'Matematik' ...
 
Yöresel ziyaretçi rekoru kırdı
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Ziraat Ajansı'nın Cam ...
Turizmde iki dev kongre
TÜRK turizminin lokomotifi Antalya, 10 günde turizmi baştan sona masaya ...
Ölüme terk edilen inekler için hayvanseverler destek istedi
Korkuteli'de aç ve susuz bırakılarak ölüme terkedilen Holstein cinsi inekleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva