Memurlar sadaka gibi zam istemiyor, emeğinin karşılığı olan hakkını arıyor. Hükümetle memur sendikaları arasında yapılan görüşmeler, hakem heyetinin insafına kaldı. Memur ve memur emeklileri, çıkacak kararı kabul etmek zorunda bırakıldı. Sorunlarını Cumhurbaşkanına anlatmak için yürümek isteyen memur sendikaları konfederasyonunu üyeleri, kendileri gibi memur olan polisler tarafından engellendi.
Toplumda son yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memurların verimli çalışmadığı ve işi savsakladığı konusunda yoğun şikayetler dile getiriliyor. Kadrolara yandaşların yerleştirilmesi, liyakatsız kişilerin göreve alınması, dijital ortamda kolayca bitecek işlerin gereğinden fazla uzun süre bekletilmesi eleştirileri yoğunlaşıyor.
SAYISI AZALTILSIN
Ünlü iş adamı Rahmi Koç'un söylediği, "Devlette 5,5 milyon memur çalışıyor. Bu devlet 2 milyon insanla da döner. 600 milletvekili var. 200 milletvekili yeter de artar" sözleri gündeme getiriliyor. Teknolojinin geliştiği, işlerin online yapıldığı gerekçesiyle memur sayısının azaltılması öneriliyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Profesör Yalçın Karatepe, "Genel devlet istihdamının toplam nüfusa oranında Türkiye yerlerde sürünüyor" diyerek karşı görüşü savunuyor. Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya göre 2024 tahmini memur sayısı tablosu farklı konuşuyor. GSYİH'ya oranla, "en fazla memur çalıştıran ülkeyiz".
Bütçenin üçte biri personel giderlerine ayrılıyor. 2025 kamu personel bütçesinde üç buçuk trilyon lira harcandı.
BÜTÇEDEN PAYLAR
Milli Eğitim Bakanlığındaki memur sayısı 1 milyona yakın. Personel giderlerine bir trilyon 30 milyar 744 milyon lira ayrıldı. Sağlık Bakanlığı 800 bin memurla 2. sırada ve 566 milyar 841 milyon lira personel gideri verilecek. Adalet Bakanlığı'nda 400 bin memur olduğu var sayılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü personeli için 302 milyar 167 milyon lira, Milli Savunma Bakanlığı personeline 273 milyar 553 milyon lira maaş ödenecek. Diyanet İşleri Başkanlığının 145 bin personeli için (6 bakanlıktan büyük) 130 milyar liralık bütçe var.
Türkiye'nin kamu personel gideri bu yıl için 4 trilyon lira. Nüfusa göre kişi başı 50 bin lira vergilerimiz toplanıyor ve memurlara maaş veriliyor.
ŞİKAYET OLUYOR
Memurlar için verimlilik, liyakat, birkaç yerden maaş alanlar, trol ordusu, ATM memuru gibi konularda tepkiler yükseliyor. Vergi dairesine, tapuya, hastaneye, güvenliğimize, polise, askere, okulda öğretmene bir işimizin görülmesi için her vatandaş 50 bin lira ödemiş oluyor.
Kamu görevlisinden istenen hizmetler yeterince alınmadığında şikayetler başlıyor. O nedenle halk şunları istiyor: İktidara gelen partiler devlet kurumlarını birer arpalık görmesin, istihdam kaynağı olarak kullanmasın, oy deposuna çevirmesin.
Memurları kötü işlerinde kullananlar olmasa, bir de emeklerinin karşılığı hakkıyla verilse, kamu düzeni günlük gülistanlık sağlanır.
Memurlar temizdir ve masumdur.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |