Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
9 Mart 2011 Çarşamba - 14:45

Sözleşmeli personele damga vergisi müjdesi

Memur-Sen, sözleşmeli kamu çalışanlarından alınan damga vergisi muafiyeti konusunda torba kanunda yer alan yürürlülük tarihi sorununu çözmek için Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı ziyaret etti. Müsteşar Ağbal, söz konusu düzenlemenin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olması için bir önerge hazırladıklarını söyledi.

Sözleşmeli personele damga vergisi müjdesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Memur-Sen, sözleşmeli kamu çalışanlarından alınan damga vergisi muafiyeti konusunda torba kanunda yer alan yürürlülük tarihi sorununu çözmek için Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı ziyaret etti. Müsteşar Ağbal, söz konusu düzenlemenin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olması için bir önerge hazırladıklarını söyledi.
ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, torba kanunda yer alan ve kamu çalışanlarıyla ilgili bazı hususların yeniden düzenlenmesi isteğiyle Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ı ziyaret etti.
 Ziyarette, 2010 yılı toplu görüşmelerinde, mutabakat altına alınan ve daha sonra üzerinde çalışılmasına karar verilen hususların yanı sıra torba kanunda yer alan, sözleşmeli personelin damga vergisi muafiyeti ve KİT’lerdeki Ek 1 Sayılı cetvele tabi personele ödenecek ek miktar ve tarihleri ele alındı.
Sözleşmeli personelden damga vergisi alınmamasının toplu görüşme mutabakat metninde yer aldığını hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, torba kanunla bunun gerçekleşmediğini, bu konuda yasal bir düzenleme istediklerini söyledi. Gündoğdu ayrıca, söz konusu uygulamayla KİT’lerdeki EK 1 sayılı cetvele tabi personele ödenecek ek ödeme tazminatının yüzde 100’den yüzde 200’e çıkarılmasını ve bunun yürürlülük tarihinin 01 Ocak 2011 olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
“DAHA AZ MAAŞ ALINMASININ ÖNÜNE GEÇİLSİN”-
 
Görüşmede ayrıca, KİT’lerdeki EK 1 Sayılı cetvele tabi yöneticilerin, idaresi altında çalışan personelden daha az maaş almasının önüne geçilmesini de isteyen Gündoğdu, bu konuda yapılabilecek düzenleme için, diğer kurumlardaki uygulamalardan örnekler sundu. Gündoğdu ayrıca, sözleşmeli imam ve Kur’an kursu öğreticilerine ek ders ücreti verilmesi konusundaki beklentilerini iletti. Toplu görüşme mutabakat metinlerinde yer alan, daha sonra üzerinde çalışılmasına karar verilen diğer konuları da gündeme getiren Gündoğdu, bu konuların seçimlerden önce ele alınması gerektiğini ifade etti.

SÖZLEŞMELİ İMAM VE KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE MÜJDE

Müsteşar Ağbal ise, sözleşmeli personelden alınacak damga vergisi muafiyeti ile KİT’lerdeki 1 sayılı cetvele tabi personelin ek tazminatına yönelik düzenlemenin 01 Ocak’tan itibaren geçerli olması için bir önerge hazıladıklarını, bunun geçici bir madde olarak TBMM’den geçerek yasalaşması için çalışacaklarını söyledi.
Sözleşmeli imam ve Kur’an kursu öğreticilerine ek ders ücreti verilmesi konusunda yasal düzenleme hazırlıklarının bittiğini de ifade eden Ağbal, en kısa sürede yasalaşması için prosedürün başladığını kaydetti. Mutabakat metinlerinde yer alan diğer hususlarla ilgili ortak çalışma içinde olacaklarını söyleyen Ağbal, önümüzdeki günlerde bu çalışma takviminin de şekilleneceğini kaydetti.
Aile yardımından faydalanacak sözleşmeli personel için de bir hatırlatma yapan Müsteşar Ağbal, bu personellerin bu haklarından Mart ayı maaşında faydalanabilmesi için aile beyannamelerini ilgili makamlara vermeleri gerektiğini hatırlattı.(ANKA)
 

 
Hazine nakit dengesi açık verdi
 
2010'da 34 bin 857 kitap yayınlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hüseyin Üzmez'e tahliye
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde 2008 yılında, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel ...
Balbay için dilekçe
Ergenekon soruşturmasının tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay’ın, ...
Isparta'da okullar tatil
Isparta'da ilk ve orta derececeli okullar ile Süleyman Demirel Üniversitesi'nde ...
 
Yağışlar etkili olacak
Yurt genelinde etkili olacak yağışlar, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ...
Kadınlar Günü saçları
Bursa Kuaförler Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ...
Karayolu 6 saat kapandı
Yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Afyonkarahisar-Antalya karayolu ...
 
Sabancı iki bin kişiyi istihdam edecek
Sabancı Holding, 2010 yılı değerlendirmelerini ve 2011 beklentilerini ...
Açlık sınırı 951 TL
Memur-Sen’in Şubat ayına yönelik yaptığı açlık-yoksulluk sınırı araştırması, ...
Benzine bir zam daha
Benzin fiyatlarında artış durmak bilmiyor. Geçen hafta yapılan 5 kuruşluk ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva