Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
13 Mart 2023 Pazartesi - 15:26

Kürtaj Nedir? Bebek Aldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda arama motorunda kürtaj fiyatları üst sıralarda yerini almaktadır. Aslında istenmeyen bebek veya doğacak olan bebeğin gelişememesi nedeniyle engelle doğma durumu vardır. Bundan kaynaklı olarak kürtaj işlemi yapılarak gebelik sonlandırılır.

Kürtaj Nedir? Bebek Aldırma İşlemi Nasıl Yapılır?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kürtaj Nedir?

Kürtaj aynı zamanda küretaj olarak da bilinir. Gebeliğin sonlandırılması anlamına gelen kürtaj uygulamasıdır. Bazı durumlarda annenin isteği üzerine hamilelik sonlandırılabilir. Bunun herhangi bir hastalık ile karşı karşıya kalınması veya kazayla gebe kalınması durumunda ortaya çıkar. Rahim içi poliplerin, henüz için tanısı konulmamış lezyonlar küretaj işlemi yaptırabilir. İşlem öncesinde sağlık merkeziyle görüşme sağlayarak kürtaj fiyatları hakkında bilgi alınabilir. 

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Ultrasonografik incelemesi yapılarak gebelik durumu hakkında bilgi sahibi olunabilir. Ultrason tekniğiyle birlikte bebeğin durumu hakkında analiz yapılabilir. Bebeğin down sendromlu olması, uzuv eksikliği veya istenmeyen bebek olması durumunda kürtaj işlemi yapılabilir. Annenin onayı alındıktan sonra işlem için uygun zamanın gelmesi beklenir. 

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi Ve Yapması Gerekenler

Kürtaj öncesinde iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Burada bebeğin alınabilmesi için beklemek gerekir. Çünkü kürtaj işlemi için son adetten başlayıp on hafta sayımı gerçekleştirilir. Yani annenin hamileliği 10 haftayı tamamlamadan işlemin yapılması mümkün değildir. Rahim içinde yer alan embriyonun tahliye edilmesi sağlanır. İşlem öncesinde yapılacak olan kürtajın hangi sağlık merkezinde gerçekleştirileceğine karar verilmeli. Böylelikle önceden alınan kürtaj fiyatları göz önünde bulundurularak tedavinin gerçekleşmesi sağlanabilir.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Enfeksiyonlardan korunmak adına işlem sonrasında dikkat etmek gerekir. Hastanın işlem sonrasında ilk yarım saatini yatarak geçirmesi gerekir. Çünkü burada anestezi uygulaması çatısı altında işlem yapıldığından dolayı halsizlik gibi durumlar ortaya çıkabilir. 1 saatlik süre tamamlandığında hastanın taburcu edilmesi sağlanır. İlk bir saat yeme içmeye ara verilir.

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj fiyatlarının hemen hemen her sağlık merkezinde farklı bir listeyle karşımıza çıktığı doğrudur. Hastanın işlem öncesinde konu hakkında bilgi sahibi olması gerekir. İşlemin yapılacağı sağlık merkeziyle görüşme sağlayarak güncel fiyat bilgisi alabilir. 

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Kızlık zarı küçük dudaklar arasında vajinanın girişinde yer alıyor. Yaklaşık olarak 1-2 cm şeklinde içerde olduğunu söylemek mümkündür. Yapısı ve rengini ele alınca küçük dudaklara benzediği bilinir. Çeşitli kızlık zarına rastlamak mümkündür. Esneklik, kalınlı, incelik veya yapısında değişkenlik görülebilir. İlişkiye girmeyen kadınların kızlık zarı olduğu gibi durur. Fakat cinsel ilişki yaşanması üzerine kızlık zarı delinir. Kızlık zarının bozulduğunu anlamak genelde ortaya çıkan kanama ile tespit edilebilir. 

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Yaşanan cinsel ilişkide kızlık zarının bozulduğunu tespit etmek mümkündür. Kızlık zarının bozulması bazı kişiler için evlilikte sorun olabiliyor. Bundan kaynaklı olarak kadınlar veya eşler öncesinde kızlık zarı muayenesine ihtiyaç duyabilir. İhtiyaç durumunda kadının onayı alınarak muayene yapılabilir. İşlem öncesinde sağlık merkeziyle iletişime geçerek kızlık zarı dikimi fiyatları hakkında bilgi alınabilir.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarı dikimi iki farklı yöntemle yapılabilir. Evlilik öncesi yaşanan cinsel ilişkiden kaynaklı olarak kızlık zarı zarar görür. Yırtılmalar meydana geldiğinden dolayı dikim yöntemlerine başvurulur. Eğer uzun süre evlilik düşünmeyen kızların tercih edeceği uzun süreli dikim yöntemine başvurabilir. Fakat evlilik düşünenler için kısa süreli dikim yapılabilir. Tercih edilen yönteme göre kızlık zarı dikimi fiyatları farklılık gösterebileceğini unutmadan hareket etmek gerekir.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Kızlık zarı dikimi günümüz şartlarında mümkündür. İhtiyaç üzerine ya da yaşanan cinsel ilişki sonrasında zarar görmesi halinde dikimi yapılabilir. Kızlık zarı dikimi yapılması durumunda fark edilmez. Sadece uzman hekimin muayenesi üzerine bu konu hakkında bilgi sahibi olunabilir. Aksi durumlarda erkeklerin veya kadınların bunu tespit etme durumu yoktur. İşlem öncesinde alınan kızlık zarı dikimi fiyatları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra işlem yapılmalıdır.

Labioplasti Neden Uygulanır?

İç veya dış dudakların büyük olması üzerine yapılan cerrahi operasyondur. Bir nevi burada cerrahi işlem tamiri olarak gerçekleştirilir. Hastane ortamında sadece uzman hekim tarafından yapılabilir. İşlem öncesinde mutlaka labioplasti fiyatları hakkında bilgi alınmalıdır. Kişiye özel yapılan işlem olduğundan dolayı fiyatta değişkenlik meydana gelebilir. 

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Gelişim sürecini tamamlamış, sarkık, uzamış olan veya kararan dudakların kesilmesiyle birlikte küçültülmesi sağlanır. İhtiyaç durumunda estetik operasyonu çatısı altında işlemin gerçekleştirilmesinde bir sakınca yoktur. 

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

En iyi labioplasti tekniği hakkında kesin bilgi verme durumu yoktur. Çünkü burada birden fazla teknik mevcuttur. Hangi tekniğin daha doğru olduğunu anlamak için uzman hekimin kontrolünde geçmek gerekir. İhtiyaç durumuna göre doğru teknik seçilir ve uygulanır. Tekniğe göre labioplasti fiyatları değişkenlik gösterdiğini unutmamak gerekiyor.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Labioplasti fiyatları genelde değişkenlik gösteren konu başlığıdır. Çünkü iç dudakların kesilmesi ve küçültülmesi kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir konu başlığıdır. Ergenlik döneminde başlayan sarkık dudak sorunlarının giderilmesi için gerekli duyulan tedavi yöntemidir. İhtiyaç durumunda uzman hekimden yardım alarak sorunun giderilmesi sağlanabilir.

 
Levent Uğur: İlk 18'deki 12 futbolcumuz pert vaziyette
 
Uluçay: AK Parti'de başvurular başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mehmet Bekir Şen Aslen Nerelidir?
Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı olan operatör doktor hakkında pek çok ayrıntılar merak ediliyor.
Check Up
Check çeşitli paketler halinde sunulmakta ve bu paketler çerçevesinde ...
Hiv Testi Hakkında Genel Bilgiler
Evlilik öncesinde yaşanan cinsel ilişkiyle birlikte bulaşıcı hastalıkların ...
 
Cinsel Hastalıklar Testi
Pek çok bakteri, mantar, virüs ve parazit cinsel temas neticesinde bulaşmakta ...
CYBH Testi Nedir?
Hastalığın bulaşıcı olmasını engellemek veya hastalıklardan korunmak için ...
Check up Hakkında Genel Bilgiler
Check up, genel sağlık muayenesidir. Düzenli olarak yapılması gereken ...
 
Göz Kapağı Estetiği
Göz kapağı estetiği günümüzde en çok yapılan estetik ameliyatlardan biridir. ...
Göz Kapağı Estetiği
Yaşın ilerlemesi, çevresel faktörler gibi durumlardan kaynaklı olarak ...
Bölgesel Yağlanma Nasıl Giderilir?
Kayseri bölgesel zayıflama en iyi çözümü çeşitli yöntemler ile uygular. ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva