Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
26 Mart 2024 Salı - 09:48

Özgür Özel'den Antalya değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’daki seçimlerle ilgili ilk kez konuştu ve önde oldukları söyledi. Özel’e göre, Hakan Tütüncü ile büyükşehirde yarışan Muhittin Böcek farkı açıyor.

Özgür Özel den Antalya değerlendirmesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Halk TV ekranlarında Seda Selek'in sunduğu ‘Seçim Özel' programına katılan CHP lideri Özgür Özel, Antalya’da da önde olduklarını söyledi.

Özel, şöyle konuştu:

“Antalya’da bayağı farkı açmış durumdayız. Antalya’da rahatladık diyebilirim. Yüksek risk sınıfından orta risk sınıfına döndü. Hatay’da riskimiz devam ediyor. Ama her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Tabii Gökhan Zan olayı yaşandı. TİP adayı çekti aday çekilmedi bir şeyler oluyor. Gökhan Zan’ın çekilmesinden sonra bir anketimiz yok. Öncesinde AK Parti’yle başa baş yarışıyorduk. Gökhan Zan’ın kaybettirme potansiyeli vardı. TİP’in adayını çekmiş olması o yönden avantaja dönüşecek mi? Onu göreceğiz. Kazanamayacak tabii. Hatay seçimini Hataylıların vicdanına bırakıyoruz...”

'BELEDİYE SAYILARINI VE OYLARI ARTIRACAĞIZ'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Kilis’in sürprizlere gebe olduğunu belirtti. Özel, “Kilis bizim geçmişte milletvekilimizin olmadığı, iddiamızın olmadığı, oyumuzun oldukça düşük olduğu bir yerdi. Kilis’te 37 yaşında genç bir adayımız var. Kilis’te başa baş bir yarış halindeyiz. 37 yaşında genç bir avukatımız Kilis’te seçimleri kazanmaya çok yakın” dedi. Özel, Gaziantep’te belediye sayılarını ve oylarını arttıracaklarını belirtti.

Özel, Giresun’u ve Kırıkkale’yi alacaklarını, Malatya’da ise yarım puan geride olduklarını belirtti. Özel, “Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli’den benim inancım bu 4’ünden 2’sini kesin alacağız. Yüzde 80-90 3’ünü alacağız. Belki 4’nü birden alacağız. Hepsi birbirinden iddialı” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin “Son dakika ittifak olur mu” sorusuna Özel, şöyle yanıt verdi:

“3 Mart’a kadar her şey olur da 3 Mart’tan sonra dönüp de biz aramızda anlaştık, seni çektik vs. çok kolay işler değil. Benim muhalefet etme gibi bir anlayışım olmadı. Partiler arası bir anlaşma olmaz ama seçmenin sandıkta bir vicdan ittifak olur. Yani seçmen göz göre göre AK Parti kazanacağına, burada kimin avantajlı olduğunu görüyorum ben doğrusunu yapacağım diyebilir.”

‘KAFA KAFAYA OLAN YERLERDE ACİL MÜDAHALE PLANIMIZ VAR’

Seçim gecesi için gereken önlemleri aldıklarını açıklayan Özel, “Kafa kafaya olan yerler ilgili acil müdahale mastır planımız var. Örneğin Malatya’da sayım uzarsa hemen oraya 10 milletvekili görevlendireceğiz. Seçmen mızmızlığa, hazımsızlığa, oyunbozanlığa, sahtekarlığa prim vermiyor” dedi. “İstanbul il başkanımız 28 ilçeyi kazanma sözü verdi” diyen Özel, şöyle konuştu:

“Ben geçen seçimdeki 608 binlik farkın üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Çünkü Ekrem Bey o günden bugüne oy vereni pişman edecek bir şey yapmadı. Ankara’da belediye sayımız 10’a çıkarsa şaşırmayın. İzmir’i kazanacağız.”

‘ERDOĞAN'IN MİTİNGİNDE 200 BİN KİŞİ VARDI, 600 BİN DEĞİL’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü gerçekleştirilen Yeniden Büyük İstanbul mitinginde beklediği kalabalığı görememesiyle ilgili Özel, şunları kaydetti:

"Ben iki kişiyi çok iyi tanıyorum, biri Süleyman Soylu. Geçen seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nun kullandığı özel uçağın sahibi firmaya 'Siz CHP'yi destekliyorsunuz' dediler. Firma da çıkarttı faturayı gösterdi, 'Geçen ay Binali Yıldırım'a bu sefer de Ekrem Bey'e' dediler. Süleyman Soylu da, 'Ben senin gibi özel uçaklarla Atina'da tıraş olmam. Sultangazi'de Kahtalı abime tıraş olurum' diye bir fotoğraf paylaştı. Haber geldi, AK Parti ilçe başkanı dükkanı açtırıp 'Enseyi topla' demiş, fotoğraf çekip gitmişler. Meydanda 200 bin kişi var. 600 bin kişi diye göstermek için, 'Bu meydan 1 milyon 200 bin kişiyle doluyordu, niye 600 bin kişi' diyor. Mitingde 200 bin kişi vardı, 600 bin değil.”

‘TURGUT ALTINOK MALI AÇIKLADI AMA EKSİK’

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasının ardından ortaya çıkan tartışmalarla ilgili Özel, şunları belirrti:

"Siyasetin finansmanıyla ilgili bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç var. Biz bunu 'Siyasi Ahlak Yasası' Meclis'e birkaç kez verdik. Avrupa'da çok doğru oturmuş bir sistem var. Kişi kendisinin ve yakınlarının ne kadar mal varlığı olduğunu ilan ediyor ve düzenli aralıklarla bunu ilan ediyor. Bu kriterlere göre siyasetin şeffaflaşması lazım. Turgut Altınok malı açıkladı ama eksik açıkladı. Ayrıca nakit varlığını gizledi. İnsanlar başta gizlenip sonradan ortaya çıkan şey için büyük bir soru işareti taşıyorlar.”

‘ERDOĞAN HİÇ DOKUNMASAYDI EMEKLİ MAAŞI 26 BİN LİRA OLACAKTI’

Emeklilerin sorunlarına değinen Özel, şöyle konuştu:

“Emekliye ‘Ben sizi enflasyona ezdirmeyeceğim’ diyen Erdoğan bu sözü verdiği 3 Kasım 2002’de en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Hiç ellemese, hiç uğraşmasa, emeklilerin düzenini bozmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira olacaktı. En düşük emekli maaşı 10 bin lira... Emekliler meydanlara gelirseniz, benimle olursanız, sesime ses verirseniz, sesinizi duyuracağım. Hakkınızı alana kadar mücadele edeceğiz... 3 Kasım 2002 en düşük emekli maaşı 8 tane çeyrek altın satın alıyor, bugün 2,5 tane, her ay 5,5 çeyrek altın kayıp...”

‘ALTTAKİ BÜTÜN İMZALAR SAHTE’

“DEM Parti ile ‘kent uzlaşısı protokolü” imzalandığı iddialarına ilişkin de Özel, şunları söyledi:

“Bunu bütün taraflar yalanladı. Alttaki bütün imzalar sahte. Siyaseti böyle basitleştirmemek, ucuzlaştırmamak lazım. Tamamen yalan. Bu seçimi kazanmak için bunlara tamah ediyorlarsa gerçekten çok zor durumdalar.”

Etiketler:
 
Jay-Z ve Taylor Swift Türkiye'ye geliyor
 
Antalya'da yeşilçam şarkıları konseri
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
toprak 27 Mart 2024 Çarşamba 11:06

İstanbul'da İmamoğlu kayıp ederse,Ankara'da da davullar Özgür Özel için çalmaya başlar. Seçimden hemen sonra olağanüstü kongre için imzalar toplanmaya başlar ve olağanüstü kongrede hesaplaşma olur.Özgür Özel'in arkasındaki İstanbul desteği eskisi gibi olmayacağından herhalde Genel Başkanlık ömrü sona erer.İmamoğlu İstanbul'da kazanır ise Özgür Özel'in Genel Başkanlığı devam eder.Zaten Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı için,İmamoğlu na göre Özgür Özel'den daha iyi bir Genel Başkan bulamaz.Bakın İstanbul adaylarını tespit etmede yetkiyi tamamen İmamoğluna vermiş bir Özgür Özel,onun için her şey 31 Mart akşamı belli olacak.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 27 Mart 2024 Çarşamba 07:55

Özgür Özel salladıkça sallıyor.Bakalım yerel seçimler sonucu her şey belli olur.Millet ekonomik zorluklar içerisinde,emekli kan ağlarken hala CHP adayları seçim alamazsa bir sorun var demektir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Down Sendromlu Futsal Milli Takımı, dünya 2'ncisi oldu
Antalya'da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda (Trisome ...
Vali Şahin'den taziye ziyareti
ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, Moskova'daki Crocus City Hall konser salonuna ...
Serik'te Kütüphaneler Haftası kutlandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Kütüphaneler Haftası kutlandı.
 
Kepez’in sultanları şampiyon oldu
Antalya Bölgesel Lig Şampiyonu olan Kepez, son engel olan play-off sonrası ...
Tütüncü’den besicilere destek üstüne destek
Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, ...
Antalya'da bağaçanın son ustası
ANTALYA Olgunlaşma Enstitüsü'nün 'Yaşayan İnsan Hazinelerinden Geleceğe ...
 
Mahra'nın babası: Eros davası gündem oldu, kızım bu kadar konuşulmadı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 2 yıl önce köpeklerden kaçarken kamyon altında ...
Tütüncü: Ramazanın sonunda iki bayramı yaşayacağız
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, "Ramazanın sonunda ...
Antalya'da şurup içen çocuk hastanelik oldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde evde açıkta bırakılan şurubu içen M.B.T. ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva