Kepezli güreşçi milli oldu
Kepezli güreşçi milli oldu
Side sahili atıklardan temizlendi
Side sahili atıklardan temizlendi
Ölen Antalyalı genç için İtalya'da soruşturma
Ölen Antalyalı genç için İtalya'da soruşturma
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyüktür
18 Mart 2023 Cumartesi - 08:04

Vücudu zehirliyor! Sakın böyle pişirmeyin

Tavuk eti yemeklerde ya da kızartma olarak çok sık tüketiliyor. Tavuk eti, yüksek oranda protein içerdiği için vücuda da çok faydalı. Ancak tavuk etini saklarken ya da pişirirken yapılan bazı hatalar vücudu adeta zehirliyor. Bu sebeple tavuk eti tüketirken dikkatli olmak gerekiyor.

Vücudu zehirliyor! Sakın böyle pişirmeyin
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tavuk bir çok kişi tarafından severek tüketiliyor. Yemeklere lezzet katan ve içerisindeki protein ile vücuda faydalı olan tavuk, doğru pişirmezse zehir saçabiliyor. Tavuğu pişirmeden önce yapılan hatalar ve tavuğun saklanma biçimi bakterilerin yayılmasına sebep oluyor.

Tavuk etini buzdolabından saklarken dikkatli olmak gerekir. Tavuk paketleri sulanıp, sızma ve damlama eğilimindedir. Durum böyle olduğundan buzdolabında bulunan diğer meyve, sebze gibi yiyecekleri de kirletebilir. Bu sebeple tavuk etlerini bir buzdolabı poşetinin içerisinde koyarak saklamak gerekir

Mümkünse buzdolabınızın en alt çekmecesinde saklayın. Tavuk etini buzdolabı poşetine sarılmış bir şekilde tabağın üzerinde koyun. Tabak, sızan suları tutacak ve sakladığınız diğer her şeyi koruyacaktır.

Tavuk eti oda sıcaklığında bırakıldığında içindeki bakteriler çok hızlı bir şekilde çoğalabilir. Salmonella özellikle sıcak havalarda daha da çoğalır. Tavuğu tezgahta çok uzun süre bırakırsanız gıda zehirlenmesine yol açacak bakteriler için zemin hazırlayabilirsiniz.

Buzdolabında sakladığınız tavuğun çözülmesi için tezgahın üzerine veya lavaboya koymayın. Bunun yerine, tavuğu pişirmeyi planladığınız zamandan bir gece önce buzdolabınızda çözdürün.

Tavukları pişirmeden önce yıkıyorsanız büyük bir hata yapıyor olabilirsiniz. Çiğ tavuğun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Çünkü tavuğu temizliyorum zannederken bakterileri çok hızlı bir şekilde yayıyor olabilirsiniz.

Araştırmalar, kümes hayvanlarını yıkadığınızda bakterileri lavabonuzdan üç metre uzağa sıçratabileceğinizi gösteriyor. Tavuğu yıkamadan doğrudan paketten çıkararak pişirin.

(CNN TÜRK)

 
2 şüphelinin silahlı saldırısına uğrayıp, yaralandı
 
Kalp krizi geçiren sürücü yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makarnayı böyle pişirmek hasta ediyor!
Makarnaya tuzu yanlış zamanda eklemek sağlığınız için tehlike oluşturuyor. ...
Neden yemeklerin tadı sonraki günlerde daha iyi oluyor?
ABD'nin Philadelphia kentindeki Monell Kimyasal Duyular Merkezi'nden Pamela ...
Patatesli İçli Köfte tarifi, nasıl yapılır?
Bilinen içli köftelerden farklı, yapımı pratik ve tadına doyum olmayan nefis bir tarif hazırladık!
 
Divriği Pilavı Tarifi, Nasıl yapılır?
Sivas mutfağının özel lezzetlerinden biri olan divriği pilavı içerisindeki ...
Şifa Dolu Lezzet: Havlıcan
Bitkiler dünyasına ilgili olanlardan, aktara gidince dakikalarca, hatta ...
Elmalı sıcak punch tarifi
Elma ve tarçın ikilisinin birlikteliğiyle ortaya hem muhteşem bir lezzet ...
 
Tam bir şifa deposu!
Kış aylarının gelmesiyle grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklar ...
Göynük MYO öğrencisi usta şefler arasından sıyrıldı
Ulusal ve uluslararası usta şeflerin katıldığı yarışmada tek öğrenci olarak ...
Sucuğun fiyatı etin 3.5 katına çıktı
Et fiyatları normal seyrederken, işlenmiş et ürünlerinde (sucuk, salam, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya’dan yerel seçim güzellemeleri
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
İmamlar ve hocalar
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'den siyaset notları...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Romantik Bale: Giselle
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayında iş koşulları ve sağlığa dair önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ayın ilk iki haftasında sosyal çevrenizle ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva