Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
Şikayetler şimdiden başladı: Kasım indirimleri için uyarı
Şikayetler şimdiden başladı: Kasım indirimleri için uyarı
Kalp krizi geçiren Muazzez Abacı'dan kötü haber
Kalp krizi geçiren Muazzez Abacı'dan kötü haber
Rektör Özkan, Myra Antik Kenti’ni ziyaret etti
Rektör Özkan, Myra Antik Kenti’ni ziyaret etti
6 Mart 2018 Salı - 10:45

Mustafa Ertuğrul Aker anılacak

BİRİNCİ Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları, Kaş'ta 2 gün sürecek etkinliklerle anılacak.

Mustafa Ertuğrul Aker anılacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları, Kemer ilçesi açıklarında Fransız savaş gemisi Alexandra'yı batırışının 100'üncü yılında 8- 9 Mart tarihlerinde Kaş'ta düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ile Akdeniz Gençlik Sanat ve Eğitim Vakfı tarafında düzenlenen etkinliklerin ilk gününde iki konferans yapılacak. Tarihçi emekli albay Suat Akgül, Mustafa Ertuğrul Aker ve Alexandra'nın batırılışı, Yrd. Doç. Dr. Murat Kabukçuoğlu da Mustafa Ertuğrul Aker'in tarihi kişiliği, kişisel özellikleri ve sanatçı kimliği konulu konferanslar verecek. Aynı gün Kaş'ta Mustafa Ertuğrul konulu resim ve kitap sergisi açılacak.

9 Mart günü ise Kaş- Antalya D- 400 karayolu kıyısındaki Bayındır Mahallesi kavşağında kurulacak olan Mustafa Ertuğrul Aker Hatıra Ormanı'na ilk fidanlar dikilecek. Ardından Kaş Kaymakamlığı'nca bir bölümü geçen yıl ortaya çıkarılan Top Yolu'nda, Mustafa Ertuğrul Aker'i Anma ve Saygı Yürüyüşü düzenlenecek.

Kaymakam Bilgehan Bayar, "Mustafa Ertuğrul Aker, Birinci Dünya Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklar ve askeri dehasıyla Kaş'tan Antalya'ya kadar Akdeniz sahillerinin kaderini değiştirmiştir. 4 top ve 30 askerle Kaş'a gelerek 27 Aralık 1916 tarihinde Yunanistan'ın Meis Adası önündeki dünyanın ilk uçak gemisi olan 'Ben My Chree'yi ve yüzlerce irili ufaklı gemiyi batırmıştır. Tarihe ilk uçak gemisi batıran komutan olarak geçmiştir. Bu olay Kaş'ta gerçekleşmiştir. Ardından topları ile beraber Kemer ilçesinde önce Paris- 2, ardından Alexandra adlı iki Fransız savaş gemisini batırarak, adını Türk tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Bu nedenle onu Kaş'ta ölümsüzleştirmek istiyoruz. 8 Mart 1918 tarihinde Kemer'de Alexandra'yı büyük bir askeri deha ile batırışının 100'üncü yılında onu bir kez daha Kaş'ta anacağız. Mustafa Ertuğrul adını tanıtıp, gelecek kuşaklara taşıyacağız" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Etiketler:
 
Başkan Uysal meslektaşlarıyla konserde buluştu
 
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uysal meslektaşlarıyla konserde buluştu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Barosu Türk Sanat Müziği ...
10 yaşındaki Irmak, lösemili çocuklar için saçını bağışladı
ANTALYA'da ilköğretim öğrencisi 10 yaşındaki Irmak Ateşsaçan, kanser tedavisinde ...
Kendiroğlu hedeflerini belirledi
Antalya DTO Olağan Genel Kurulu Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek. ...
 
Bir ses bana 'Gel' dedi
ANTALYA’da, 15 metrelik falezlerden düşerek kayalıklar arasına sıkışan ...
Uğruna öldüğü 3 çocuk devlet korumasında
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, kayınbiraderi Mehmet Çetin (46) tarafından ...
Antalya Migros ne olacak?..
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Minicity alanına AVM ...
 
Antalya'da FETÖ sanığı 2 eski komutana müebbet istemi
ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Antalya ...
Fethi anlatmaya geldi eleştiri yağmuruna tuttu
ANTALYA’nın fethinin 811’inci yıldönümü nedeniyle konferans veren Prof. ...
Çöken karayoluna alternatif yol açılıyor
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde heyelan nedeniyle çöken D- 400 karayolunda ...
 
Dursun Gündoğdu
Böcek'in ülkücü bürokratı...
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Motosiklet terörü: Bir can... Bir ses... Bir çığlık...
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bölücü teröre karşı duyarlıyız
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Kasım ayı sizin için ufkunuzu genişleten cesur bir adımla başlıyor, ancak bu adımın maddi ve manevi bedellerini yeniden ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva