Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
7 Ekim 2019 Pazartesi - 10:52

Milletvekilleri ne istedi, Erdoğan ne dedi?

AKP'nin Kızılcahamam kampının son gününde bakanlar ve bazı parti yöneticilerinin yaptığı sunumların ardından vekiller sıkıntılarını dile getirdi. Eleştirilerin hedefinde Bakan Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı korumaları vardı.

Milletvekilleri ne istedi, Erdoğan ne dedi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AKP’nin Kızılcaham kampı dün tamamlandı. Milletvekilleri, enflasyonun düştüğünün açıklanmasına karşın sürekli yeni zamlar geldiğini belirterek "Bu zamları vatandaşa anlatamıyoruz" eleştirisini getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korumalarından yakınan bir milletvekili, “Organizasyonlarda bizi itip kakıyorlar. Milletvekiline bunu yapan vatandaşa daha kötü davranıyordur” dedi.

Kampta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül milletvekillerine sunum yaparken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da yeni sistemin bir yılını değerlendirdi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, AKP Genel Başkan Yardımcı Mahir Ünal, sunumunda partinin mevcut söylemi ile artık 40 yaş üstü seçmene hitap eder hale geldiğini, yeni dönemde genç seçmeni partiye çekmeye dönük çalışmalara odaklanılması gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Irak ile ilişkilerin düzeldiğini, sınır kapılarının açılacağı bilgisini verdi. Erbil’deki konsolosluk personelini öldüren kişilerin yakalandığını, Türkiye’ye verilmesini istediklerini anlattı.

'KÜLLİYE DE KÜLLİYE'

Yeni sistemin bir yılını değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sistemde hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasına atıf yaparak bürokrasinin topu Cumhurbaşkanlığı’na atmasından yakındı. Oktay, “Külliye de külliye, külliye onu yapar bunu yapar. Oysa külliyenin hiç haberi yok. Herkes kendine çekidüzen versin. Artık herkesi takip edeceğiz bunları önlemek için” diye konuştu.

KORUMA ŞİKAYETİ

Oktay’ın sunumunun ardından söz alan milletvekilleri, bakanlara ulaşamadıklarından yakınarak “Bazen muhalefet milletvekilleri yakınıyor, ama biz de yakınıyoruz. Arıyoruz, telefonlara çıkmıyorlar” görüşünü dile getirdi. Bir katılımcı da başından geçen bir olayı anlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarını şikâyet etti. Aynı vekil, “İtip kalıyorlar. Milletvekillerine böyle davranıyorlarsa vatandaşa daha kötü davranıyorlardır. Organizasyonlarda görüyoruz. Çok kötü görüntüler oluşuyor. Bunların düzeltilmesi lazım” dedi. Sistem tartışmalarının da gündeme geldiği toplantıda bir milletvekili, “Cumhurbaşkanımız çok çalışıyor, ancak bakanlıklar 5’te kapanıyor” diye konuştu.

'SERVET VERGİSİ Mİ?'

Kampta, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi ile ilgili sunum yaptı. Albayrak’ın ekonomide olumlu gelişmeler olduğunu anlatması üzerine, milletvekillerinden eleştiri geldi. Bir milletvekili, “Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) açıkladığınız gün elektriğe zam geldi” dedi. Albayrak ise YEP’in açıklandığı gün zam yapılmasının yanlış olduğunu kaydetti. Bir vergi paketi hazırladığını açıklayan Albayrak, “Çok kazanandan çok alacağız” dedi. Albayrak’ın bu sözleri vekiller arasında servet vergisi getirileceği şeklinde yorumlandı.

Milletvekilleri, Erdoğan’ın katıldığı toplantıda ise “Enflasyon düştü deniyor. Ama sürekli zam geliyor. Zamları vatandaşa anlatamıyoruz” dedi. Erdoğan bunun üzerine “Sayın Bakan yanıtlasın” diyerek Albayrak’a söz verdi. Albayrak, ekonomideki dengeleme sürecinin devam ettiğini belirtti.

'SIRALAR BOŞ KALIYOR'

Parti yöneticilerinin sunumunda, TBMM Genel Kurulu’nun çalışmalarıyla ilgili milletvekillerine uyarı geldi. İktidar sıralarının boş kaldığı, bunun da hoş bir görüntü olmadığı belirtilerek vekillerden devam konusunda daha dikkatli olmaları istendi.

Sigara ile mücadele konusunda çalışmalara değinen Erdoğan, özel arabalarda sigara kullananlara yönelik denetimlere dikkat çekti. Milletvekillerini de uyaran Erdoğan, “Puro içenlerinizi de biliyorum. Puroya da ağır vergiler getireceğiz” dedi.

'KADIN BAKANLIĞI' GELİYOR

Bir milletvekilinin, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Bakanlığı’ndan çok kadın bakanlığına dönüştürüldü. Erkek ve çocuklar ihmal edildi” demesi üzerine Erdoğan, “Ayrıca bir kadın bakanlığı kurmamız gerekecek" dedi. Erdoğan’ın bu sözleri vekiller tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın birbirinden ayrılacağı şeklinde yorumlandı.

Erdoğan, "Uzman doktorların maaşı düşük. Performansa dayalı aldığı ücretler ile döner sermayeden aldıkları paylar farklılık arz ediyor. Bu da çalışma barışını bozuyor" denmesi üzerine, bu sorunun çözülmesi için bir çalışma yapıldığını söyledi.

 
Saklı hazine Adamkayalar, definecilerin talanına uğruyor
 
Başkan Davut Çetin'den kayıt dışı istihdam uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Başkanı Taş: Bize bilgi aktarıyorlar
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kurulması planlanan iki ...
44 milletvekiline ait 75 dokunulmazlık dosyası Meclis'te
HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli  ve Pervin Buldan'ın da aralarında ...
AK Partili Başkan istifa etti
AK PARTİ Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, "Özellikle sağlıkla ilgili sebeplerim ...
 
Kerem Kılıçdaroğlu ilk kez siyaset konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Dr. Kerem Kılıçdaroğlu ...
Başkanın makam aracına haciz
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP'den İYİ Parti'ye geçen Aydın'ın İncirliova ...
MHP'de yeni İl Başkanı Durgun
ANTALYA'da istifa eden MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy'un yerine atanan Hilmi Durgun görevi devraldı.
 
Kılıçdaroğlu'na göre erken seçim geliyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin ülkeyi yönetemediğini halkın ...
"Otel lobilerinde kadın peşinde dolaşan sefil"
MHP Milletvekili Cemal Engünyurt, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a yanıt verdi.
Konuksever'deki ticari alan yeniden planlandı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Konuksever Mahallesi'nde ticari ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva