Kepezli güreşçi milli oldu
Kepezli güreşçi milli oldu
Side sahili atıklardan temizlendi
Side sahili atıklardan temizlendi
Ölen Antalyalı genç için İtalya'da soruşturma
Ölen Antalyalı genç için İtalya'da soruşturma
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür
17 Mart 2023 Cuma - 11:19

Makarnayı böyle pişirmek hasta ediyor!

Makarnaya tuzu yanlış zamanda eklemek sağlığınız için tehlike oluşturuyor. Çünkü musluk suyundaki bazı kimyasallar, tuzla birleştiğinde ‘zararlı yan ürünler’ meydana getiriyor. Uzmanlar ise bu durumun kansere ve karaciğer hasarına yol açtığının altını çiziyor.

Makarnayı böyle pişirmek hasta ediyor!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Columbia’daki Güney Carolina Üniversitesi'nden bilim insanları musluk suyundaki kimyasalları analiz etti. Musluk suyundaki bazı kimyasalların tuzla birleştiğinde zararlı yan ürünler oluşturduğu ortaya çıktı. Uzmanlar bu maddelerin kansere, karaciğer hasarına yol açabileceğine dikkat çekti. Araştırmayı yapan ekip, makarnadaki bu istenmeyen bileşikleri azaltmanın veya önlemenin dört basit yolunu da açıkladı.

Baş araştırmacı Susan Richardson ve meslektaşlarının yaptığı çalışmada, musluk suyunda belirli miktarda dezenfektan belirlendi. Bunların tuzla birleşmesinin "iyotlu dezenfeksiyon yan ürünleri" adı verilen kimyasalları meydana getirdiği ortaya çıktı. Ardından araştırmacılar toksinleri nasıl en aza indirebileceklerini öğrenmek istedi. İki deneyin ardından ekip, makarnadaki toksinleri ortadan kaldırmanın bilimsel olarak güvenli adımlarını formüle etti.

Makarnayı böyle pişirmek hasta ediyor!

Amerikan Kimya Derneği'nin internet sitesinde yayımlanan basın bildirisinde de yayımlanan bildiriye göre; 1. Makarna suyu, tencere kapağı olmadan kaynatılmalı 2. Piştiği su dökülmeli 3. İyotlu sofra tuzu makarna piştikten sonra eklenmeli 4. Makarnayı tuzlu suda kaynatmak isteyenler, koşer tuzu ve Himalaya tuzu gibi iyotsuz seçenekleri kullanılmalı.

Makarna hazırlarken tencerenin kapağını kapatmak, su buharının dışarı çıkmasını engellediği ve sıcaklığın daha hızlı yükselmesini sağladığı için suyun fokurdamasını sağlamanın hızlı bir yolu… Ancak bu yöntem sudaki toksinleri de hapsediyor.

Üçüncü ve dördüncü önerilerde sağlığınızı korumanın sırrı yatıyor. Ekip, iyotlu sofra tuzunun makarna pişirildikten sonra eklenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.Ekibin açıkladığı bilgiye göre; makarnayı kapaksız kaynatmak buharlaşan klorlu ve iyotlu bileşiklerin dışarı çıkmasını sağlıyor ve toksinleri ortadan kaldırıyor. Pişirme işleminden sonra iyotlu tuz eklenmesi toksin oluşumunu azaltıyor.

 
AKUT ekip liderinden 'sel' uyarısı
 
Meksikalı ressam yardım çalışmalarına katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Neden yemeklerin tadı sonraki günlerde daha iyi oluyor?
ABD'nin Philadelphia kentindeki Monell Kimyasal Duyular Merkezi'nden Pamela ...
Patatesli İçli Köfte tarifi, nasıl yapılır?
Bilinen içli köftelerden farklı, yapımı pratik ve tadına doyum olmayan nefis bir tarif hazırladık!
Divriği Pilavı Tarifi, Nasıl yapılır?
Sivas mutfağının özel lezzetlerinden biri olan divriği pilavı içerisindeki ...
 
Şifa Dolu Lezzet: Havlıcan
Bitkiler dünyasına ilgili olanlardan, aktara gidince dakikalarca, hatta ...
Elmalı sıcak punch tarifi
Elma ve tarçın ikilisinin birlikteliğiyle ortaya hem muhteşem bir lezzet ...
Tam bir şifa deposu!
Kış aylarının gelmesiyle grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklar ...
 
Göynük MYO öğrencisi usta şefler arasından sıyrıldı
Ulusal ve uluslararası usta şeflerin katıldığı yarışmada tek öğrenci olarak ...
Sucuğun fiyatı etin 3.5 katına çıktı
Et fiyatları normal seyrederken, işlenmiş et ürünlerinde (sucuk, salam, ...
Yüzde 92'si sahte
Konuya ilişkin Meclis araştırması için verilen önerge AKP-MHP oylarıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya’dan yerel seçim güzellemeleri
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
İmamlar ve hocalar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'den siyaset notları...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Romantik Bale: Giselle
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayında iş koşulları ve sağlığa dair önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayın ilk iki haftasında sosyal çevrenizle ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva