'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
15 Şubat 2024 Perşembe - 13:10

Pazarcı odası başkanından işportacı isyanı

ANTALYALI pazarcı esnafı, kapalı semt pazarının çevresindeki yolları kapatıp, boş araziye de tezgah açan seyyar satıcılardan dertli.

Pazarcı odası başkanından işportacı isyanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Semt Pazarcıları Esnaf Odası Başkanı Metin Bucak, “Esnafın sabrı artık taştı. Pazarlarımızın etrafından çekilsinler. Bu işin sonu kötüye gidecek. Esnaf da yola tezgah açacak, vergilerini ödemeyecek" dedi. Antalya'da hafta içi her gün farklı noktalardaki kapalı ve açık semt pazarlarında esnaf tezgah açarak sebze ve meyve satışı yapıyor. Antalya Semt Pazarcıları Esnaf Odası'na kayıtlı 5 bin esnafın tezgah açmasının yasal olduğu semt pazarlarının çevresinde odaya kaydı olmayan ve kayıt dışı satış yapan seyyar satıcılar da oluyor. Zaman zaman odaya kayıtlı esnafla karşı karşıya gelip tartışmaların çıktığı kayıt dışı satış için semt pazarlarının kurulduğu kapalı pazar yerlerinin çevresindeki boş araziler ya da trafiğe açık yollar tercih ediliyor.

'ARALARINDA PARAYLA DEVREDİYORLAR'

Trafik sıkışıklığının yanı sıra görüntü kirliliğine de neden olan seyyar satıcılar, tezgah açtıkları yerleri bir başkasına ücreti karşılığında devrediyor. Bir başkasının üzerine ait arsa ya da arazinin yanı sıra yol, kaldırım gibi yerleri dahi 'hava parası' diye tabir ettikleri binlerce liralık ücret karşılığında kendi aralarında satışa çıkarıp devreden seyyar satıcılar, pazarcı esnafının tepkisine neden oluyor. Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi'nde her perşembe günü kurulan kapalı pazarın etrafı seyyar satıcıdan geçilemeyecek durumda. Kapalı pazarın çevresinde, Eğitim Araştırma Hastanesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı gibi yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu kamu kurum ve kuruluşları da bulunuyor. Sıkışan trafik nedeniyle zaman zaman bu kurum ve kuruluşlara gitmek zorunda olan vatandaş da trafikten dert yanıyor. Kapalı pazarın yanında bulunan ve başkasına ait, etrafı demir telle çevrili arsaya, çoğunluğu ikinci el kıyafetlerden oluşan tezgahları açan seyyar satıcılara zabıta da müdahale etmiyor. Antalya Semt Pazarcıları Esnaf Odası Başkanı Metin Bucak, semt pazarının içinde 400 kayıtlı esnaf olduğunu, bu esnafın da seyyar satıcılardan mağdur olduğunu söyledi. Bucak, “Pazarın dışında içindeki kayıtlı esnaf kadar seyyar satıcı var. Ekonomik koşullarda esnafımız artık bunlarla mücadele edemiyor. Antalya'daki işportanın önüne geçemiyoruz. Belediyeler buna müdahale etmeli. Esnaf vergi öderken, tezgah kurarken karşısında kayıtsız satış var" dedi. Esnafın ayaklanıp seyyar satıcılarla istenmeyen görüntülerin yaşanmak üzere olduğunu anlatan Metin Bucak, “Turizm kentine bu görüntü hiç yakışmıyor. Belediye başkanları yakıştırıyorsa bir şey demiyorum. İşportaya karşı değilim. Toplanıp gelsinler haftada 1 gün onlara yer gösterelim pazar kursunlar" diye konuştu.

'ESNAF DA YOLA TEZGAH AÇACAK'

Kurulan her pazardan sonra kendisine şikayet telefonları geldiğini, telefonlara bakmaktan işini yapamaz hale geldiğini anlatan Metin Bucak, “Esnafın sabrı artık taştı. Pazarlarımızın etrafından çekilsinler. Bu işin sonu kötüye gidecek. Esnaf da yola tezgah açacak, vergilerini ödemeyecek. Kayıtsız satış yapalım diyor esnaf. Zabıta normalde gelip tüm bunları kaldırıp eşyaları da toplar, yasaklar satışı ama seçim önü diye müdahale edilmiyor. Herkesin oyu varsa bizim de 5 bin esnafımız var ona göre oyumuz var" diye konuştu. Pazara alışveriş için gelen Yıldıray Ulusoy, seyyar satıcılara tepki gösterdi. Ulusoy, “Devlete vergi vermeden satış yapıyorlar. Rastgele pazar kuruyorlar" dedi. Seyyar satıcı Yüksel Güzel, “İnsanlar ikinci el eşyaları getirip burada satıyor, evine ekmek götürüyor. İçerideki esnaf da vergi ödeyip evine ekmek götürüyor. Bize yer göstersinler biz de orada satış yapalım. Buradaki halimiz hoş değil ama bu insanlar da para kazanmalı" diye konuştu. Kapalı semt pazarı içinde satış yapan Ferhat Ceylan, seyyar satıcıyla aynı işi yaptıklarını, ancak seyyar satıcı vergi vermediği için kendisinden daha karlı iş yaptığını söyledi. Ceylan, “Patatesi halden 20 liraya aldım, burada 22 liraya satıyorum. Seyyar da aynı paraya satıyor ama vergi vermiyor" dedi. Seyyardan pazarda geçilmediğini belirten Hamdi Aykut, “Seyyar arabayı doldurmuş satıyor. Kayıt yok, vergi yok. Bir araba mal satıyor" diye konuştu. 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Başkan Uysal: Tüm imkanlarımızla sahadayız
 
Antalya'da evini su basan anne özel çocuğuyla canını zor kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uysal: Tüm imkanlarımızla sahadayız
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, su ve sel baskınlarının yaşadığı ...
Sümer’den geçmiş olsun ziyareti
Cumhur ittifakı Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, sağanak felaketi ...
Antalya felaketi yaşarken onlar bakın neredeymiş...
Dursun Gündoğdu yazdı
 
Romantik Bale: Giselle
Sude Karataş Geyikci yazdı
Antalya'daki afette ölen Halil Yıldız toprağa verildi
ANTALYA'da, dün etkili olan sağanakta su dolan alt geçitte, otomobilinde ...
Antalya dev zirveye hazırlanıyor
Antalya Diplomasi Forumu (ADF) bu yıl 1-3 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.
 
Kepez Belediyesi, sel felaketinin izlerini siliyor
Kepez Belediyesi, 3 aylık yağışı 12 saatte alan ilçede selin izlerinin ...
Çavuşoğlu: Fenerbahçe maçında hakem hataları direkt sonuca yansıdı
ALANYASPOR Başkanı Hasan Çavuşoğlu, son oynadıkları Fenerbahçe maçındaki ...
Çamur gibi akan Düden Şelalesi'nde kirlilik azaldı
ANTALYA'da, dün etkili olan sağanak sonrası taşan sulama kanalları ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva