Şarkıcı Selçuk Alagöz'ün cenazesi alkışlarla uğurlandı
Şarkıcı Selçuk Alagöz'ün cenazesi alkışlarla uğurlandı
Kumluca'da Sokak Basketbolu Turnuvası
Kumluca'da Sokak Basketbolu Turnuvası
Turunç Masa’dan yüzde 94 memnuniyet oranı
Turunç Masa’dan yüzde 94 memnuniyet oranı
Eski belediye başkanlarından Tonguç hayatını kaybetti
Eski belediye başkanlarından Tonguç hayatını kaybetti
10 Kasım 2012 Cumartesi - 11:18

Orman köylüleri seralarına kavuşuyor

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü orman köylülerini kalkındırmak için başlatılan 'OR-KÖY' projesi kapsamında 3 köyde, 24 aileye cam seraları teslim edilmeye başlandı.

Orman köylüleri seralarına kavuşuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yapımı tamamlanan ilk seralarda salatalık hasadı yapılıyor. OR-KÖY kredisi çıkan Küçüklü, Hasdere ve Güney köylerinde dar gelirli toplam 24 aile seralarına kavuşurken, serasını erken bitirenler ise seraya ektikleri ihracatlık dikenli salatalığı hasat etmeye başladı.
Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, köylerde 2013 yılı için OR-KÖY projesiyle kalkınma eğitim programının hızla devam ettiğini söyledi. Bu yıl Küçüklü, Hasdere ve Güney köylerinde dar gelirli 24 aileye en az 500 metrekare olmak üzere cam sera kredisi verildiğini anlatan Kısacık, "Proje bedeli olan 17 bin lirayı köylüler, 1 yılı ödemesiz, 4 yılda Ziraat Bankası'na geri ödeyecek. Tüm seralar kasım ayı sonuna kadar bitirilecek" dedi.
ORMAN KÖYLÜSÜ SERALARINA KAVUŞUYOR
OR-KÖY kredisi çıkan köylülerden Erol Akgül, kredi sayesinde yapımına başladığı serasının tamamlamak üzere olduğunu söyledi. 500 metrekarelik seranın yapımının ay sonunda tamamlanacağını kaydeden Akgül, "Fasulye ekeceğiz, ilk defa böyle bir seramız oldu. Köylerimizin kalkınması için çok iyi bir proje" dedi. Baki Baysal ise "Devletin yardımıyla cam sera sahibi oluyorum" dedi. 53 yaşında ilk kez sera sahibi olan Ismahan Alkan da "Seramızı devletimiz sayesinde yaptık" dedi.
24 KÖYLÜYE ORKÖY KREDİSİ
Proje sorumlusu Orman Yüksek Mühendisi Mehmet Akçakaya ise yapılan işleri yerinde denetleyerek ilk salatalık hasadı yapılan seralar hakkında bilgi verdi. OR-KÖY projesi kapsamında orman köylülerini kalkındırmak için kredi vermeye başlandığını anlatan Akçakaya, "Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü, potansiyelleri göz önüne alarak seracılığın daha uygun olduğunu ve bu yıl sera kredisi vermeye başladı.
Yapımı biten seralarda ekim yapıldı ve bu seralarımızdan ilk mahsuller alınmaya başlandı" diye konuştu.
Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)
 

 
Proje bekliyoruz
 
Isparta'da araç filosuna takviye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Proje bekliyoruz
Ulusal Ajans olarak tanınan Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ...
GATAB'tan eğitime destek
GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB), ...
BAKA destek verdi, üretim arttı
Manavgat Ziraat Odası'na (MZO) ait zeytinyağı fabrikası üretime başladı. ...
 
5 gün kesinti
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı ...
1456 kursiyere hijyen eğitimi
Antalya merkez ve ilçelerinde ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışan ...
Saunaya fuhuş baskını
Antalya'da bir ihbarı değerlendiren polis, Altınova Mahallesi'nde bulunan ...
 
Polisin ısrarlı takibi çeteyi çökertti
Antalya'da otodan hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık ...
Emniyette tayinler
Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yönetim kadrosunu değiştiriyor. ...
Akaydın: Bu karar imar cinayeti
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Batı Çevre Yolu'nun ...
 
Dursun Gündoğdu
Gelin Antalya halkına soralım?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Diploma ahlaktır
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
“Yanıyor… Yanıyor…”
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ağustos'ta Mars'ın Terazi burcuna geçişiyle ilişkiler alanınızda hareket başlıyor. Bir süredir geri planda yürüttüğünüz ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva