Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
4 Nisan 2020 Cumartesi - 11:53

Turizmde umutlar yaza kaldı

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye'nin 2023'e sağlam bir vizyonla gittiği ve koronavirüs darboğazından da çıkılacağını belirterek, "Covid-19 salgını beklendiği gibi yaz aylarında etkisi geçince pazarda farklı bir görünüm sunacaktır" dedi.

Turizmde umutlar yaza kaldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Antalya'da da en çok turizm sektörünü etkiledi. Ülkelerin salgının yayılmasını önlemek için sınırlarını kapatması nedeniyle oteller bomboş kaldı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, koronavirüs salgını nedeniyle, petrol fiyatları düşüşü gibi talebi ciddi biçimde etkileyen olaylar dizisinden geçildiğine işaret ederek, "Sanırız 2020'de turizm, dünya genelinde yaşadığı sıkıntının paralelinde, ülkemiz turizminde de farklı bir manzara çizecek" dedi.

SEKTÖREL UYUM

Türkiye'nin 2023'e sağlam bir vizyonla gittiğini belirten Erkan Yağcı, "Önümüze koronovirüs endişesi gibi ciddi darboğazlar da çıkacaktır. Bu kaçınılmaz. Ama Türkiye, yaşananlara, bu kez farklı bakmaktadır. Çünkü elimizde bir master plan, TTGA ve sektörel uyum vardır. 2020 yılının başında yaşanan ve tüm pazarları etkileyen, Covid-19 salgını beklendiği gibi yaz aylarında etkisi geçince pazarda farklı bir görünüm sunacaktır" diye konuştu.

Bu yaz aylarında elinde politika seti olmayanların, ciddi gel-gitler yaşayacağına işaret eden AKTOB Başkanı Yağcı, "Biz ise Vizyon 2023'ü hatırdan çıkarmadan ilerlemek zorundayız. Elbette bu örnek çalışmaların meyveleri 2020 ve sonrasında daha net alınacaktır" dedi.

TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDECEK

Ancak o zamana kadar tüm sektör firmalarının vakur davranışı terk etmemesi gerektiğini dile getiren Yağcı, "İstikrar Kalkanı Paketi de aslında bu olumlu tavrın başlangıcı ve kısa vadeli sonucudur. Unutmayalım ki, virüsten dolayı oluşacak kayıp, tüm destinasyonların kaybı olacaktır. Türkiye bu süreçten çıkıldığında, hedeflerine ulaşmak için, göreceli desteklerle yoluna devam edecektir" dedi.

2020, 2023'Ü İŞARET EDİYOR

Ana pazarımız Rusya'da virüsün dışında gelişen jeopolitik durumların, pazarın itici gücü olabileceğini de kaydeden Erkan Yağcı, "Yine bu durumda, 2016'yı tecrübe eden ve Türkiye dışında gittikleri yerlerden aradıklarını pek de bulamayan turistlerin daha rasyonel davranacaklarını beklemek hayalcilik değildir. Yani yaşamakta olduğumuz 2020 yılı tüm değişkenleri ile Vizyon 2023'ü işaret etmektedir" yorumunu yaptı.

TÜM DESTİNASYONLARI ETKİLEDİ

AKTOB'un yayın organı Resort Dergisi'nde ise turizmde 2020 yılının yeni bir kırılma yaratacağına işaret edildi. Koronavirüse yönelik kaygılı bekleyişlerin artması, sınırların kapatılması, uçuşların durması, otellerin kapatılıp çalışanlara izinler verilmesi dolayısıyla Türkiye ve dünya turizminin içine girdiği ciddi bir talep daralması, yalnız Türkiye'yi değil tüm destinasyonları etkilediği kaydedildi.

50 MİLYON OLANAKSIZ GÖRÜNÜYOR

Korona ve endişesinin yaz 2020'ye kadar turizmde büyük etki yaratmasının beklendiği de vurgulandı. Yaza doğru, virüsün etkisinin geçeceği tahmin edilirken, yılın ikinci yarısının daha istikrarlı geçebileceği öngörülüyor. Bu iyimser senaryonun gecikmesi durumunda, 2020'de geçen yıl ulaşılan 50 milyonluk ziyaretçi sayısına yeniden gelinmesi ise olanaksız görünüyor.

FİYAT ESNEKLİĞİ DE KURTARMAYACAK

Önümüzdeki süreçte talebin, hastalık ve güvenlik endişesinin fazla olduğu bölgelerden kaçacağına da dikkat çekildi. Fiyat esnekliğinin de bu talebi döndüremeyecek durumda olduğu belirtilerek, "Çünkü, insan sağlığına doğrudan etkileyecek konuların fiyat elastikiyeti sıfırdır. Bu yüzden, telaşla fiyat düşürme yöntemi sonuç vermeyecektir" denildi.

ERKEN TOPARLANMA İHTİMALİ

Bu sorunların aynen sürmesi ve salgın sayısının dünyada inişe geçmemesi durumunda pek çok ülkenin, turist sayısında büyük kayıplarla karşılaşacağı da vurgulandı. 2020'de erken toparlanma ihtimaline yönelik de hazırlıklı olmak gerektiğine işaret edilerek, "Bu yüzden yapılabilir olan önlemlerin altyapısını oluşturanlar için şans yüksektir" denildi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Kına gecesi yaptıkları Azerbaycan’dan dönemiyorlar
 
Kapalı kasa TIR'a 'yolcu' denetimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ersoy ertelenen turizm sezonu için yeni tarih verdi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sezonuyla ilgili olarak, ...
Doktoru yanılttı mı?
Antalya’da 30 yıldır turizme hizmet veren ve bugün yaşamını yitiren BETUYAB ...
Antalya turizmcisi yasta... Bekir Akkaş vefat etti...
Turizm dünyasının duayen isimlerinden Bekir Akkaş, 64 yaşında hayata veda ...
 
Turizmcilerden Bakan Ersoy'un açıklamasına destek
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, koronavirüs salgını dolayısıyla ...
Koronavirüs nedeniyle otellerin açılışı nisan sonuna ertelendi
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, bütün ...
Alanya'da sahiller doldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde sıcak hava etkisini gösterirken, yerli halk ...
 
Antalya turizminde üst üste rekor
TURİZMDE 2020 yılının ocak ayında tüm zamanların en yüksek dönemsel turist ...
Virüs Avrupa'yı kapana kıstırdı
Almanya´daki turizm camiası Tenerife´den gelen bir haberin etkisiyle sarsıldı: ...
Antalya Kaş'ta icradan satılık otel
Antalya Kaş İcra Müdürlüğü, Kalkan Mahallesi'nde faaliyet gösteren 33 ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva