Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
13 Nisan 2024 Cumartesi - 07:23

Kabinlerde mahsur kalanları kurtarırken de 3 kişi yaralandı

Antalya'da teleferik tabanının kopması sonucu yüksekten düşenlerin dışında diğer kabinlerde kalanları kurtarma sırasında yaralananlar da oldu. Böylece yaralı sayısı 7’den 10’a çıktı.

Kabinlerde mahsur kalanları kurtarırken de 3 kişi yaralandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olayda hayatını kaybeden kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlenirken, kazanın ilk anında yaralanan 7 kişinin isimleri şöyle;

“Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva.”

SAAT 00.30: 40 KİŞİ KURTARILDI

Antalya Valiliği süresince teleferik kazasına ilişkin yapılan, ulaşılabilen 7 kabindeki 40 vatandaşın kurtarıldığı, 15 kabindeki 134 vatandaşın tahliye edildiği ise devam ettirildiği kaydedildi.

Bu arada kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün cenazesi, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

SAAT 05.30: KURTARILAN SAYISI 87 OLDU

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklama, Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişin yaralandığı kazada, faaliyeti durdurulan teleferik hattındaki kabinlerde 87 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Hava kararmasına rağmen ara verilmeden yapılan çalışmalarda 87 kişinin kurtarıldığı belirtilerek, “Tünektepe mevkiinde bulunan teleferik vagonunun havada asılı kalması üzerine mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız yaralanmıştır. Asılı kalan 14 kabindeki 87 kişi başarıyla tahliye edilmiştir” denildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARINA 543 PERSONEL KATILDI

AFAD’ın açıklamasında gece boyunca sürdürülen çalışmalarda toplam 543 arama kurtarma personelinin görev yaptığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır. Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanları sevk edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam; 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları profesyonel ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER GELDİ

Bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışmasının ardından yaralı vatandaşlar Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopterle kurtarılırken, hayatını kaybeden kişi ise yamaçtan indirildikten sonra otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Kazanın ardından durdurulan teleferik hattı üzerindeki kabinlerde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Bu amaçla yurdun birçok bölgesinde bu konuda uzman ekipler kente yönlendirilirken kurtarma çalışmalarına gece görüşlü helikopter de katıldı.

KURTULANLAR O ANLARI ANLATTI

Hat üzerinde kabinlerde saatlerce bekleyen vatandaşlar, gece görüşlü helikopterin de kullanıldığı çalışmalarla bulundukları yerden alınarak, 500 metre uzaklıktaki kriz masasının kurulduğu Sahil Güvenlik Komutanlığına getiriliyor. Vatandaşlar helikopterden indikten sonra alanda hazır bekletilen ambulanslara alınarak ilk müdahaleleri yapılıyor.

'BİR ANDA GERÇEKLEŞTİ'

Kabinden kurtarılan İbrahim Yusuf Yüksel, "İyiyim, kabinde 7 kişiydik. Bir anda gerçekleşti" dedi. Ekipler tarafından alana getirilen ve ismini söylemek istemeyen bir vatandaş ise "Çok stres olduk ama kurtarıldık" ifadelerini kullandı. 10 yaşlarındaki bir kız çocuğu ise "Hiç korkmadım, dağları izledim" diye konuştu.

Ekiplerin mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Etiketler:
 
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı
 
THY uçağına bomba ihbarı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 13 Nisan 2024 Cumartesi 07:50

Hiç kimsenin bunu vatandaşlara yaşatmaya hakkı yok.Yıllık bakımlarının ve kontrollerinin sağlıklı yapılıp yapılmadığı çok önemli.Daha sezon yeni açılmışken direk yerinden nasıl sökülür veya kırılır olacak iş değil.Acaba proje hatası mı,direkler arası mesafe fazla mı,bunların ayrıntılı olarak bir bilirkişi ekibi tarafından raporlandırılması gerekir. Olayda can kayıbı olanların yakınları dahil,yaralananlar ile olay sonucu saatlerce teleferik vağonunda mahsur kalanlar, manevi tazminat davası açmalılar.Ülkemizde bu dava örnek olmalı,vatandaşlarımız ne yazık ki herhangi bir nedenle mağdur olduklarında dava açmıyorlar.Oysa görevini yapmayan ihmal eden kim olursa olsun haklarında kişisel dava açılmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferik hattındaki demirlerden ...
İmamoğlu memleketi Trabzon'da...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'un Akçaabat ...
Bu konsere gidilir
ANTALYA DOB, ramazan bayramına 'Venera Ensamble: Venüsün Kadınları' ile ...
 
Motosikletli çöp kamyonu ile çarpıştı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde çöp toplama kamyonetiyle çarpışan motosiklet ...
Gazipaşa'da prefabrik ev yandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında prefabrik ev zarar gördü.
Muratpaşa'nın Çevreci Komşu Kart'ı ağaçları da koruyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart sayesinde ...
 
Kırlangıçlara ‘dost proje’ ile koruma
ANTALYA'da yaz dönemini geçirmek üzere yaklaşık 12 bin kilometre aşarak, ...
Antalya'nın çiçek şöleni
ANTALYA'da, 'Toros Dağları'nın ardı' olarak adlandırılan, Türkiye'nin ...
Antalyalının müjdeye karnı tok, icraat bekliyor
Antalya’ya bir tren müjdesi daha geldi. Bugüne kadar cumhurbaşkanı, başbakan, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva