Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
26 Şubat 2024 Pazartesi - 11:29

Varsak’ın kalbine meydan

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, eser belediyeciliğinin bir projesi daha ilçe sakinleriyle buluşuyor. İçerisinde taş mimaride millet kıraathanesi ile 80 adet çınar ağacının bulunduğu Varsak kent meydanı düzenlemesinin yapımında sona gelindi.

Varsak’ın kalbine meydan
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Varsak semtine değer kazandıran kalıcı yatırımlarını kent meydanı düzenlemesiyle taçlandırıyor.
Çevresinde Adnan Menderes Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, kreş, güreş sahası, spor salonu, Hamza Taş Bulvarı ve Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi gibi eserlerin yapıldığı eski belediye binasının bahçesi millet kıraathaneli meydan oluyor. 

 BELEDİYE BAHÇESİNE MEYDAN PROJESİ

Meydan düzenlemesi, 1973’te belediye olan ve büyükşehir yasası ile 2009 mahalli idareler seçiminden sonra Kepez Belediyesi ile birleştirilen Varsak Belediyesi’nin bahçesine yapılıyor.
Kepez Belediyesi, eski Varsak Belediye binası ile sosyal tesislerin bulunduğu ve uzun yıllar atıl halde kalan 5 bin metrekarelik (m2) alanı, ilk olarak 2013’te yeşil alan düzenlemişti. Bahçe içerisinde yer alan ve eski Varsak Belediyesi tarafından düğün salonu olarak yapılan ancak çürümeye terk edilen bina da, 2012’de gerçekleştirilen tadilat çalışmasıyla 150 kişilik butik kültür merkezine dönüştürüldü. Belediye Meclisi kararıyla  salona Türk edebiyatının usta ismi, şair ve yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın isminin verildi.

VARSAK’A MİLLET KIRAATHANESİ

Kepez Belediyesi, bölge sakinlerinin buluşma ve dinlenme noktası olan eski belediye bahçesini, içerisinde millet kıraathanesinin olduğu butik bir kent meydanı projesiyle yeniden düzenleme kararı aldı.
Proje kapsamında, bahçede yer alan yapı ve hizmet ömrünü tamamlayan belediye hizmet binası ile sosyal tesis yıkılarak kaldırıldı. Yüklenici firma tarafından geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan meydan projesinin merkezinde taş mimarideki millet kıraathanesi bulunuyor.

KIRAATHANEYE DÜĞMELİ EV TASARIMI

Bölge sakinlerine çınar ağaçlarının gölgesinde demli bir çay eşliğinde kitap, gazete okuma ve sohbet etme imkânı sunacak olan taş kıraathane Akseki Düğmeli Evler ile Selçuklu mimarisinde tasarlandı. Mimari tasarımıyla ziyaretçilerini geçmişi götürecek olan kıraathanenin duvarları, Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’den gelen taş ustaları tarafından doğal taşla örüldü.  Yapımı tamamlanan millet kıraathanesinin 200 m2 kullanım alanı bulunuyor. Taş kıraathanenin 900 m2 olan bahçesinin zeminin kaplamasında ise traverten taş kullanıldı.

ÇINAR AĞAÇLARI KORUNDU

Meydan düzenlemesinde, eski Varsak Belediyesinin hatırası olan 80’e yakın çıkar ağacı ile diğer ağaların tamamı korunurken, 2013’te yapılan fıskiyeli havuz da bahçeyi güzelleştirmeye devam edecek. 
Proje kapsamında millet kıraathanesi dışında kalan bölümler çimlendirecek ve çeşitli süs bitkileri dikilecek.
Meydanda, oturma mobilyaları, yürüyüş yolları, açık hava spor aletleri ile ve çocuk oyun parkı da olacak.

VARSAK MEYDANI YAKINDA AÇILIYOR

Taş kıraathanenin yapımının tamamlandığını, peyzaj çalışmasında sona gelindiğini belirten Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri,  Varsak Kent Meydanı’nın önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını dile getirdiler. Yıkımı yapılan binada yer alan belediye vezneleri, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye devam ediyor.Bahçede bulunan otomatik para ödeme makineleri de (ATM)  meydan düzenlemesi tamamlandıktan sonra alanda yerini alacak.

SOSYAL YAŞAM ALANI OLACAK

Varsak meydan düzenlemesi, Hamza Taş Bulvarı ile Cumhuriyet Caddesi arasında eski belediye bahçesinde gerçekleştiriliyor. Bu alanın çevresinde cami, mezarlık, okullar, kültür merkezi ve bulvar yollar bulunuyor. Bu bakımdan kent meydanı düzenlemesi bölgenin sosyal aktivite, dinlenme, buluşma ihtiyacına cevap vermesi adına önemli bir yatırım olacak.

“MEYDAN, VARSAK’IN DEĞERİNE DEĞER KATACAK”

Başkan Hakan Tütüncü de, meydan düzenlemesiyle eski Varsak Belediyesi’nin nice hatıralarının olduğu bahçesini geleceğe taşıdıklarını söyledi. Meydan projesinin Varsak semtinin değerine değer katacağına işaret eden Başkan Tütüncü, “Projenin yapımında Varsak Belediyesinin hatırası olan çınar ağaçlarına da sahip çıkıyoruz. Varsaklı hemşehrilemiz,  bu çınar ağaçlarının gölgesinde, millet kıraathanelerinde güzel bir vakti, sohbeti paylaşmaya devam edecekler.” açıklamasını yaptı.

Kepez Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan Millet Kıraathanesi’ni önceki yıllarda Kepez Kent Meydanı’nda açmıştı.   Yeni Mahalle’deki 47 bin m2 büyüklüğündeki Kepez Kent Meydanı içerisindeki 180 m2’lik bina Millet Kıraathanesi’ne dönüştürülmüştü.

 
Kalkan'da Konforlu & Mükemmel Kiralık Villa Seçenekleri
 
YKS Eğitim Koçluğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duvarını kırdığı kiracısının, şimdi de elektriğini kestirdi
ANTALYA'da 'kira artışı'nda anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve ...
Gençlerle Vosahne’de buluştu
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Düden Park’ta düzenlenen ...
Antalya'da saati çalınan tarihi kulede 40 yıl sonra bir ilk
ANTALYA'nın tarihi saat kulesinin çalınan saatinin 100 yıllık ikizi, yerine ...
 
İzzet Ünlü TURMEPA başkanlığına böyle veda etti
Deniztemiz Derneği/TURMEPA Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İzzet ...
Kazada hayatını kaybeden asteğmen toprağa verildi
MANİSA'da askerlik görevi sırasında geçirdiği kazada hayatını kaybeden ...
Antalya'da emekli temizlik işçisi denizde ölü bulundu
ANTALYA'da emekli temizlik işçisi Ümit Erikli (43), denizde ölü bulundu. ...
 
Tour of Alanya UCI 1.2 Uluslararası Bisiklet Turu yapıldı
BİSİKLET Turizmi Derneği tarafından düzenlenen CRI Türkiye Uluslararası ...
Antalya için sarı uyarı geldi
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, il merkezi ve batı ilçeleri için sarı uyarı yaptı.
Tütüncü: Gerçek belediyecilik AK Parti’nin işidir
Aksu Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Cumhur İttifakı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva