Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
23 Şubat 2019 Cumartesi - 17:00

Kılıçdaroğlu: O tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında gösterdiği bir kadının çöpte bir şeyler aradığını gösteren fotoğraf ile ilgili "Bir tablo gösteriyorum, kıyamet kopuyor. Bu tabloya tahammül edemiyorlar. Tahammül etsen de etmesen de o tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor" de

Kılıçdaroğlu: O tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in proje tanıtım toplantısına katıldı. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki toplantıya, CHP Genel Başkan yardımcıları, Antalya milletvekilleri, CHP'li belediye başkanları ile Millet İttifakı'nın diğer ortağı İYİ Partili belediye başkan adayları katıldı. Partililerin doldurduğu salonda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın en güzel kentlerinden biri olan Antalya'da olduklarını söyledi.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, PARTISININ ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI VE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'BU TABLO 21'İNCİ YÜZYILIN TÜRKİYE TABLOSUDUR'

Kılıçdaroğlu, geçen salı günü grup toplantısında gösterdiği bir fotoğrafın tartışma konusunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Salı günü fotoğraf gösterdim, bir kadın çöp kutusunun içinde bir şeyler arıyor. Yanında da Erdoğan'ın fotoğrafı var. Gazetelerde yer aldı, hiçbir ses çıkmadı. Benim içimi acıttı. 'Böyle bir tablo, 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde yaşanıyorsa, benim bu tabloyu geniş kitlelere anlatmam lazım' dedim. Kadın çöp kutusunda ne arıyordu? Geçimini sağlamak, yaşamak için mi? Sonra dediler ki 'Bu kadın başka bir kadındır. Bu kadının dört katlı apartmanı var.' Kim söyledi, havuz medyasının televizyonu söylüyor. Kadının yüzü görünmüyor, görünse göstermeyeceğiz. Bu tablo 21'inci yüzyılın Türkiye tablosudur ve bir gerçektir, bu gerçeği hiç kimse inkar edemez."  

Ankara'da bir hafta önce 'Sokak Ekonomisi' adıyla çalıştay yaptıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 6 milyon kişinin sokaktan geçindiğini söyledi. Çöp toplayanlar, kağıt toplayanlar olmak üzere 6 milyon kişinin sokaktan geçindiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "6 milyon kişi unutulan kişidir, 6 milyon kişi siyasetin görmediği kişilerdir. Aileleriyle 24 milyon kişidir. Siz, iktidar sahiplerinin, çöpten geçinenleri söylediğini gördünüz mü? Asgari ücretin yarısı ile kestane, mısır satarak nasıl geçiniyorlar diye düşündüklerini gördünüz mü? Bir tablo gösteriyorum, kıyamet kopuyor. Bu tabloya tahammül edemiyorlar. Tahammül etsen de etmesen de o tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor" diye konuştu.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, PARTISININ ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI VE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'SÜREÇ TERSİNE ÇALIŞMAYA BAŞLADI'

CHP Lideri Kemal Kılıçdardoğlu, demokrasi mücadelesi verdiklerini belirterek, olayın parti ya da kişi olayı olmadığını söyledi. Kılıçdardoğlu, olayın, Milli Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan Cumhuriyetin görkemli demokrasiyle taçlandırılmış mücadelesi olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırılmak istiyoruz. Geçim derdinin ne kadar önemli olduğunu bütün dünyaya anlatmak istiyoruz. Sadece saraydan alınan talimatlarla bir ülkenin yönetilemeyeceğini söylüyoruz. Geçmişte yetkiler saraydaydı, Kurtuluş Savaşı'yla halka verildi. Şimdi süreç tersine çalışmaya başladı. Birlikteliğimizin demokrasi mücadelesi olduğunu herkesin bilmesi lazım" dedi.

'ANTALYA, SİNGAPUR'UN İKİ KATI AMA ZENGİNLİĞİ DEĞİL'

Antalya'nın görkemli tarihi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, kente şükran borçlu olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek'e övgülerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Antalya'nın bir belediye başkan adayı var, adı Muhittin Böcek. Böcek alın teri döktü, emek harcadı, çalıştı, mücadele etti. Bir başarı öyküsü var. Konyaaltı'nı Antalya'nın en güzel ilçelerinden biri haline getirdi. Şimdi de 'Bütün Antalya'yı kucaklayacağım' diyor, 'Antalya'yı dünyanın markası haline getireceğim' diyor. Biz kendisine güveniyoruz. Antalya'nın turizm konusunda olağanüstü artıları var. Tarım konusunda, iklim konusunda artılar var. Sanat, birikim kenti. Aynı zamanda sanayi kenti, yani her şeyi var. Bütün mesele her şeyin olduğu Antalya'yı dünya markası haline getirmektir. Toprakları Singapur'un iki katı ama zenginliği Singapur kadar değil" diye konuştu.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, PARTISININ ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI VE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'ÇİFTÇİYİ TERÖRİST İLAN EDİYOR'

Antalya için hedef koyacaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, ilk 5 yıllık planlarının tamamının gerçekleyeceğini söyledi. CHP'li belediyelerde asgari ücreti 2 bin 200 lira yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti ve diğer partilerin olduğu belediyelerde ise asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum; Asgari ücretin 2 bin 200 lira olmasını istiyorsan sandığa gideceksin, CHP'li belediyeye oy vereceksin. İYİ Partili belediye başkan adaylarımız varsa, özellikle CHP'liler gözü kapalı oy verecekler. Antalya tarım kenti, Türkiye'yi besleyebilir. Tepede oturan bir yöneticiyi düşünün, esnafı, çiftçiyi, seracıyı, hal esnafını terörist ilan ediyor. Niye terörist ilan eder? Hal esnafı, çiftçi, seracı ne yaptı? Alın teri döktü, eğer bir hata varsa gidip AK Parti'ye oy vererek hata yaptı. Antalya'da çiftçi, hal esnafı dersini verecek. Gübreye zam yaparsın, elektriğe, mazota, ilaca zam yaparsın, bunlara kimse bir şey demez ama 'Çiftçi neden ürünü pahalıya satıyor?' Ne yapsın, zararına mı satsın, ne yapsın üretici. Asıl zammı sen yapıyorsun, faturayı çiftçiye çıkarıyorsun. Bunları düşünerek sandığa gideceğiz."

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, PARTISININ ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI VE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI. KILICDAROGLU, KONUSMA YAPTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

'SOĞAN KUYRUKLARINA VARLIK KUYRUĞU DİYOR'

Tarım geriye doğru giderken İzmir'de tarımın yüzde 7 büyüdüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, Muhittin Böcek ile de Antalya'da tarımın en az yüzde 7 büyüyeceğini iddia etti. Vatandaşın kuru soğana muhtaç edildiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "O soğan kuyruklarına 'varlık kuyruğu' diyor. En varlıklı adam sensin. O zaman sen de girsene o kuyruğa. Söyleyecek lafları yok. Diğer partileri karalamakla oy alacaklarını düşünüyorlar. Onların tuzağına düşmeyeceğiz. Bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin üreterek güçlenmesidir. İyi yönetim olsun, saydam, hesap verebilir yönetim olsun. Onların derdi başka" diye konuştu.

'VATANDAŞ BEDAVA VERMİŞ, SEN TANZİMDE SATTIN'

İktidarın tanzim satış mağazaları açtığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, 'Kaş ve Kınık'ta tüccarlık yapan iki kardeşe teşekkür ediyorum. Halkımızın cebine ve mutfağına göz dikenlere karşı iki TIR ürünü tanzim noktalarına bedelsiz verdi' yönündeki tweet'i olduğunu belirterek, gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu, "Antalyalı bu iki vatandaşıma canı gönülden teşekkür ederim. Onlar vatandaş pahalı almasın diye götürüp iki TIR'ı verdiler. Bunlar da o ürünleri götürüp para ile sattılar. Bedava aldıklarını parayla sattılar. Vatandaş sana bedava vermiş, sen götürdün tanzimde parayla sattın. Bu para nereye gitti?" dedi.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, PARTISININ ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI VE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI. KILICDAROGLU, KONUSMA YAPTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

BELEDİYE BAŞKANLARINI UYARDI

CHP'li belediyelerin her şeyin hesabını verdiğini dile getiren Kemal Kılıçdardoğlu, belediye başkanlarına seslendi. Kılıçdaroğlu, "Her kuruşun hesabını halka vereceksiniz. Bütün belde halkını, hangi partiden olursa olsun, hepsini kucaklayacaksınız. Herkese eşit hizmet götüreceksiniz. Sadece yoksulların olduğu yerlere pozitif ayrımcılık yapacaksınız" uyarılarında bulundu.

'İŞSİZLİK BAŞINI ALMIŞ GİDİYOR'

İşsizliğin başını alıp gittiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da 1500 kişinin alınacağı geçici işe 40 bin kişinin başvurduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyelerimizin olduğu yerde, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Antalya nereden yönetilmeli, saraydan mı Antalya'dan mı yönetilmeli? Siz seçiyorsunuz. Antalya, Antalya'dan yönetilmelidir" diye konuştu.

TÜREL'İ ELEŞTİRDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sizin belediye başkanınız var, görevinin sonuna geliyor, görevi bırakacak. Pek çok belediye başkanına 'İstifa et' dediler. Kimi ağlayarak ayrıldı, kimi sesini çıkarmadan ayrıldı. Türel de diyor ki 'Genel Başkanım eğer ima ederse bir saniye bile düşünmeden derhal istifa ederim'. Sen Antalyalılara sordun mu istifa kararını? Kim seni seçti; Antalyalılar. Onu kabul etmiyor. 'Beni buraya Erdoğan getirdi, ben Erdoğan'a karşı sorumluyum' diyor. Geri alması gayet doğaldır, çünkü demokrasi kültürü yok. Bir kişi başarısızsa ona dersini halk verir. Yetkiyi halktan alıyor ve sözünü tutmuyorsa, halk onu iktidardan indirecek."

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, PARTISININ ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI VE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI. KILICDAROGLU, KONUSMA YAPTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, PARTISININ ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI VE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, PARTISININ ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYI VE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

 
Kılıçdaroğlu, 21 ilde seçim çalışması yapacak
 
Lansman savaşları...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TARIMA DESTEK 23 Şubat 2019 Cumartesi 23:58

ANTALYA PILOT BOLGE SECILIP TARIMA DESTEKLER SAGLANMALIDIR. 1*- ANTALYA 3 BOLGEYE BOLUNMELI VE HER BOLGEDE FARKLI URUNLER YETISTIRILMELIDIR ORNEK KUMLUCA BOLGESINDE BIBER SADECE, ANTALYA MERKEZ ASKUYA KADAR OLAN ALANDA SADECE YESILLIK, AKSU VE ILERISINDE ISE DOMATES YETISTIRILMELIDIR. 2*- DEVLET CIFTCIYE MAZOTU UCUZ VERMELIDIR NASIL, CIFTCILIK BELGESI OLANLARA ISLETTIGI ALANI BELGELEYENE DONUM BASI BIR MIKTAR MAZOTU YUZDE 50 INDIRIMLI VERMELIDIR. 3*- YERLI TOHUM DESTEKLENMELIDIR, KISIR TOHUM DEGIL DEVAMLI OLAN TOHUMA GECILMELIDIR, ISRAIL TOHUMLARINDAN VAZGECILMELIDIR. 4*- ZIRAAI ILACLARDA YERLI URUNLER TERCIH EDILMELI YERLI URUNLERIN ONUNU ACMAK ICIN YERLI URUNLERE KDV INDIRIMI YAPILMALIDIR. 5*- ZIRAAI ARAC TRAKTOR VE TUREVLERI ALACAKLARA YINE KDV OTV DESTEGI SUNULMALIDIR. 6*- 5 DONUM ARSASI VAR AMA 2 DONUM SERASI VAR GERI KALAN ALANA DA SERA YAPILMASI ICIN DEVLET COK DUSUK FAIZLI KREDI VERMELIDIR VE TAKIBINI YAPMALIDIR. 7*-MUTLAKA CEVIZI OZENDIRICI TESVIKLER VERILMELIDIR. 8*- EN COK ITHAL EDILEN 10 TARIM URUNUNE KARSI YERLI URETIM DESTEKLENMELIDIR VE TESVIK EDILMELIDIR. CEVIZ URETIMI YAYGINLASTIRILMALIDIRİ HER EVIN BAHCESINDE EN AZ 2 ADET CEVIZ AGACI OLMALIDIR EN AZ 2 ADET ZEYTIN AGACI OLMALIDIR. 9*- TUM BELEDIYELER INSAAT RUHSATI VERIRKEN APARTMANLARA EN AZ 10 ADET LIMON PORTAKAL MANDALINA ZEYTIN CEVIZ GIBI AGACLARI DIKME ZORUNLULU GETIRLMELIDIR. 10*-30 YAŞ ALTI GENCLERI TARIMA YONELTMEK ICIN AYRI TESVIKLER VERILMELIDIR. TESVIKLER DENETLENMELI AYRICA DEVLETIN KONTROLU OLMALI ALIM GARANTISI VERMELIDIR ILK 2 YIL BOYUNCA.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'ten 77 proje vaadi
CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
Terk edilen köpeklerin gönül dostu oldular
ANTALYA'nın Finike ilçesinde hayvanseverlerden oluşan gönüllü grup, Finike- ...
Antalya'da minikler satış yaptı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde anaokulu öğrencileri pazarda tezgah açıp, sebze ve meyve sattı.
 
Başkan Uysal barınakta incelemede bulundu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Hayvan Sağlığı Zabıtası ...
Türkan Şoray sahnesinde Borusan Quartet
MURATPAŞA Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'ndeki, Borusan Quartet ...
Demre'de üreticilere sertifika verildi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde entegre kontrollü üretim yapan çiftçilere sertifikaları verildi.
 
Atilla Şentin saksafonuyla büyüledi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisi kapsamında ...
Muhittin Böcek, Demre ve Kaş'ta
KONYAALTI Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
Kılıçdaroğlu müneccim miydi ki Antalya programını yaptı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Antalya’da… Kılıçdaroğlu, CHP ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva