Çok doyurucu aynı zamanda da çok lezzetli bir tarif olan kaz tiridini, kaz eti bulamadığınız takdirde tavukla da deneyebilirsiniz.
Malzemeler
1 adet bütün kaz
300 gram bulgur
600 gram kaz eti suyu
Yeteri kadar pide
Tuz
Kaz tiridi nasıl yapılır?
Temizlenen kazın deri ve bağırsak civarındaki yağları küçük küçük doğrayarak bir kapta eritin. Bütün olarak haşladığınız kazın suyundan iki kepçe suyu ve tuzu bir kaseye alın. Yufkaları dilim dilim keserek yağlı suya batırıp bir tepsiye dizin. Kaz suyu ile pişen bulgur pilavını tepsiye dökün. Üzerine eritilmiş kaz yağından gezdirin. Kaz etini parçalara ayırarak pilavın üzerine koyun. Yağlanmış yufka ile yiyin. Afiyet olsun...
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||