Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
25 Ekim 2023 Çarşamba - 11:16

MATSO Başkanı Güngör, Başkan Hisarcıklıoğlu'na dosya sundu

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret ederek, üyelerden gelen talep ve sorunları içeren dosyayı sundu.

MATSO Başkanı Güngör, Başkan Hisarcıklıoğlu na dosya sundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette üye talep ve sorunları ile ilgili Hisarcıklıoğlu'na bilgiler veren Güngör, üyelerden gelen talep ve sorunları içeren dosya sundu. 

Son yıllarda dünyada birçok olumsuzluğun meydana geldiğini kaydeden Başkan Güngör, "Bunlardan en önemlileri Rusya-Ukrayna savaşı, acı kayıplar verdiğimiz 11 ili etkileyen deprem ve son olarak İsrail-Filistin savaşıdır. Firmalarımız bu süreç içerisinde varlığını idame ettirmiş fakat nakit akış dengeleri bir hayli bozulmuş durumdadır" dedi.  

Son bir buçuk yılda gerçekleşen enflasyon oranlarının herkesi olumsuz etkilediğini kaydeden Başkan Güngör, şunları söyledi:

"Açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile sıkı parasal duruş ve mali disiplin ile enflasyon verilerinin tek hanelere düşürülmesi hedeflenmektedir. Fakat sıkılaşan finansal koşullar fiyat artışlarının gerilemesine bir miktar katkı sağlamış olmakla birlikte küresel enflasyon halen dirençli bir görünüm arz etmektedir. Geçtiğimiz son bir buçuk yılda gerçekleşen enflasyon verilerinin de üretimden pazarlamaya hatta son tüketiciye kadar herkesi olumsuz etkilediği görülmektedir. 2023 yılında yaşanan küresel ekonomik aktivitedeki düşüş ve bu süreçte yaşanan fiyat dalgalanmalarından dolayı firmalarımızın gelir gider dengesi bozulmuş olup, tüm girdi (hammadde, doğalgaz, elektrik, personel vs.) fiyatlarının fahiş artışından dolayı maliyetler yükselerek firmalarımızın çarklarının dönmesini güç hale gelmiştir. Yaşanan olaylar ekonominin çarklarını oluşturan, istihdam yaratan oda üyelerimizi ve firmalarımızı olumsuz etkilemiştir. Bu süreci Oda üyelerimizin ve firmalarımızın en az hasarla geçirebilmesi için çaba gösteriyoruz."

HİSARCIKLIOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun her zaman ve her konuda büyük destek olduğunu belirten Başkan Güngör, "MATSO olarak üyelerimizin talep ve sorunlarının çözümü başta olmak üzere bize her zaman ve her konuda büyük destek olan ve Manavgat'ımızın sorunları ile yakinen ilgilenen TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na Manavgat iş dünyası adına şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

BAŞKAN HİSARCIKLIOĞLU: MATSO'NUN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUM

Başkan Güngör'ün takdim ettiği dosyayı inceleyen Başkan Hisarcıklıoğlu, Güngör'e nazik ziyareti için teşekkür ederek MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör ve yönetiminin çalışmalarından çok memnun olduklarını dile getirdi. Başkan Hisarcıklıoğlu, "MATSO yönetiminin çalışmalarından çok memnunum. Üyelerinizin hak ve hukukunun korunmasında, üyelerinizin talep ve sorunlarını sürekli bize iletiyorsunuz. Bundan dolayı konuların hepsine hakimiz. Başta şahsınız olmak üzere yönetim kurulunuzu, meclis ve komite üyeleriniz ile bütün çalışanlarınızı kutluyorum. MATSO olarak özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MATSO Başkanı Güngör'ün TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na sunduğu dosyada şu maderler yer aldı:

Turizm bölgelerinde faaliyet gösteren tüm firma ve işletmelerin sicillerine bakılmaksızın finansa erişimin kolaylaştırılarak kredi vadelerinin uzun olduğu kredi desteklerinin sağlanması. KGF kredi faiz oranlarının düşürülmesi, mikro ve küçük ölçekli işletmelerin KGF kredilerinden faydalandırılarak KGF kredilerinin tabana yayılması ve işletmelere verilen kredilerin ilk taksitlerinin 1 yıl sonra başlaması. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi iş insanlarının vize alımlarının kolaylaştırılması ve iş insanlarının hususi pasaporttan (yeşil pasaport) yararlanabilmesi. Alışverişlerde kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksitlendirilme sayısının artırılması ve yüksek olan banka pos komisyon oranlarının düşürülmesi. Yurt dışından gelen müşterilerin kredi kartı harcamalarında pos komisyon oranlarının düşürülmesi. KOSGEB destek tutarlarının arttırılması, MKİ Hızlı Destek Programı ve faizsiz kredi imkânının sağlanması. TOBB'a kayıtlı gerçek kişi firmalarının Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden yararlanabilmesi. Turizmde faaliyet gösteren döviz kazancı sağlayan firmaların ihracatçı sayılarak ihracatçılara sağlanan desteklerden yararlanabilmesinin önünün açılması. Manavgat- Antalya arasındaki mevcut D-400 kara yolunun ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Antalya- Manavgat- Alanya arasında kuzey çevre yolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi ve Antalya- Manavgat- Alanya arasında turizm merkezlerinde mevcut olan turizm caddelerinin birbirine bağlanması.

MANAVGAT, (DHA)

 
Konyaaltı'nda Cumhuriyet bir başka kutlanacak
 
Gazze’de yerinden edilenlerin sayısı 600 bine yaklaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı'nda Cumhuriyet bir başka kutlanacak
KONYAALTI Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutluyor. Kutlamalar ...
Antalya'da nar üretimi son 10 yılda azaldı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde nar hasadı devam ederken, Ziraat Odası Başkanı ...
Antalya'da kiracılara tahliye taahhüdü dayatması
ANTALYA'da mülk sahipleri, kiraların fahiş oranda artması nedeniyle kiracılara ...
 
Antalya Valisi Şahin'den 'güçlü liman' vurgusu
ANTALYA Ticaret Sanayi Odası'nın (ATSO) ekim ayı olağan meclis toplantısında ...
Antalya'da 5 yaşındaki lösemili kıza, annesinden ilik nakledildi
MANİSA'da lösemi teşhisi konulan Özbekistan uyruklu Müslimakhon Ulukbekova'ya ...
Antalya'da 2 katlı ahşap ev alev alev yandı
ANTALYA'da, Neriman Küçüktokuç (70) ve torunu Sude Küçüktokuç'un (18) ...
 
Antalya'da 10 yılda 'Dev' büyüme
Mevlana Petrol, 10 yılda şube sayısını 46'ya çıkardı, 2024 hedefi ise 50 şube...
Antalya'da 'Lotu Guli' cinayetinde, 8 ağırlaştırılmış müebbet istemi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 3 yıl önce 'Lotu Guli' lakaplı Nadir Salifov'un ...
Türkiye'nin kültürel miraslarına uluslararası koruma
KÜLTÜREL mirasın korunması adına Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva