7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Bankanın elektrik panosunda yangın
Bankanın elektrik panosunda yangın
22 Ekim 2015 Perşembe - 15:01

Kosova heyeti ATSO'da

KOSOVA Tarım Bakanlığı RAS Direktörü Hyseni Thaqi ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti.

Kosova heyeti ATSO da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kosova heyeti ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, tarafından karşılandı. Ziyarette, ATSO, Antalya ve kent ekonomisi üzerine yapılan görüşmede karşılıklı yapılabilecek iş ortaklıkları üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu. Ziyarette Kosova heyetine eşlik eden Antalya İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı. ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, görüşmede ilk olarak ATSO ve oda tarihi hakkında bilgi verdi. ATSO'nun Türkiye'nin en köklü ticaret ve sanayi odalarından biri olduğunu söyleyen Barut, "133 yıllık bir kurum olarak 40 bin düzeyinde üyemiz bulunuyor. Oda olarak çalışmalarımızı Antalya ekonomisi ve Antalya'nın çıtasını daha yukarı taşımak için sürdürüyoruz" dedi.

KOSOVA VE BALKAN ÜLKELERİ KARDEŞLERİMİZDİR

Antalya'nın Türkiye'de en çok yabancı yatırımcı firmaya ev sahipliği yapan kentlerden biri olduğunu ifade eden Barut, ATSO'ya 3 bini aşkın yabancı ortaklı şirketin kayıtlı olduğunu söyledi. ATSO'ya kayıtlı 2 Kosova ortaklı firma olduğunu da dile getiren Barut, Kosova'nın daha çok genç bir ülke olduğunu ve Antalya yatırım yapacak firmaların ilerleyen dönemlerde artacağına inandığını belirtti. Barut, Kosova ve Balkan ülkelerinin işadamları için önemli bir yatırım bölgesi olduğunu da söyledi.

ANTALYA, DÜNYA ÇAPINDA BİR TURİZM DESTİNASYONU

Antalya ticaretinde lokomotif sektörlerin başında turizm ve tarımın geldiğine işaret eden Barut, heyete ilk olarak turizm rakamlarıyla ilgili bilgi verdi. Antalya'nın yılda 13 milyonu aşkın turist ağırladığına vurgu yapan Barut, "Antalya'da 550 bin turistik yatak kapasitesi var. 5 yıldızlı da 351 tesis bulunuyor. Bu sayı İspanya, Yunanistan ve Mısır'da bulunan toplam 5 yıldızlı otel sayısından daha fazla. Dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından biri olan Antalya, şehrin ticaretine de yön veriyor" dedi. 

Antalya, tarım sektörünün de lideri

Turizmin yanı sıra Antalya'nın tarımın başkenti olduğunu da belirten Hüseyin Barut, kesme çiçek ihracatı ve örtü altı tarımsal üretimde de Türkiye'nin lideri konumunda olduğunu söyledi. Antalya'da, yılda 5 milyon tona yakın meyve-sebze ve bitkisel ürün, 2,3 milyon ton domates ile 500 milyon adet kesme çiçek yetiştiğini belirten Barut, "Türkiye kesme çiçek ihracatının yüzde 90'ı Antalya'dan yapılmaktadır" dedi.

KOSOVA'YA EXPO DAVETİ

G20 ve B20 zirvelerine de Antalya'nın ev sahipliği yapacağını aktaran Hüseyin Barut, Nisan 2016'da başlayacak Türkiye'nin ilk EXPO'su olan 'Çiçek ve Çocuk' temalı Botanik EXPO'ya Kosova'yı da davet etti.

TÜRKİYE, KOSOVA İÇİN ÖZEL BİR YERE SAHİP
Kosova'nın genç bir ülke olduğunu dile getiren Kosova Tarım Bakanlığı, RAS Direktörü Hyseni Thaqi ise Türkiye'nin Kosova'yı tanıyan ülkelerin başında geldiğini ifade etti. Türkiye'nin Kosova için özel bir yere sahip olduğunu söyleyen Thaqi, bu ilişkilerin ticarete de yansımasını istediklerini vurguladı. Antalyalı yatırımcıları Kosova'ya davet eden Kosova Tarım Bakanlığı, RAS Direktörü Hyseni Thaqi, ülkelerindeki yatırımcıları da Türkiye ve Antalya'ya getireceklerini ifade etti. 

Ziyaretin sonunda ATSO Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Barut, Thaqi'ye, Türk kahvesi fincan takımı, Thaqi de, Barut'a Kosova'yı anlatan hediye verdi. 

Heyet daha sonra ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar ile de bir araya gelerek ATSO Meclis Toplantı Salonu'nu gezdi ve oda hakkında bilgi aldı. 


KOSOVA TARIM BAKANLIGI RAS DIREKTORU HYSENI THAQI VE BERABERINDEKI HEYET, ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NI (ATSO)ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KOSOVA TARIM BAKANLIGI RAS DIREKTORU HYSENI THAQI VE BERABERINDEKI HEYET, ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NI (ATSO)ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) - 

 
Patara'da sanat ve tarih günleri
 
Kalpten ölüm oranı yüzde 40.4'e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patara'da sanat ve tarih günleri
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde düzenlenen 'Sanat ve Tarih Turizmi' konulu ...
Yanlış canlı bomba ihbarı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde sokakta tanıştığı gençlere üzerinde bomba ...
Organ nakli koordinatörleri toplandı
AKDENİZ Üniversitesi ev sahipliğinde, Antalya merkez ve ilçelerinde görev ...
 
Katil değil pokerciyim
ANTALYA'da gecekondusunu işgal etmekle suçladığı 10 çocuk babası Nasrettin ...
Baykal, Finike'de tarımın sorunlarını dinledi
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu'ndan ...
Tüm suçlar üzerime atılıyor
ANTALYA'da çok sayıda kadına bıçak tehdidiyle tecavüz edip paralarını ...
 
Demir Adamlar Belek'e geliyor
ANTALYA Belek'te yapılacak ve dünyanın en çok izlenen dayanıklılık yarışı ...
Ali Eroğlu ikinci kez seçildi
ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, Antalya, ...
'Seslerin Büyüsü' büyüledi
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB) gerçekleştirilen 'Seslerin ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva