Antalya'daki uçağa bomba ihbarı
Antalya'daki uçağa bomba ihbarı
Cem Kotan personelle bayramlaştı
Cem Kotan personelle bayramlaştı
Vali Şahin'den bayram mesajı
Vali Şahin'den bayram mesajı
Akdeniz Üniversitesi bayramlaştı
Akdeniz Üniversitesi bayramlaştı
3 Mart 2014 Pazartesi - 18:27

Muratpaşa'da gergin meclis

ANTALYA'da aday gösterilmemesinin ardından CHP'den istifa ederek DSP'den aday olan Muratpaşa Belediye Başkan Süleyman Evcilmen ile CHP'li meclis üyeleri arasında gerginlik çıktı. İzleyicilerin de da alkış ve yuh sesleriyle Evcilmen'den yana müdahil olduğu belediye meclisinde CHP Grup Sözcüsü Deniz Fırat Budak'ın, “Gün gelecek yolumuz yine kesişecek" sözleri, kavganın eşiğinden döndürdü.

Muratpaşa da gergin meclis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Belediye Başkanı Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi'nin son meclis toplantısında gündem görüşmeleri öncesinde geride bıraktıkları 5 yılı değerlendirdi. Dönemin son meclisinde CHP'nin içinden çıkan DSP grubu ve yine CHP'den istifa eden bağımsız üyeleri işaret eden Evcilmen, “Böyle bir tablo belki hiçbirinizin aklından geçmemekteydi, ama ne olursa olsun iki tane de aday çıkardı bu meclis" dedi.

Muratpaşa Belediye Meclisi'nin Türkiye'de bütün belediyelere örnek bir belediye meclisi görseli yakaladığını kaydeden Başkan Evcilmen, "Ufak tefek sorunlar yaşandı. Etik değerleri sorgulayıcı birtakım yaklaşımlar yaşandı ama her şeye rağmen meclisi iftiharla lanse etmek durumundayım" dedi. Başkan Evcilmen, herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından daha önce CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan'ın yerine bu kez DSP İl Başkanı Metin Oktay'ın oturduğu dinleyici sıralarından 'Süleyman Evcilmen onurumuzdur' sloganı yükseldi.

Başkan Evcilmen'in ardından DSP grubu adına İbrahim Akkaya, “Kimse etiğe aykırı hareket etmedi tek düşüncemiz Muratpaşa'ya hizmet oldu" sözleriyle 5 yılı değerlendirdi. CHP grup sözcüsü Deniz Fırat Budak ise “Mahkeme kadıya mülk değil. Bu koltuklar bize de ait değil. Bizim yerimize yeni arkadaşlar gelecek. Antalya'nın, Muratpaşa'nın faydasına kararlar almaya çalmıştık. Bizden sonraki meclis de bu kararları almaya devam eder" diye konuştu. Ak Parti grup sözcüsü Abdullah Işıkhan ise 5 yıl içinde tutarlı bir muhalefet sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, “Hakkınızı helal edin, benden yana helal olsun" dedi. MHP adına meclis üyesi Ramazan Özen ise tutarlı ve ilkeli bir belediye meclisinin 5 yıl boyunca görev yaptığının altını çizdi.

'SİZİ HANGİ AĞAÇ ÜRETTİ'

Parti grupları adına yapılan değerlendirmenin ardından CHP'li Meclis Üyesi Zühre Yolcu söz aldı. Muratpaşa'da 2 dönemden bu yana meclis üyeliğini yaptığını belirten Yolcu, Muratpaşa seçmenine, parti örgütüne teşekkür etti ve Belediye Başkanı Evcilmen'i hedef alan sorularını yöneltti. Yolcu, şöyle konuştu:

“8 Şubat'ta gerçek Atatürkçüler 9 Şubat'ta mı sahte oldular? Yakaya Atatürk rozeti takmakla Atatürkçü olunmaz diyorum. Bu durumda sahte Atatürkçü siz olmayasınız? İşine son verilen işçiler var. Görevini yapmadıkları için mi, sizin için çalışmadıkları için mi, eylemlere katılmadıkları için mi işten çıkarıldılar. Bu nasıl sosyal demokratlık, emeğe saygı. Bizi kastederek, sık sık 'Her ağaç kendi kurdunu üretir' diyordunuz şimdi soruyorum, sizi hangi ağaç üretti?"

Başkan Evcilmen'in bu sorulara yanıtı aynı sertlikte oldu. Önce mecliste tüm siyasi parti gruplarının nezaket içinde birtakım düşüncelerini keyifli şekilde ortaya koyduğunu belirten Başkan Evcilmen, “Yeri miydi, zamanı mıydı bu konuşmanın bilmiyorum, ama bir teşekkürü de hak ettiğimi düşünüyorum. 2 dönem senin bu mecliste yer almana sebep olan en önemli kişi benim" dedi. Başkan Evcilmen'in her cümlesinin ardından salondan alkışlar yükselirken konuşma şöyle devam etti:

“Atatürkçülüğün baremi yoktur. Kimin daha çok, kimin daha az Atatürkçü olduğu yönünde söylem yapma hakkı da yoktur. Ben Antalya'da Atatürkçü Düşünce Derneği'ni kuran iki kişiden biriyim. Bunu da böyle bilin. Duyumlara göre ordan burdan gelen bilgilere göre belediyeden işçi çıkartmak, CHP'li işçi çıkartmak üzerine kurduğun söylem tümüyle yalandır. Belediye çalışanlarından bir tane gösterin, bütün duruşumu değiştireceğim. Yalanın üzerine bina yaparak siyaset yapılamayacağını sayın Yolcu öğrenememişsin. Bir tane işçi statüsünde bir arkadaşımızın bu belediyeden çıkarıldığını gösterirsen ben profilimi tekrar değiştirip sana farklı bir yanıt vereceğim. Yazık. Senin bu duruma düşmene de üzüldüm. Bir tane isim bekliyorum. Yok böyle bir şey."

Evcilmen'in cevabının ardından CHP'li Yolcu, tekrar konuşmak istedi ama alkışlar ve yükselen 'yuh' seslerinden sesi duyulmadı. Yolcu'ya destek vermek isteyen bir diğer CHP'li Meclis üyesi Gültekin Otur, dinleyici sıralarına dönerek, “Burası şov yeri değil" dedi. Salonda gerginlik tırmandı, kürsüye yürümek isteyenler oldu. Başkan Evcilmen, bu tutuma karşı CHP sıralarından itirazlar yükselince müdahale etti, “Meclisi izleyiciye kapatırım" dedi. CHP grup sözcüsü Budak'ın yükselen alkış ve yuh sesleri arısında yaptığı “Daha düne kadar beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlardı. Fiziki şiddet yaratacak konuma getirmeyin. Gün gelecek yolumuz yine kesişecek" konuşması yükselen tansiyonun düşmesini sağladı.






Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun malvarlığı
 
Hürriyet'e üst düzey atama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC.ŞEYDA 5 Mart 2014 Çarşamba 19:57

BENDE 23 YILDIR MELTEM DE OTURUYORUM EVCİLMEN BAŞKANI ELEŞTİREN ARKADAŞLARI KINIYORUM SİZ 15 YIL ÖNCEKİ MELTEM MH.BİLİYORMUSUNUZ İNSAF EVCİLMEN MURATPAŞA YI MARKA BİR İLÇE YAPTI 30 MART TA MELTEM SAKİNLERİ EVCİLMEN BŞK.YAPILAN HAKSIZLIGIN HESABINI SANDIKTA SORACAK YENİDEN SEÇECEK

Yorumu oyla      3      3  
5 Mart 2014 Çarşamba 19:53

Akepe 3. Olur.. evcilmen 1. Kesinnn , arastirmalar ortada

Yorumu oyla      3      3  
chp emekçisi 5 Mart 2014 Çarşamba 12:51

ben meltem mah delegesi 40 yıllık partiliyim ama evcilmen meltem bayındır soğuksu varlık bu mahallere üvey evlat gözüyle baktı hiçbir hizmeti yok biz topragın içinde pazara gidiyoruz manavoğlu parkı vrdı mülkiyeti ile sorun çıktı meltem halkı için orası alanabilirdi ama rant yok LARA varken ne gerek var belediyeyide oraya aldı gitti herşey laraya ama siz 30 marta göreceksiniz o zman hangi partiye gideceksiniz merak e,dyorum.biz CHP liler her zaman burdayız ama senin gibi omurgasızlr ne yapıcak merak ediyorum.Ümit Uysal antalyanın ve partimiizin yetistirdiği DÜRÜST insnlardan biridir SENİN GİBİ ŞAİBESİ OLMAYACAK ÇOCUKLARINA RANT SAĞLAMAYACAK.

Yorumu oyla      3      6  
5 Mart 2014 Çarşamba 11:08

AKEPE ÇIKMAZ ... EVCİLMEN %35 BANDINDA ALIRSA ZATEN DİREK İLK PARTİ KONUMUNA GELİR... İKİNCİ PARTİ %30 ALIR DİĞERLERİ %20 BANDINDA KALIR

Yorumu oyla      6      3  
Hasan 5 Mart 2014 Çarşamba 09:37

Arkadaşlar Muratpaşada AKP yi es geçmeyin ikinci sırada akp var birinci sırada DSP Cihan bulut ciddi çalışıyor devrim kök akaydın iklisine tepki oyları var oylar bölünmedi sadece kaydı. Evcilmen dört partinin tepki oyları ile sıyrılabilir.

Yorumu oyla      5      3  
40 yıllık chp li 5 Mart 2014 Çarşamba 08:48

Evcilmene yazıklar olsun diyenler iyi düşünsün.Asıl bizim partimize yazıklar olsun Muratpaşa gibi sağın kalesi olan bir yeri DSP den kazanıp bizim partimize geçerek hediye etti.O zamanlar alkış tutanlar şimdi yazıklar olsun diyor.30 martta hoca ve tayfasından hesap sorulacaktır

Yorumu oyla      6      4  
GERÇEK TABAN 5 Mart 2014 Çarşamba 00:27

zühre yolcu kendini rezil etti yazık biz zühre yolcuya oy vermedik süleyman evcilmene verdiğimiz oylarla oraya oturdu iki dönem

Yorumu oyla      8      5  
4 Mart 2014 Salı 14:53

Muratpaşa CHP büyükşehire 2 meclis üyesinden fazla gönderemiyecek... :)) bunuda bir yere yazın

Yorumu oyla      9      5  
hoca kaybedecek neden? 4 Mart 2014 Salı 14:51

çünkü evcilmen muratpaşada olmalıydı, ayhan zorda konyaaltında. sistem yanlış oldu. eğer sayın böcek hocayı destekliyor ise dişimi kırarım. böcek kaanır chpli seçmen gözü kapalı oy veriyor, hoca kaybeder. görün. chp sadece konyaaltını ve manavgatı alacak. konyaaltı daha sonra akpye geçecek. izleyin sadece

Yorumu oyla      9      5  
4 Mart 2014 Salı 14:50

İl yönetiminin dikkate almadığı dernekler gereken cevabı verecektir. BU YAZDIĞIMI BİR YERE NOT EDİN !!! oylar diğer sol partiye kayacak... bu dektare edilmesede kulakdan kulağa ciddi kulisler yapılıyor. Sırf birilerine ders vermek adına ilçelerde ( büyükşehir hariç ) bu sistem uygulanacak.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal Kılıçdaroğlu'nun malvarlığı
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu mal varlığı beyannamesini güncelledi. ...
Bilal'in gemiciğini Akdeniz bile kabul etmedi
ANTALYA Konyaaltı sahilinde hükümeti protesto eden CHP'liler, maket gemileri ...
CHP Erdoğan'ı Oscar'a aday gösterdi
Tüm dünyanın konuştuğu Oscar ödülleri Türkiye’de ise siyasetin gündemine ...
 
İşte CHP'nin seçim şarkısı
Sanatçı Onur Akın'ın CHP için yeni bestelediği Bıktık Vallahi bestesi ...
İhracı istenenler salı günü konuşacak
Antalya’da CHP’den ihracı istenen 3 il başkan yardımcısı, bu ihraçlara ...
CHP’den resmi dairelere ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Mimar Turgay ...
 
O videoyu yükleyen kaç dolar kazandı?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık'ta ...
CHP genelgeyle neyi yasakladı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Başbakan Erdoğan'ı hedef alan bir genelge ...
AKP'de vicdan istifaları kapıda
Kulislerde bir bakan ve 20'ye yakın milletvekilinin istifa edebileceği konuşuluyor.
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva