Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
4 Mart 2011 Cuma - 09:57

Özyeğin'e yatırım çağrısı

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Türkiye'nin son 9 yılda eğitimde yakaladığı tempoyu devam ettirirsek ve kaliteyi artırırsak Türkiye'nin önünde hiçbir engel kalmaz" dedi. ATSO Başkanı Osman Çetin Budak da Özyeğin'den Antalya'ya yatırım yapmasını istedi.

Özyeğin e yatırım çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Özyeğin, Antalya Platformu tarafından Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen 'Marka Olmak İçin Nasıl Fark Yaratabiliriz?" başlıklı panelde konuştu. Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı sıfatı ile panelde yer alan Hüsnü Özyeğin'e Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut eşlik etti.

İşadamı Özyeğin, Türk insanının başarılı bir örnek karşısında yeni iş alanlarına çok çabuk adapte olduğunu söyledi. Turizm ve müteahhitlik sektöründe bunun çok iyi önernekleri bulunduğunu kaydeden Özeğin, "Türk insanı turizme çok çabuk adapte oldu ve mucizeler yarattı. Bir çok turizmci, sıfırdan başlamış, resepsiyonist olarak otele girmiş. Müdür olmuş. İşletme şirketi kurmuş, bir kaç yıl otel işlettikten sonra otel almaya başlamış. Müteahhitler, 1971 senesinde ilk Türk müteahhidi yurtdışına açıldı. 'O yapıyorsa ben de yaparım' şekliyle hiç lisan bilmeden bir çok müteahhit Libya'da konut inşa ettiler. Başarılı oldular" diye konuştu.

Girişimcilik konusunda Türkiye'de korku eşiğinin çok düşük olduğunu kaydeden Hüsnü Özyeğin, "Türk insanının çok cesur ve girişimci olduğuna inanıyorum. İyi bir lider, iyi bir örnek gösterilirse birileri koşabiliyor" dedi.

Türkiye'nin mevcut durumdan daha da fazla gelişme potansiyeline sahip olduğuna inandığını kaydeden Özyeğin, uluslararası finans piyasalarında Türkiye'nin Meksika, Endonezya ve Güney Kore ile birlikte yeni gelişen bir kavram olan 'büyüyen ekonomiler' sınıflaması içinde yer aldığını kaydetti.

Türkiye'nin artık dünyanın en hızlı gelişme potansiyeli olan ülkeler sınıflaması içinde bulunduğunu dile getiren Hüsnü Özyeğin, kurduğu Özyeğin Üniversitesi'nin Türkiye'nin sahip olduğu böyle bir potansiyelinin sonucu olduğunu kaydetti. Özyeğin, bu noktada şunları söyledi:

"Gelişme potansiyeline en büyük engelin eğitim olabilceğine inanıyorum. Çok hızlı kalkınan Japonya, Güney Kore daha sonra Çin, bu ülkerin hepsi eğitim konusunda çok önemli adımlar attılar. Okumazlık yazmazlık oranı sıfır, liseleşme ve üniversiteleşme oranları yüksek. Türkiye'nin son 9 yılda eğitimde yakaladığı tempoyu devam ettirirsek ve kaliteyi artırırsak Türkiye'nin önünde hiçbir engel kalmaz. Lisenin olmadığı yer kalmadı diyebilirim. Son 10 yılda bayağı bir okul yapıldı. Üniversite sayısı bu yıl 160 seviyesini geçti."

Özyeğin Üniversitesi'nde amaçlarından birini de öğrencileri de girişimci yapmak olduğunu kaydeden Özyeğin, velilerin en çok "Bizim çocuğumuz iş bulabilecek mi?" sorusuyla karşılaştığını söyledi.

DİĞER KONUŞMACILAR

Rektör Prof. Dr. Erkut, Türkiye'nin en hızlı büyüme döneminde bile işsizlik oranın yüzde 10'un altına indiremediğini söyledi. 'Müzmin işsizlik' olarak adlandırdığı bu kitlenin mevcut şirketler içinde eritilemeyeceğini belirten Prof. Dr. Erkut, girişimciliğin önemine dikkat çekti.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'nın çok ciddi yatırım eksikliği olduğunu söyledi. Antalya'nın Türkiye'nin İstanbul'la birlikte vitrin kenti olduğunun altını çizen Osman Budak, Özyeğin'in Antalya'ya yatırım yapmaya davet etti.

 
Motorine zam
 
Büyük çantalar zararlı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki kazalar MOBESE'de
Antalya’da son bir yıl içinde MOBESE kameralaranın kaydettiği kaza görüntüleri, ...
Helikopterle sevk
Antalya'nın Alanya ilçesinde solunum yetmezliği nedeniyle vücudunun çeşitli ...
Her şey beyinde başlar
TED Antalya Koleji’nin her yıl düzenlediği “Dinlence Etkinliği”nin altıncısı ...
 
Tekirova'nın gururu
Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi Antalya Geleneksel ...
İntihar eden öğretmen toprağa verildi
Antalya Hayvanat Bahçesi yanında bulunan ormanlık alanda kendisini çam ...
Kim bu kraldan fazla kralcılar
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Sarhoşluk cezası' ile ilgili ...
 
Koltuk farkı değil boy farkı
Antalya’daki Bayındırlık ve İskan İl Müdürleri Toplantısı’nda Bakan Mustafa ...
Bir babanın yıkıldığı an
Antalya’nın Kumluca ilçesinde 24 yaşındaki Emre Sabanlı'yı aramaya çıkan ...
İmitasyona dikkat
Antalya'da seçtiği kişilere imitasyon saat ve çakmakları altın diye satan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva