THY Teknik'ten Antalya Aksu'ya stratejik ziyaret
THY Teknik'ten Antalya Aksu'ya stratejik ziyaret
CHP'de MYK toplandı
CHP'de MYK toplandı
Tutuklanan Tunç Soyer'den ilk açıklama geldi
Tutuklanan Tunç Soyer'den ilk açıklama geldi
Büyük ‘joker’ operasyonu: Çok sayıda tutuklama var
Büyük ‘joker’ operasyonu: Çok sayıda tutuklama var
5 Nisan 2024 Cuma - 13:43

Yatırımı artıracak IPARD destekleri borsada anlatıldı

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Tarım Konseyi (ATAK), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKKD) Isparta İl Koordinatörlüğü işbirliğinde düzenlenen IPARD Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Semineri çevrimiçi gerçekleşti.

Yatırımı artıracak IPARD destekleri borsada anlatıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret Borsası Başkan Vekili Halil Bülbül, Avrupa Birliği'ne aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan IPARD'ın üretimin çeşitlendirilmesi, ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması gibi pek çok alanda proje çağrısı yoluyla destek ve hibe sağladığını belirtti.

2011 yılından bu yana IPARD destekleriyle 42 ilde binlerce projenin hibe aldığını, bu yıldan itibaren 81 ilden yatırımcının destekleneceğini belirten Bülbül, “Ülkemiz genelinde bu çağrı döneminde 66 milyon euro değerinde destek bütçesine sahip IPARD III Programı'ndan Antalya olarak en üst seviyede faydalanmalıyız. Sizlerin ve sektörümüzün bu programdan en yaygın şekilde faydalanmasını çok önemsiyor ve canı gönülden istiyoruz. Bu nedenle üyelerimizin ve sektörlerin bilgilenmesi için bu toplantıyı düzenledik" dedi. Borsa olarak üretimin ve ticaretin artırılması ve güçlendirilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Halil Bülbül, Antalya'da yatırımların artmasını sağlayacak hibelerden yatırımcıları yararlanmaya davet etti. Bülbül, “Antalya'nın tarımsal ve kırsal kalkınmasını desteklemek ve fırsatları değerlendirmek için hep birlikte çalışmaya, üretmeye ve ekonomimize katkı vermeye devam ediyoruz. TKDK Isparta İl Koordinatörü ve ekibinin katılımıyla düzenlediğimiz bilgilendirme seminerinin faydalı olmasını diliyorum" dedi.

ANTALYA'YA IPARD İRTİBAT OFİSİ

TKDK Isparta İl Koordinatörü Süleyman Gülcü, kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. IPARD Kırsal Kalkınma Desteklerinin şehirlere ciddi yatırımlar kazandırdığını söyleyen Gülcü, “Bu destek ve hibeler sayesinde ülkemiz AB standartlarında sürdürülebilir, ciddi istihdam sağlayan işletmelere kavuştuö dedi. IPARD desteklerinin 81 ilde 2030 yılına kadar kullanılabileceğini belirten Gülcü,“Antalya'nın yatırım potansiyeli çok yüksek. Daha büyük bütçelerle ciddi yatırımlar bekliyoruz. Hibe destek oran yüzde 50-75 arasında değişiyor. Antalya'mızı maksimum düzeyde bu hibe programlarından faydalandırmaya gayret edeceğiz. Desteklenen bir çok alan, 16 alt sektör var. Kesme çiçekten kırsal turizme, meyve sebze depolamadan işleme ve paketlemeye kadar önemli alanlarda destek ve hibeli yatırım yapma imkanı var. Açıkçası ben Antalya'da talep ve yatırımda patlama bekliyorum" diye konuştu. Antalya'da istibat ofisi açtıklarını bildiren Gülcü, “Yatırımcılar, başvuru öncesinde kurumla iletişime geçerek projesini hazırlarsa desteklerden yararlanma olasılığı daha fazla olur" dedi. Gülcü, desteklerde genç ve kadın yatırımcılara öncelik verildiğini de vurguladı.

Seminerde, proje başına yüzde 50 ile yüzde 75 arasında destek oranı bulunan 66 milyon euro bütçeli IPARD III birinci başvuruları anlatılırken, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

ANTALYA, (DHA) 

 
Devletin ilk meme merkezi Akdeniz'de
 
Başkan Özvar: Bilim diplomasisine önem veriyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devletin ilk meme merkezi Akdeniz'de
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Meme Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi’nin ...
Antalya'da 3 köpeğin saldırdığı kadın öldü
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde 3 çoban köpeğinin saldırısına uğrayan Havva ...
Alanya Belediye Başkanı Özçelik görevi devraldı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde ...
 
Başkan Kotan: Çiçek göndermeyin çocuklara umut olun
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan kendisini tebrik etmek amacıyla çiçek ...
Niyazi Nefi Kara görevi devir aldı
31 Mart Yerel Seçimleri’nde Manavgat Belediye Başkanı seçilen Niyazi Nefi ...
Başkan Kumbul mazbatasını aldı
SERİK Belediye Başkanı seçilen Kadir Kumbul ile Serik Belediyesi CHP'li ...
 
İttifaksız yüzde 62 oy
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye çalışanlarıyla bayramlaşmada, ...
Bayramın gözdesi Antalya
DOKUZ günlük Ramazan Bayramı tatili için rezervasyon yaptırılan turistik ...
Korkuteli'de Saniye Caran göreve başladı
KORKUTELİ Belediye Başkanı seçilen CHP'li Saniye Caran, önce mazbatasını ...
 
Dursun Gündoğdu
Sen beni görmedin, ben seni görmedim
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
‘Sen beni öldüreceksin oğlum’
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP'nin baş ağrısı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz ayında Venüs'ün İkizler burcuna geçişiyle birlikte, zihinsel canlılık kazanıyor, çevrenizdeki insanlarla iletişim ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva