Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
17 Ocak 2020 Cuma - 10:24

Manavgat Adliyesine 19 bin 532 dosya geldi

MANAVGAT Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, 2019 yılında adliyeye 19 bin 532 soruşturma dosyası intikal ettiğini, bunun son 10 yılın en yüksek rakamı olduğunu söyledi.

Manavgat Adliyesine 19 bin 532 dosya geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, gazetecilere 2019 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Manavgat Adliyesinde göreve başlayalı 1.5 yıl olduğunu anlatan Başsavcı Yılmaz, “2019 yılında adliyeye 19 bin 532 soruşturma dosyası geldi ve bu son 10 yılın en yüksek rakamı. Biz de buna karşılık geçen yıldan devredenlerle birlikte fezleke, yetkisizlik, soruşturmaya yer olmadığı dair karar veya iddianameyle gibi toplam 21 bin 427 soruşturma evrakını sonuçlandırdık. Yani yüzde 109,70'lik çalışma tempomuz var. Diğer taraftan halen 2020 yılına devreden 17 bin 300 evrak var. Bunların 11 bin 600'ü daimi arama dosyası. Ayrıca 6 bin civarında derdest yani ayrılan dosyamız var. 2016 öncesine ait elimizde kalan dosya sayısı sadece 78. Vatandaşlarımızın şikayetlerini mümkün mertebe güncel tarihe yaklaştırıyoruz. Bu arada CİMER başvurularımız azaldı. 3-5 sene önce dilekçe verip sonuç alınamayan başvurular istatistik olarak yüzde 2-3'e düştü" dedi.

İHTİSASLAŞMAYLA İSİM HAFIZASI OLUŞACAK

İhtisaslaşmanın bütün kamu kurumlarında olduğu gibi adliyelerde de önemli olduğunu söyleyen Başsavcı Ramazan Yılmaz, bu bağlamda çeşitli suç tiplerini içeren büroları faaliyete geçirdiklerini belirtti. Manavgat Adliyesinde 22 savcının görev yaptığını kaydeden Başsavcı Yılmaz, “Savcı arkadaşlarımızın arasında paylaştırmak suretiyle; genel soruşturma, çocuk suçlular, anayasal suçlar, aile içi şiddet suçları, uzlaştırma, memur suçları, uyuşturucu suçları, yetişkin erteleme uyuşturucu ve çocuk erteleme uyuşturucu suçlarıyla ilgili bürolarımız aktif olarak çalışıyor. Böyle olunca arkadaşlarımız uzmanlaşıyor, hem isim hafızası oluşuyor hem de talimatlar tek elden çıkmış oluyor" diye konuştu.

UYUŞTURUCU SUÇLARI BÜROSU

Türkiye'de ilçe adliyeleri arasında ilk defa uyuşturucuyla mücadele anlamında büronun Manavgat Adliyesinde kurulduğunu belirten Başsavcı Yılmaz, “Bu da çok ciddi katkı sağladı. Uyuşturucu ile mücadele istediğimiz düzeyde mi? Henüz değil ama emniyet ve jandarmayla birlikte elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Geldiğimiz günden bu yana her ay dosyamız var. Satıcılara göz açtırmamaya gayret ediyoruz. Uyuşturucudan kolay para kazanılıyor. Adam saksıda da yetiştiriyor. Biz de bütün gücümüzle mücadele ediyoruz. Uyuşturucuyla geçen yıldan kalan 300 dosyayla birlikte 1682 dosyanın, 1615'ine karar yazdık. Uyuşturucu ile ilgili elimizde olan derdest dosya sayısı 67. Bu çok önemli bir rakam. Uyuşturucu dosyaları hassas, bir an önce cezaya bağlıyoruz. Bir de bildiğiniz gibi erteleme kararı yazılıyor, 1300 civarında da erteleme kararı yazılan derdest dosyalarımız var" diye konuştu

BİN 340 AİLE İÇİ ŞİDDET VAKASI

Manavgat'ta aile içi şiddet bürosunda yaralama olan dosyalarda gözaltı tedbirini uyguladıklarını vurgulayan başsavcı Yılmaz, “Yıl içerisinde 1340 aile içi şiddet dosyası gelmiş. 1340, yüksek bir rakam olarak görünüyor. Bu gelenlerden 1265'ini çıkartmışız, 400 civarında elimizde aile içi şiddet dosyası var" dedi.

FETÖ/PDY SORUŞTURMALARINA ÇOK HIZLI REAKSİYON

Terör suçlarının ağırlıkta olduğu Anayasal Suçlar Bürosu'na bu yıl 87 dosya geldiğini ve geçen yıldan 214 dosya devri olduğunu ifade eden Başsavcı Yılmaz, "Toplam 301 dosyamız vardı. Bunlardan 260'ına karar yazdık, 40 dosyamız kaldı. FETÖ/PDY soruşturmaları bağlamında şu an elimizde 40 dosyamız var, ihbara kaydedilenle birlikte bu rakam 80. Burada da çok hızlı reaksiyon gösterdik, 40 dosyadan 30 küsur tanesi dijital veri bekliyor" diye konuştu.

Başsavcı Yılmaz, çocuk suçlarında 1180 dosya geldiğini, geçen yıldan devirlerle birlikte 1400 dosyayı tamamladıklarını, memur suçlarında 296 dosyadan 170'ini, uzlaştırmada 2 bin 500 dosyadan 2 bin 45'ini sonuçlandırdıklarını söyledi. Başsavcı Yılmaz, yapımı devam eden cezaevinin tamamlanmasının ardından bir de infaz hakimliği kurulacağını belirtti.

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) 

Etiketler:
 
Kore gazisi, son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı
 
SDÜ'den engelliler için diş hastanesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilinde polis telsizi ve tabanca bulundu
ANTALYA'da kavgaya karıştıktan sonra olay yerinden ateş ederek otomobili ...
Antalya'da hileli gıda satanları bulduk konuştuk
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2020 yılına ait yayınladığı ilk tağşiş (bir ...
Yerleşik İranlılar, düşen Ukrayna uçağındakiler için yas tuttu
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde, bir grup İranlı, ülkelerinde düşen Ukrayna ...
 
Turizmde sömestir heyecanı: Doluluklar yüzde 100'e ulaştı
TÜRKİYE genelinde 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonun üzerinde ...
İş adamları 'Kandırıldık' diye polise koştu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde kendini 'MİT görevlisi' olarak tanıttığı ...
CHP'li Kurnaz, Mücadeleyi birlikte yürüteceğiz
CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz Tüm Emekli Sen Antalya Şube Başkanı ...
 
CHP'de Demir mazbatasını aldı
CHP Serik ilçe başkanlığına seçilen İbrahim Demir, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.
Alanya'da uyuşturucu operasyonuna 3 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesindeki operasyonda 3 şüpheli 'uyuşturucu ticareti ...
Cezaevi firarisi jandarmadan kaçamadı
MUĞLA Dalaman Açık Cezaevi'nden firar eden Metin Şaylı (25) Antalya'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva