Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Barış Manço'nun aracı Belçika'dan getiriliyor
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
Komedyenlerin polemiğine dahil oldu
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
GSF'de 'linolyum baskı resim' sergisi
17 tropik meyve türü Kumluca MYO’da araştırılıyor
17 tropik meyve türü Kumluca MYO’da araştırılıyor
28 Aralık 2021 Salı - 09:18

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Dikişler Ne Zaman İyileşir?

Tüp mide ameliyatı, mide küçültme ameliyatı ismiyle de biliniyor ve aşırı kilo problemi olan kişiler için etkili bir tedavi yöntemidir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Dikişler Ne Zaman İyileşir?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tüp mide ameliyatından sonra belirli bir iyileşme süreci oluyor. Zorlu bir ameliyat olduğu için iyileşme sürecinde de çok titiz hareket etmek lazım. Tüp mide ameliyatı sonrası dikişler de oluyor. Ameliyattan sonra dikişlerin iyileşmesi için belirli bir süre beklemek gerekiyor. Bu ameliyattan sonra hastada mide içi dikişler uygulanıyor.

Mide içine uygulanan dikişler 15-20 gün içinde iyileşir. Tabii dikişlerin tam olarak iyileşmesi 30-40 gün kadar sürecektir.  Tüp mide operasyonları aşırı kilo problemi olan hastalar için çok etkili çözümlerden bir tanesi olur. Operasyonun başarısı için mutlaka deneyimli bir hekim tarafından yapılması gerekiyor. Tüp mide ameliyatında iyileşme sürecinin konforlu geçmesi için doktorun önerilerine uymak gerekiyor. Tüp mide ameliyatından sonra dikişlerin iyileşmesi sürecinde bölgeye hassas davranmak gerekir. Çünkü bölgede enfeksiyon oluşabilir ve dikişler zarar görerek kanama gibi riskler oluşturabilir.

Tüp Mide Ameliyatı Dikişler Kaç Günde İyileşir?

Tüp mide ameliyatından sonra dikişler kaç günde iyileşir sorusu çok merak ediliyor. Bu operasyonda dikişlerin ne kadar sürede iyileşeceği tamamen hastanın durumuna göre değişiklik gösteriyor. Çünkü her  hastada iyileşme süreci farklı olacaktır. Yine de ortalama bir süre belirtmek gerekirse 15 gün içinde dikişlerde çok ileri düzeyde bir iyileşme yaşanacaktır.

Bu süreçte dikişlerin iyileşmesi için belirli bir süre beklemek gerekiyor. Dikişler iyileşmeye başladıktan sonra hastanın yaşam konforu artmaya başlayacaktır. İyileşme sürecinin başında dikişler olduğu için biraz daha titiz olmak gerekir ve bu durum yaşam konforunu belirli bir süre olumsuz etkileyebilir. Tabii dikişlerde beklemeyen bir problem yaşandığında hemen doktora görünmek gerekir.

Tüp Mide Ameliyatında Kaçak Riski Ne Kadar Sürer?

Tüp mide ameliyatı sonrasında dikişler dışında diğer bir durum da kaçak riskidir. Bu nedenle hasta ilk 3-5 gün arasında gözetim altında oluyor. Bu süreçte midede bir kaçak riski olduğu için her zaman hastaya bazı testler uygulanmaktadır. Daha sonra test sonuçlarına göre bir olumsuzluğa rastlanmazsa hasta bu süre sonunda taburcu edilmektedir.

Tüp mide ameliyatı sonrasında hastaların önemli bir bölümü problem olmadan ameliyatı tamamlar.  Mide küçültme ameliyatı sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu nedenle  hasta iyileşme süreci sonrasında her zaman dikkatli davranmalıdır. Kaçak riski ile birlikte dikişler konusunda da hasta her zaman dikkatli olmalıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Dikişler Nasıl Olur?

Tüp mide ameliyatı sonrasında operasyonun yapılması için kesi uygulanıyor. Kesi sonrasında tamamı estetik dikiş ile kolayca kapatılıyor. Bu sayede iyileşme hızı da en hızlı hale geliyor. Tabii kesilere yapılan dikişlerin iyileşmesi 7-10 gün kadar sürüyor. Bu süreçte dikkat eden tüm hastalarda iyileşme tamamen sona eriyor.

Tüp mide ameliyatından sonra dikişler dışarıda estetik dikiş gibi olur. Dışarıda olan dikişler 7-10 gün içinde iyileşirken iç dikişlerin iyileşmesi 30 güne kadar çıkar.  Tüp mide ameliyatından sonra dikişlerin iyileşmesi için gerekli olan tüm noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Dikişler İçin Ne Yapılmalıdır?

Tüp mide ameliyatı sırasında dikişler özel zımbalar yardımıyla dikiliyor. Aynı zamanda tüm dikişler aynı yöntemle zımbalanıyor.  Bu süreçte mide bölgesinde kaçak riski olmaması adına bazı beslenme önerilerine uyum sağlanması gerekiyor. Hastalar ilk 2 gün boyunca sıvı ve katı gıda almamalıdır. Daha sonra ilerleyen dönemlerde sıvı, püre ve katı gıda tüketimi doktor önerisiyle başlayacaktır.

 Tüp mide ameliyatından sonra dikişlerin iyileşmesi için ayrıca bölgeye dikkat edilmesi gerekiyor. Bölgeye bir darbe gelirse ve travma yaşanırsa dikişler zarar görebilir ve sonrasında kanama gibi riskler ortaya çıkabilir.  Tüp mide ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda doktorun önerilerine uymak gerekiyor.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Dikiş Olmasa Olur mu?

Tüp mide ameliyatından sonra dikiş olmasa olur mu sorusu her zaman merak ediliyor. Ancak tüp mide ameliyatından sonra dikiş atılmaması gibi bir uygulama olmaz. Tüp mide ameliyatında midenin bir bölümü alınıyor ve kalan bölgenin dikişleri özel zımbalar yardımıyla zımbalanıyor. Bu uygulama sonrasında ise dikişlerin geçmesi için belirli bir süre beklenmesi gerekiyor. Tüp mide ameliyatının ardından dikişler zarar görebilir. Bu nedenle mutlaka doktor önerilerine göre hareket ederek dikişler iyileşene kadar bölgeyi korumak gerekiyor.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Dikişler Zarar Görürse Ne Olur?

Tüp mide ameliyatı sonrası dikişler zarar görürse öncelikle kanama ve enfeksiyon gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Çünkü ameliyattan sonra dikişlere bir darbe gelirse ya da bir travma ortaya çıkarsa istenmeyen sonuçlar gözlemlenebilir. Bu nedenle 15-20 gün kadar dikişlerin iyileşmesi için beklemek gerekiyor. Bu süreçte dikişlerle ilgili bir problem ortaya çıktığı anda hemen en yakın sağlık kuruluşu ve uzmana başvurmak gerekiyor.

 
İzmir'de 66 göçmen kurtarıldı
 
Gram altın satışları patlayınca takı üretimi yüzde 30'a düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 66 göçmen kurtarıldı
İZMİR'in Çeşme ilçesi açıklarında, denizde mahsur kalan 66 göçmen Sahil ...
İstanbul, Sinan Siner ve Willy William ile Ayağa Kalktı
Ronaldinho’dan Khabib Nurmagomedov’a, Tyga’dan 50 Cent’e kadar dünyaca ...
Sobadan çıkan yangında Umut hayatını kaybetti
KAYSERİ'de, 11 katlı apartmanın en üst katındaki dairede sobadan çıkan ...
 
Çatı yangını 1 saatte söndürüldü
YALOVA'nın Altınova ilçesinde 3 katlı bir binanın çatısında yangın çıktı. ...
İnternet üzerinden satmaya çalıştığı silah ve kesici aletlerle yakalandı
NİĞDE’de polisin düzenlediği operasyonda piyasa değeri 300 bin lira olan ...
Semih Terzi'nin 6 yıl 10 ay hapisle aranan eşi teslim oldu
ANKARA'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ...
 
90 yaşındaki Kore gazisi, son yolculuğuna uğurlandı
MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, 90 yaşında KOAH hastalığından yaşamını ...
Çocuğu ısıran pitbullun sahibine 12 bin lira ceza
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, 13 yaşındaki çocuğu bacağından ısırıp ...
255 litre sahte içki ele geçirildi
MUĞLA'nın Ula ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda, çeşitli türlerde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva