AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
13 Haziran 2015 Cumartesi - 15:45

Öldürülme korkusu nedeniyle 50 öğrenciye karnelerini öğretmenleri götürdü

MARDİN'in Derik ve Mazıdağı ilçelerinde iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavgadan sonra can güvenliği nedeniyle 2 aydır okula gidemeyen 50 öğrencinin öğrencinin karnelerini öğretmenleri oturdukları mezraya giderek dağıttı.

Öldürülme korkusu nedeniyle 50 öğrenciye karnelerini öğretmenleri götürdü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

MARDIN'IN DERIK ILCESI'NIN ZEYTINPINAR MAHALLESINE BAGLI SUSAMLI MEZRASINDA 2 AY ONCE MEYDANA GELEN OLAYLAR NEDENIYLE KARNELERINI ALMAYA GIDEMEYEN  50  OGRENCIYi OGRETMENLERI YANLIZ BIRAKMADI. OGRETMENLER MEZRAYA GIDIP OGRENCILERI CAMIIDE TOPLAYARAK KARNELERINI DAGITTI. 
FOTO:EMRULLAH KARAKAS/MARDIN(DHA)

Mardin'in Mazdığı ilçesine bağlı Balpınar mahallesinde yaşayan 'Kaya' ile Derik ilçesi'nin Zeytinpınar mahallesine bağlı Susamlı mezrasında yaşayan 'Esen' aileleri arasında mera meselesi nedeniyle 18 Nisan 2014 tarihinde çıkan silahlı kavgada; Nezir, Süleyman ve Kemal Kaya ile Kahraman Esen yaşamını yitirirken, 6 kişi yaralandı.

 
Olaydan sonra Susamlı mezrası ile Balpınar köyünden gözaltına alınan 11 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken, mahkeme soruşturma için gizlilik kararı aldı. Balpınar mahallesi ile Susamlı mezrasında yaşayan iki aile arasındaki kavga okula giden çocuklarının eğitimlerini de aksattı. Kavgadan sonra Susamlı mezrasında oturan ve taşımalı sistemle Marev İbrahim Fidanoğlu İlkokul ve Ortaokulu'nun 1 ve 8'inci sınıflarında okuyan yaklaşık 50 öğrenci can korkusu nedeniyle 2 ay boyunca okula gidemedi.

 

KARNELERİNİ CAMİDE VERDİLER
2014-2015 eğitim ve öğretim yılı dün sona ererken, Susamlı mezrasında oturup okula gitmedikleri için karnelerini alamayan öğrencileri okul öğretmenleri sevindirdi. MAREV İbrahim Fidanoğlu İlkokul ve Ortaokulu'nde karne dağıtımından sonra dün akşam saatlerinde Okul Müdürü Mahsun Ege, 4'üncü sınıf öğretmeni Esra Çoban ve ücretli öğretmen olarak ders veren Yeşim Aktaş, Susamlı mezrasına gitti. 2 aydır görmedikleri öğrencilerini mezra camisinde toplayan öğretmenler önce hasret giderdi daha sonra yanlarında getirdikleri karnelerini dağıttı. Öğretmenlerine sarılan öğrenciler karnelerini alırken duygulu anlar yaşandı. Öğrencilere karnelerinin yanı sıra öğretmenlerin kendi arasında topladıkları paralarla alınan yaz tatili kitapları ve çeşitli hediyeler de verildi.

 
'GÜZEL BİR DUYGU'
Derik İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, öğrencileri yanlız bırakmamak için öğretmenlerinin mezraya kadar gittiğini ve karnelerini dağıttığını belirterek, "Susamlı mezrasından ilçemize taşımalı olarak okuyan 50 öğrencimiz vardı. Çıkan olaylar nedeniyle karnelerini almaya gelmedikleri gibi, okul öğretmenlerini de onları özlediğini söylemesi üzerine, biz de öğrencilerimizi yalnız bırakmamak için gitmelerini uygun gördük. Karnelerini öğretmenlerinden almaları güzel bir duygu" dedi.

 

'MORAL VERDİK'
Okul Müdürü Mahsun Ege ise, "Uzun süredir onları görmüyorduk. Karne günü onlara güzel bir sürpriz yaptık. Bizi görünce mutlulukları gözlerine yansıdı. Tabii biz de uzun süredir görmediğimiz öğrencilerimizi görünce çok sevindik. Karnelerinin yanı sıra yanımızda getirdiğimiz yaz tatil kitapları ve çeşitli hediyelerde onlara dağıtarak moral verdik" diye konuştu. Susamlı köyünde oturan ve 2 aydır güvenlik gerekçesiyle okula gidemeyen öğrenciler de, kendilerini yanlız bırakmayan öğretmenlerine teşekkür ederek, "Olay yaşandıktan sonra korkudan okula gidemiyorduk. Ailelerimizde zaten güvenlik nedeniyle bize izin vermemişti. Herkes karne alırken biz alamadığımız için çok üzülürken öğretmenlerimizi aniden karşımızda gördük ve çok sevindik. Öğretmenlerimiz karnelerimizi mezramıza kadar gelerek bize ulaştırdı. Her şeye rağmen bizler okumaya devam edeceğiz" dediler.

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA) - 

 
Kaşlılar Burcu Güneş ile coştu
 
Antalya'da suç örgütüne operasyon: 25 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siirt'te askeri konvoya PKK ateşi
Siirt'te PKK'lılar askeri konvoya ateş açtı, çatışma çıktı.
Sümer Tilmaç hayatını kaybetti
ÜNLÜ tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç (67), Sedat Peker'in ...
Miss Turkey 2015
Elidor Miss Turkey 2015 Güzellik Yarışması dün akşam yapıldı.
 
Polis merkezine ateş açıldı!
GAZİANTEP'te, bıçaklı kavganın ardından yakalanan şüphelinin sağlık kontrolüne ...
Sevilay Yükselir'den kovulma tepkisi
Seçim öncesi ve sonrasında AKP'yi eleştirmesi ile gündeme gelen Yükselir ...
HSBC Türkiye'den çekiliyor
Banka, Türkiye’deki faaliyetlerini satma kararı aldığını açıkladı.
 
Gökçek’in 8 Haziran korkusu
"Elinde bir şey olup da savcılığa gitmeyen namerttir..."
Fuat Avni’den şok iddia
Fuat Avni, AKP'nin seçimden tek başına iktidar çıkaramamasının ardından flaş bir iddiada bulundu.
İşte isim isim 550 milletvekili
Sandıktan çıkan sonuçlara göre, AKP yüzde 40.81 CHP 25.0 , MHP 16.33, HDP 13.07 oy aldı.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva