Kepezli güreşçi milli oldu
Kepezli güreşçi milli oldu
Side sahili atıklardan temizlendi
Side sahili atıklardan temizlendi
Ölen Antalyalı genç için İtalya'da soruşturma
Ölen Antalyalı genç için İtalya'da soruşturma
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür
28 Eylül 2022 Çarşamba - 14:25

Pancarlı karnabahar turşusu tarifi, nasıl yapılır?

Turşu hemen hemen ham olan tüm malzemelerle yapılabilir. Bu sebeple mantık olarak mevsimi yoktur. İster yaz kirazıyla ister kış elmasıyla hazırlayabilirsiniz. Hiçbiri beyaz lahana, biber ve salatalığın eline su dökemez ama inanın bu sıra dışı malzemelerle de lezzetli turşu elde edebilirsiniz.

Pancarlı karnabahar turşusu tarifi, nasıl yapılır?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Önemli olan malzemeyi ham bulmak ve limon mu sirke mi kullanacağına karar vermek! İşin aslı, limon suyuyla yapılanlar kısa, sirkeli olanlarsa uzun süre dayanır. Çünkü sirke, limon asidine göre malzemeyi daha uzun süre korur.

Turşu için neleri kullanacağınıza gelirsek... Olgunlaşmamış hemen her malzemeyle turşu yapılır. Misal kelek yani ham kavun veya yeşil erik, çağla badem, bamya, domates, sarımsak, biber, patlıcan, sarı kiraz, karnabahar, kaya koruğu, havuç, taze fasulye, kapari gibi.

Mevsimin sofralarımıza hediye paketinde sunduğu iki güzel sebzenin birlikteliğiyle tanıştıracağız sizi bu kez.

Pancarlı Karnabahar Turşusu

Karnabahar ve pancar bir araya gelip, önce göze sonra damağa hitap ediyor. Her mevsim seve seve yiyebileceğiniz bir güzelliğe bürünüyor.

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy karnabahar
  • 3 adet küçük boy pancar
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 9 diş sarımsak
  • ¾ su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı su

Nasıl yapılır?

Karnabaharları çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın. Ardından tel bir süzgecin üzerine alın ve fazla suyundan arındırın. Pancarın kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta dilimler elde edecek biçimde doğrayın. Sarımsakları soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın. Kavanozun içine önce pancarları yerleştirin. Ardından sarımsakların bir kısmını yerleştirin. Karnabaharları da yerleştirin. Geriye kalan sarımsakları üzerine ekleyin. Deniz tuzu ve limon tuzunu ekledikten sonra üzerine sirke ve tamamlamak için suyunu ilave edin. Ağzını çok sıkı bir biçimde kapatıp, güneş almayan, kuru bir yerde muhafaza edin. Yaklaşık 20 günün sonunda turşunuz hazır.

Afiyet olsun.

 
Darbedilip, baygınlık geçirdi; taksi çarpmasıyla öldü
 
ATB Eylül ayı meclisi toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası Food Fest Antalya başladı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel gıdaya ve sürdürülebilir ...
Meksika Salebi (Agua de Horchata) Tarifi
Meksika mutfağında oldukça popüler olan Agua de Horchata’nın ana malzemesi ...
Kivi bahçede 14 TL'ye satılıyor
TÜRKİYE'nin limon üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Mersin'in Erdemli ...
 
Lutenitsa sosu tarifi, nasıl yapılır?
Balkanlar'da, özellikle Bulgaristan'da sonbahara girerken hazırlanıyor ...
Her derde deva: Sarımsak çayı nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
Enfeksiyonlara savaş açan, bağışıklık sistemini uyarıcı, yüksek tansiyonu ...
Maraş’ın yöresel lezzeti hapsa tarifi
Maraş’a özgü bir tatlı olan hapsa, doğum yapan lohusa anneye de şifa olsun ...
 
'Çayeli Koloti Peyniri'ne, coğrafi işaret tescili
RİZE’de ‘Çayeli Koloti Peyniri’, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ...
Yulafın faydaları nelerdir?
Çok lezzetli, hazırlanması kolay ve vücudumuzun gün içinde ihtiyaç duyacağı ...
Balaban Kebabı tarifi
Eskişehir'in yerel lezzeti olan meşhur Balaban köftesini yerinde yediğinizde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya’dan yerel seçim güzellemeleri
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
İmamlar ve hocalar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'den siyaset notları...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Romantik Bale: Giselle
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayında iş koşulları ve sağlığa dair önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayın ilk iki haftasında sosyal çevrenizle ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva