Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
19 Ağustos 2023 Cumartesi - 08:22

İmplant Tedavisi Ağrılı mı?

Ağız ve diş sağlığını korumak aynı zamanda diş eksikliğinin neden olduğu estetikten uzak görünümü gidermek için tercih edilebilecek en etkili diş hekimliği prosedürlerinden biri olan implant İstanbul ve diğer illerimizde sıklıkla uygulanır.

İmplant Tedavisi Ağrılı mı?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ağız ve diş sağlığını korumak aynı zamanda diş eksikliğinin neden olduğu estetikten uzak görünümü gidermek için tercih edilebilecek en etkili diş hekimliği prosedürlerinden biri olan implant İstanbul ve diğer illerimizde sıklıkla uygulanır. Diş implantı İstanbul Kadıköy diş hekimi muayenehane ve kliniklerinde alanında uzman diş hekimleri tarafından başarıyla uygulanmakta, her hasta özelinde yapılan planlamalar sayesinde etkili ve doğal sonuçlar alınması sağlanmaktadır.

Ağızdaki bir ya da daha fazla sayıda diş eksiğini giderme amacıyla uygulanabilecek en iyi tedavilerden biri olan implant tedavisi uygulanacak hastalar, “İmplant tedavisi ağrılı mıdır?” sorusunun yanıtını almak isterler. İmplant tedavisi, kemik yoğunluğu ve miktarı tedavinin uygulanması için yeterli olan hastalar için son derece konforlu ve kısa süren bir işlem olarak tanımlanabilir. Uygulamaya başlamadan önce hastaya lokal anestezi uygulandığı için, implant tedavisi sırasında acı ya da ağrı hissedilmez. Bununla birlikte anestezinin etkisi geçince hafif bir ağrı hissedilmesi mümkündür. Ağrı eşiği her birey özelinde farklı farklı olduğu için her hastanın hissettiği ağrı miktarının aynı olmayacağı gerçeği göz önünde bulundurulmalıdır.

İmplant Sonrası Ağrı Ne Kadar Sürer?

İmplant sonrası ağrının şiddeti ve ne kadar süreceği, genellikle uygulanan tedavinin kapsamı ve ne kadar sürede tamamlandığı ile ilişkilidir. Bazı implant tedavilerinde ameliyat bölgesi geniş ya da operasyon süresi uzun olabilir. Buna bağlı olarak şişliğin ve ağrının daha fazla olması mümkündür.

İmplant tedavisinden sonra hastanın ağrı hissetmesi normal bir durum olarak kabul edilir. Bu ağrıların giderilmesi ve hastanın yaşam kalitesinin artırılması için diş hekiminin reçete ettiği ilaçların düzenli bir şekilde kullanılması gerekir. İlaç kullanımının ihmal edilmemesi, tedavi sonrası bakteri ve enfeksiyon oluşumunu önleme noktasında da önemlidir. İmplant tedavisinin 2. gününden itibaren genellikle ağrı azalmaya başlar.

Diğer yandan tedaviden sonraki ilk 1 hafta implant ağrısı olması mümkündür. 1 haftadan sonra ağrının devam etmesi halinde diş hekimine başvurmak gerekir. İmplant tedavisinden sonra erken dönemde, ağrının yanı sıra şişlik ve morluk görülmesi de söz konusu olabilir. Ameliyat bölgesinin yanı sıra yanak ve boyun bölgesi çevresinde ödem meydana gelmesi olağan bir durum olarak kabul edilir. Şişlik genellikle 3 gün içinde yavaş yavaş azalır. Şişliğin azaltılması için tedavinin ardından bölgeye buz kompresi yapılması fayda sağlayabilir. Cildin alt dokularında kan birikmesine bağlı olarak morluklar meydana gelebilir. Morluklar implant sonrası ağrının artmasına neden olmadığı gibi genellikle tedaviyi takip eden 1 hafta içinde kendiliğinden düzelir.

İmplant Tedavisi Diş Kaybının Neden Olduğu Yaşlanma Belirtilerinin Azalmasını Sağlar

Dental implantlar diş eksikliklerinin giderilmesi için tercih edilebilecek en iyi yöntemlerden biri olarak kabul edilir. Çene kemiğine cerrahi prosedürle yerleştirilen implantların en önemli özelliği, diş kökleriyle aynı görevi üstlenmeleridir. Bu sayede çeneyi doğal dişler gibi uyarır ve kemik kayıplarının önlenmesini sağlarlar. Özellikle diş kaybının erken yaşlarda yaşanması halinde meydana gelen erken yaşlanma belirtilerinin ve özgüven kaybının giderilmesinde etkili bir rol üstlenirler. Dental implant tedavisi yüz görünümünün iyileştirilmesini sağlayan konforlu bir çözümdür. 

Rezorbsiyon oluşmaması için çene kemiğini uyaran dental implant tedavisi sayesinde, çene kemiğinin uyarılmasına ve yeniden kazanılmasına bağlı olarak; kişinin görünümünün gençleşmesi ve yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkması sağlanabilir.

Dental implant tedavisinin ardından yanaklarda ve dudaklarda daha dolgun bir görünüm elde edilir. Ağız çevresindeki kırışıklıkların, ciltteki gevşemenin ve sarkmanın azalması sağlanır. Ayrıca dental implant tedavisinin hastanın ağız sağlığını ve yüzdeki kemik kaybına bağlı olarak oluşan sorunları önemli ölçüde iyileştirmesi ya da düzeltmesi mümkündür.

Fikstür, abutment ve protez dental implantların üç bileşenidir. Çene yapısını destekleyen bileşenleriyle dental implant, vücudun kemik dengesinde ciddi kayıplar yaşanmasını önler. Söz konusu bileşenler sayesinde çenede kemik kaybı ve diş etlerinde çekilme gibi sorunların ortaya çıkması önlenir. Kemik kütlesi yenilendikçe yüzün doğal şeklini ve özelliklerini geri kazanması sağlanabilir.

Kemik Miktarı ve Diş Eti Sağlığı, İmplant Tedavisinin Başarısı Üzerinde Doğrudan Etkilidir

Ağız ve diş sağlığı, doğal dişlerin yanı sıra implantları da doğrudan etkileyen bir unsurdur. Diş etlerinin sağlıklı olması kadar, kemik miktarının yeterli ve nitelikli olması da diş implant tedavisi açısından önemlidir. Diş implantları belirli bir genişliğe ve yüksekliğe sahip olduğu için uygulama yapılacak kemiğin de nitelikli olması gerekir.

Dişler çene kemiğini besleyen organlar olup diş eksikliği, çene kemiğinin desteğini kaybetmesine neden olur. Bu durumda çiğneme esnasında dişlerin çene kemiğine yaptığı basınç kaybolduğu için, eksik dişin olduğu bölgede kemik erimesi sorunu ortaya çıkmaya başlar.

Klasik tip protezler yapısal özellikleri gereği doğal diş kökünün yerini tutamadığından, kemik erimesinin engellenmesinde rol oynamaları söz konusu değildir. Bu yüzden klasik tip protezlerin kullanılması halinde kemik erimesi sorununun devam etmesi gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınması olasıdır.

 
Melissa Vargas Avrupa Şampiyonası'nda rekor kırdı
 
Okul servis ücretleri uçtu, veliler isyan etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Anadolu Yakası Hazır Ofis
İstanbul Anadolu Yakası hazır ofis adından da anlaşılacağı üzere bir işletmenin ...
Nazolabial Dolgu
Nazolabial dolgu nazolabial bölgedeki çizgilerin veya kırışıklıkların ...
Mutfak Masası
Günün yorgunluğunu attığınız, paylaşılan anıların ve lezzetlerin buluşma ...
 
Mini Elbise Modelleri
Günümüz modasında, giyim tarzımızı yansıtmak ve özgün bir görünüm elde ...
Klozet Kapağı
Klozet kapağı tuvaletin üzerini kaplayan, hijyen ve estetik açıdan önemli ...
İşletmeler için MedyaBayim Nasıl Kullanılır? Bilinmesi Gereken Tüm Detaylar
İşletmeler açısından müşterileri artırmak, iş dünyasında hızlıca ilerlemek ...
 
Proje Taşımacılığı: Halefoğlu Lojistik ile Güvenli ve Etkin Çözümler
Proje taşımacılığı, ağır ve hacimli yüklerin güvenli ve zamanında varış ...
Avukat Mıraz Sarı: Konkordato Hukuku İle Borçlular ve Alacaklılar İçin Çözüm Yolu Hakkında
Günümüzün dinamik ekonomik koşulları altında, işletmeler ve bireyler zaman ...
Yazılım Çeşitleri Nelerdir?
Kurumsal yazılım şirketleri arıyorsanız hoş geldiniz. Bilgisayar sistemleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva