Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
16 Nisan 2024 Salı - 20:57

Mesut Kocagöz için yapılacak yürüyüşe jandarma engeli

ANTALYA’da yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada bulundu.

Mesut Kocagöz için yapılacak yürüyüşe jandarma engeli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Zeybek’in konuşmasının ardından cezaevine doğru yürümek isteyen partililer ile jandarma ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

12 Nisan’da Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen 1 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı Tünektepe Teleferik kazasında ANET’in önceki Yönetim Kurulu Başkanı ve mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu toplam 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocagöz’ün tutuklanma kararının ardından CHP’liler farklı yerlerde protestolarına devam ediyor.

Mesut Kocagöz ile görüşmek için kente gelen Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in cezaevi ziyareti sonrası yapacağı açıklama için jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Açıklama için bölgeye gelen partililer belirlenen alana yönlendirildi. Görüşmenin ardından Zeybek, cezaevi çıkışında ellerinde ‘Mesut Kocagöz Yalnız Değildir’ yazılı pankart ve dövizler taşıyan partililerin arasında açıklamalarda bulundu.

Kocagöz’ün moralinin yerinde olduğunu ve ziyaretçilerle görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Genel Başkanımız Özgür Özel grup konuşmasıyla konuyu Türkiye gündemine taşımıştır. 28 Kasım’da görevinden ayrılmış, o günden sonra kurumla ilişiği kesilmiş olan bir eski yöneticiyi Kepez Belediyesi’ne bağlı olmayan teleferiği işleten firmada delilleri karartma ve diğer konularla ilgili bir hakkı yok. Mahkemenin vermiş olduğu delillerin karartılması ve kaçma şüphesi kararları asla hukuka uygun değildir” dedi.

‘BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEMİŞ BİR DAVADIR’

Tutuklama kararının hukuksuz olduğunu söyleyen Zeybek, “Kepez Belediyesi’ne kurulduğundan bugüne yönetimde olan anlayışa karşı başkanımız seçimlere giderken halka pek çok konuda söz vermiştir. Bunun için kadrolaşmaya ihtiyacı vardır. Ancak belediyede henüz bir kadrolaşma bile yapılamamıştır. Yoksa Kepez Belediyesi’nde üzeri örtülmesi gereken bazı dosyaların kapatılabilmesi için iktidarın zamana mı ihtiyacı var? Kişi geçmişte görev yaptığı kurumda, kendisinin görevde olmadığı dönemde meydana gelen kazayla ilgili suçlanması bugüne kadar görülmemiş bir davadır” diye konuştu.

‘HER PAZARTESİ GÜNÜ BAKIMI, HER YIL ŞUBAT AYINDA DA UZUN BAKIMI YAPILDIĞI BELGELERLE BELİRTİLMİŞTİR’

Kocagöz ile yaptığı görüşmede aldığı notları aktaran Zeybek, “Delillerle birlikte gerekli itirazlar yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. İddiaların çürütüldüğü deliller ortaya konacaktır. 7 yıllık görev süresinde bakım ve onarımların yapılmadığına ilişkin yalan, belgelerle çürütülmüştür. Teleferiğe her pazartesi günü bakımı, her yıl şubat ayında da uzun bakımı yapıldığı belgelerle belirtilmiştir. Antalya’nın en büyük ilçesinde yapılan bu hukuksuzluğa karşı CHP olarak yakın takipçisiyiz. Yapılan itirazın bir an önce kabul edilmesini bekliyoruz” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

İtirazlar neticesinde Kocagöz’ün bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Zeybek, “AK Parti’yi Antalya’da finanse eden Kepez Belediyesi’nde geçmişte yapılan bütün uygulamalar ortaya çıkarılacak, bu adaletsizliğin altında yatanı bulup kamuoyuyla paylaşacağız. Adalet tecelli edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Adalet Bakanı’na sesleniyorum artık mahkemeler üzerinde kurduğunuz bu vesayet anlayışından vazgeçin. Görev yapmadığı 4,5 aylık dönemde meydana gelen kazayla ilgili Mesut Kocagöz ile ilgili yürütülen bu tutuklama süreci demokratik değildir. Türkiye’nin 2’nci partisinin yöneticilerine sesleniyorum. Bu gidişat gidişat değildir. Milletin sabrını zorlamayın” diye konuştu.

JANDARMA YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ

Zeybek’in konuşmasının ardından partililer slogan atarak cezaevine doğru yürümek istedi. Burada yürüyüşe izin vermeyen jandarma ekipleri ile partililer arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Jandarma ekipleri partililerin yaptığı yürüyüşün yasal olmadığını, bu nedenle geçişlerine müsaade etmeyeceklerini belirterek yolu kapattı. Yaşanan gerginlik Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal ve İl Başkanı Nail Kamacı’nın araya girmesiyle yatıştırıldı.

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Antalya'da aynı gün bir kadın cinayeti daha
 
TravelPass, Mısır Turlarında Öncü Rolünü Güçlendiriyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 17 Nisan 2024 Çarşamba 00:26

Yargı sürecinin tamamlanmasını beklemek gerekir.Bu olayı siyasileştirmemek gerekir. Siyasiler bu olaya girmeseler adli makamlar zamanı geldikçe kararlarını vereceklerdir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da aynı gün bir kadın cinayeti daha
Antalya'nın Serik İlçesi'nde bir adamın, boşanmak isteyen eşini öldürüp ...
Mesut Kocagöz'ü yakan ifade ve geç yayınlanan istifa kararı
Teleferik kazası sonrası tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ...
Böbrek ağrısıyla gitti, karnından 8 kiloluk tümör çıkarıldı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ...
 
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın yeni dönem projeleri arasında ...
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ...
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
ANTALYA'da 'Ares' lakabıyla bilinen sosyal medya fenomeni Şeyhmus Özdemir'i ...
 
‘Kocagöz’e adalet’ nöbetinde 3. gün
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasının ardından cezaevi ...
Antalya'da boşanmak isteyen eşini öldürdü, intihar etti
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Fatih Yılmaz (41), boşanmak isteyen 3 çocuğunun ...
Göynük'teki orman yangını arı kovanlarına sıçradı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde ormandaki arı kovanlarının bulunduğu yerde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva