Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
3 Kasım 2011 Perşembe - 13:58

Neye ‘Ucube’ dedi, ‘AKP yandaşı’ diyerek kimi kastetti?

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, 2004 yılında kolonları patladığı için boşaltılan, Antalya İl Özel İdaresi İş Hanı’nın durumunu sordu. Sapan, “AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan, küçük yapıların yıkımında samimi ise bu ucubeden başlasın. Samimiyetlerini orada görelim” dedi.

Neye ‘Ucube’ dedi, ‘AKP yandaşı’ diyerek kimi kastetti?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya kent merkezinde, 1970’li yıllarda inşa edilen Özel İdare İş Hanı’nın ruhsatsız olduğuna dikkat çeken Yıldıray Sapan, devlet eliyle göz göre göre kaçak yapı yapıldığını, yıllarca da kullanıldığını söyledi. İş hanının, 2004 yılında kolonlarının patlamasından sonra boşaltıldığını, 7 yıldır metruk halde durduğunu belirten Sapan, “Kentin ortasındaki bu ucubenin ne olacağına bir türlü karar verilememesinin anlaşılır tarafı yoktur. 2004 – 2009 döneminde İl Genel Meclisinde çoğunlukta bulunan iktidar partisi AKP Grubu, yapının yıkılması yönünde karar almıştır. Ama bir türlü bütçe ayırmamıştır. 2009 yerel seçimlerinden sonra İl Genel Meclisi’ndeki CHP grubunun gayretleri ile ucubenin yıkılması için bütçe ayrılmıştır. Fakat bunun uygulaması da AKP Grubunun engellemesine takılmıştır. AKP’liler nedendir bilinmez birden görüş değiştirerek kaçak yapının güçlendirilmesini, bu şekilde kullanılmasını istemiştir” dedi.
 
SAMİMİ İSENİZ İŞTE MEYDAN
 
Van Depremi’nin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca, ülkedeki kaçak yapıların sahibi kim olursa olsun yıkılacağını söylediğini ifade eden Sapan, “İktidar samimi ise işte meydan. Kaçak yapıların yıkımına Antalya İl Özel İdaresi İş Hanı’ndan törenle başlasınlar. Yerine de ya park ya da birkaç katı geçmeyen kültür merkezi kursunlar. Kaçak yapıların yıkımı konusunda hükümetin ne kadar samimi olduğunu burada hep birlikte göreceğiz. Eğer iktidar bu ucubenin yıkılmamasında ısrarlı olursa halkı bir kez daha kandırdıkları ortaya çıkacak” diye konuştu.
 
SÖYLENTİLERİ İZLİYORUZ
 
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kaçak ve çürük Özel İdari İş Hanı’nın yıkılmaması halinde, kamuoyunda konuşulmaya başlanan bazı söylentileri daha dikkatli takip edeceklerini söyledi. Sapan, “Yeri son derece değerli olan bu alan üzerinde birilerinin hesapları olup olmadığını araştıracağız. Örneğin AKP yandaşı bir sermaye grubunun burada herhangi bir yatırım planlayıp planlamadığına, kaçağın yıkılmamasındaki ısrarın ardında kimlerin olduğuna bakmak gerekecek. Bu konuda özel bir duyarlılığımız olacak” dedi.
 
İŞTE O ÖNERGE
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA
 
 
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın R.Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
        
Yıldıray Sapan
Antalya Milletvekili
 
Van Depremi’nin ardından Türkiye’deki kaçak yapıların sonucu ne olursa olsun yıkılacağına dair çeşitli açıklamalarınız bulunmaktadır. Bu kapsamda;
 
SORU 1 : Antalya’da falezler üzerinde 1970’li yıllarda kaçak olarak inşa edilen, daha sonra da ruhsatlandırılamayan, yaklaşık 7 yıl önce kolonları patladığı için boşaltılan İl Özel İdaresi’ne ait yüksek katlı iş hanı da yıkılacak mıdır?
 
SORU 2 : Antalya İl Genel Meclisi’nin yıkımı doğrultusunda defalarca karar aldığı, son olarak bu yıl bu amaçla bütçesinden kaynak ayırdığı Özel İdare İş Hanı neden yıkılmamıştır? Yerel meclisin bu yöndeki iradesine Özel İdare bürokrasisi neden uymamıştır?
 
SORU 3 : Antalya kamuoyu, kaçak ve çürük tesisin yıkılmasını beklerken, AKP İl Genel Meclisi Grubu neden görüş değiştirmiştir? Tesisin yıkılmayıp, güçlendirilerek kullanılması için hükümet tarafından Antalya Valiliği’ne, dolayısı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne talepte bulunulmuş mudur? Bir sermaye grubunun yapının yıkılmamasını istediği, burada ticari faaliyet göstermek için hükümet nezdinde girişimde bulunduğu doğru mudur?
 
SORU 4 : Van depreminin ardından defaten yaptığınız açıklamalardan sonra da ruhsatsız ve çürük İl Özel İdaresi İş Hanı’nın yıkımı yapılacak mıdır? Bu konuda Antalya kamuoyuna açıklama yapacak mısınız?
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Öğrenciye burs ve kredi ödemesi bayramdan önce
 
Eva Mendes'in Güzellik Sırları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim uysal 3 Kasım 2011 Perşembe 18:23

acaba oradaki ucubenin yıklımayışının ve en az 2 yıl daha yıkılmamak istenmesindeki sebep acaba 2 yıl sonra gerçekleşecek olan büyükşehir belediye seçimleri olmasın!!!ve oradaki arazinin bu çevrelerce iştahlarını kabartması olmasın acaba?!!!

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çelik: Müteahhitken yaptığım binalar yıkılabilir
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisinin de yıllar önce ...
CHP'li kadınlardan alan çalışması
CHP Kadın Kolları başkanı, Aygül Kılıç, başkanlığında 19 ilçe kadın kolları ...
CHP’nin kongre takvimi
CHP’nin il ve ilçe kongre takvimi belirlendi. Seçim takvimine göre, ilçe ...
 
Ulaştırma Bakanlığı'nın ismi değiştirildi!
Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameye göre, Ulaştırma ...
AKP İl Başkanı Köse’den Akaydın’a
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, basın toplantısı düzenleyerek, Kırcami ...
Maaşı kaç lira oldu
Kanun kapsamında Cumhurbaşkanlığı 2012 bütçe teklifi 138 milyon 700 bin ...
 
Kılıçdaroğlu’na yüklendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında ...
Gaf Bakanları
Van’daki deprem yaraları sarılmaya çalışılırken, Başbakan yardımcısı Beşir ...
Adalet ve Kalkınma Partisi 34 yıl önce kurulmuş
Bundan tam 44 yıl önce kurulmuş Adalet ve Kalkınma Partisi. Ve partinin logosu da gaz lambası.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva