Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Uluslararası Kemer Sualtı Günleri tamamlandı
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Antalya'da sıcak havada deniz keyfi
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
13 Mart 2011 Pazar - 14:52

Zanlılar gözaltında, İbo çıkmak istiyor

İstanbul polisi düğmeye bastı ve 25 ayrı noktaya baskın düzenledi. Saldırıda kullanılan otomobil Avrupa Yakası’nda ele geçirildi ve aralarında Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Yoğun bakımdaki Tatlıses ise Derya Tuna'ya çıkayım artık buradan dedi.

Zanlılar gözaltında, İbo çıkmak istiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının ardından başlatılan operasyonda,  Tatlıses'le daha önceki yıllarda da aralarında husumet bulunan Abdullah Uçmak ve adamları gözaltına alındı. Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu akşam saatlerinde 25 farklı adrese yapılan baskında 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında saldırıyı düzenleyen otomobilde bulunan kişiler de bulunuyor. Olayda kullanılan otomobil ve kaleşnikof tüfek de ele geçirildi. Üç ay önce cezaevinden tahliye edilen Abdullah Uçmak’ın İbrahim Tatlıses’ten yeniden para istediği alamayınca adamlarıyla birlikte saldırıyı planladığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İbrahim Tatlıses’in vurulmasının ardınan başlatılan operasyon bu akşam saatlerinde sonuçlandı. Polisin güvenlik kamera görüntülerinden plakasını tespit ettiği otomobilin kiralık bir araç olduğunu söyledi. Kiralık otomobilin üzerinde kiralama şirketi tarafından çalınmaya karşılık GPS cihazı olduğu belirlendi. Otomobilin bulunduğu yeri gösteren bu cihaz sayesinde otomobil takibe alındı. Polis ilk andan itibaren takip ettiği otomobil sayesinde saldırıya katılan tüm kişileri tek tek belirledi. Yapılan telefon dinlemeleri sırasında saldırıyı İbrahim Tatlıses’le daha önceden husumeti bulunan Abdullah Uçmak ve adamları tarafından yapıldığı öğrenildi. Bu gelişme üzerine saldırıya katılan kişilerin tek tek belirlenmesinin ardından akşam saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı.

Organize suçlar şube müdürlüğü tarafından 25 ayrı adrese yapılan baskınlarda aralarında Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Olayda kullanılan otomobil ve kaleşnikof marka otomatik silahta ele geçirildi. Gözaltına alınan kişilerden çok sayıda tabancada yakalandığı öğrenildi.

YİNE PARA İSTEMİŞ

İbrahim Tatlıses’e silahlı saldırı girişimi bulunmak suçundan cezaevinde bulunan ve 2010 yılının Kasım ayı içinde cezaevinden tahliye olan Abdullah Uçmak’ın İbrahim Tatlıses’e telefon açarak para istediği öğrenildi. İbrahim Tatlıses’in para vermemesi üzerine Abdullah Uçmak’ın saldırıyı planladığı belirtildi.

EV ARAMALARI SÜRÜYOR.

Polis olayla ilgili baskın yaptığı 25 adreste aramaları sürdürüyor. Gözaltına alınan saldırganlar İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan caddesinde bulunan binasındaki Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların burada sorgusuna başlandı.

HUSUMET 1998 YILINDA BAŞLADI

Abdullah Uçmak ile İbrahim Tatlıses arasında yıllardan beri süre gelen husumet 1998 yılından bu yana sürüyor. Ocak 1998'de İbrahim Tatlıses'in eski menajeri Hasan Bora'nın müzik şirketini, Tatlıses'in oğlu ve kardeşinin de aralarında bulunduğu dört kişi silahla taradı. Bu sırada Hasan Bora'nın bürosuna ziyarete gelen Abdullah Uçmak yaralandı. Bir hafta sonra bu kez, Hasan Bora'nın adamları, Tatlıses'in iki işyerine kurşun yağdırır. 19 Mayıs 1998'de de Tatlıses'e, otomobiliyle seyir halindeyken pompalı tüfekle ateş açıldı. İbrahim Tatlıses, olaydan yara almadan kurtuldu. Hasan Bora ise 5 Ocak 1999'da silahlı saldırıya uğradı. Bora'yı ölümden, giydiği çelik yelek kurtardı. İbrahim Tatlıses, Hasan Bora’ya yapılan silahlı saldırıyı yaptığı iddiasıyla gözlatına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı. 2000 yılında Abdullah Uçmak, kendi adamları tarafından İbrahim Tatlıses’ten aldığı kan parasını tek başına harcadığı için silahla vuruldu. Abdullah Uçmak bu saldırının İbrahim Tatlıses tarafından organize edildiğini iddia etti.

İstanbul polisi 14 Aralık 2003'te, Gaziosmanpaşa’da otoban kenarındaki araçta bulunan şahıslardan şüphelenmesi sonucu yaptığı incelemede İbrahim Tatlıses’e yönelik yeni bir saldırı hazırlığını ortaya çıkardı. Otomobilde yakalanan Sinan Güçlü, İnan Deliktaş, Mikail Özdil, Abdullah Uçmak’ın talimatıyla İbrahim Tatlıses’e televizyon programı çıkışında, suikast planladıklarını söyledi. Otomobilde yapılan aramada kar maskeleri, kaleşnikof tüfek, tabancalar bulundu. Polis tarafından yapılan operasyonda Abdlullah Uçmak saldırının planlayıcısı olarak yakalandı ve cezaevine konuldu. Abdullah Uçmak 2010 yılının kasım ayında cezaevinden çıktı.

DERYA TUNA'YA NE DEDİ

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, İbrahim Tatlıses'i ziyaret etmek için gittiği hastanede sanatçının eski hayat arkadaşı Derya Tuna ile görüşmesini yazdı. Tuna'nın anlattığına göre, Tatlıses yoğun bakımda eliyle sürekli yatağa vuruyordu. Tuna, 'Ne bu sinir' diye sordu. Tatlıses ise 'Ben çıkayım artık buradan' diye yanıt verdi.

Can Ataklı, Derya Tuna'nın anlattıklarını şöyle yazdı: 

''İbrahim Tatlıses’i ziyarete gittim dün Acıbadem Maslak Hastanesi’ne. Tabii göremeyeceğimi biliyorum, Derya Tuna ile konuştum biraz. Olay anından beri hastaneden ayrılmamış Derya Tuna. Hemen kafetaryanın yanında, nisbeten korumalı bir yere konulan banklarda oturuyordu. Hiç makyajsız, günlük sade bir kıyafetle çayını içiyordu. “Can Abi bu sabah yanına girdim” dedi beni görünce heyecanla. Doktorlar ziyaret edilebileceğini söyleyince “Önce oğlu girsin” demiş, ama “Hayır seni istiyor” demişler. “Çok şaşırdım ama çok da sevindim” dedi Derya Tuna. Yanına girer girmez ilk olarak “Nasılsın?” diye sormuş İbrahim Tatlıses “İyiyim” diye yanıtlamış. “Yani konuşuyor?” dedim biraz da şaşırarak. “Evet ama doktorlar konuşmasını hiç istemiyor, çünkü stres yapıyormuş, ‘Aman konuşturmaya kalkmayın’ diye tembihlediler” dedi Derya Tuna.

Yatağa vuruyor

Ardından “Bir ara çok güldüm” diye tekrar söze başladı ve ekledi; “Eliyle sürekli yatağa vuruyor. Ben de ‘Yapma bütün hastaneyi ayağa kaldıracaksın, nedir bu sinir’ dedim ‘Ben çıkayım artık buradan’ demez mi. Sonra gülmeye başladık.” Derya Tuna’nın anlattığına göre İbrahim Tatlıses’in konuşmaması için en iyi iletişim yöntemi ellermiş. “Ellerini tutup soru sorduğunuzda cevabını veriyor” dedi. Tabii sorular “Evet-hayır” gibi cevapları olan sorular. Örneğin “Sıkılıyor musun burada?” sorusuna cevap olarak el sıkarsa, bu “evet” demek oluyor.'' 

SAĞLIK DURUMU

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu İbrahim Tatlıses’in yoğun bakımdaki 4. gününde sağlık durumu ile ilgili son bilgileri verdi. 
Çuhadaroğlu şunları söyledi:
"Düne göre farklı bir durum söz konusu değil. Bir taraftan ilaç tedavileri devam ediyor. Dünkü durumdan bugüne olumsuz bir gelişme yok. Her gün hızlı olumlu gelişmeler beklemiyoruz. Durumu dünkü durumla aynı.

Sadece 1. derece yakınları İbrahim Bey’i görebiliyorlar. Sağlığıyla ilgili çok gerçek olmayan bilgilerin aktarıldığını görüyorum. Buna itibar etmemenizi istiyorum.
Yoğun bakımdan normal servise alma çalışmaları yapılacak ama bun günler alabilir. Ne zaman olacağını söylemek çok zor.Uyandırma bittikten sonra gördüğümüz şeyler aynen devam ediyor. Aile ile gün içinde görüşebiliyor. Bunu belli bir saate bağladık günlük tedavinin aksamaması için. Bütün hastalarımız için uyguladığımız bir prosedürdür. Bunu daha düzenli hale getirdik.

Hasta yoğun bakımda olduğu sürece yaşamsal risk vardır."

Dün 'İyiyim' yanıtını verdi

Tatlıses, yoğun bakımdaki üçüncü gününde doktorların “Nasılsın?” sorusuna, “İyiyim” diye yanıt verdi. Maslak Acıbadem Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde Tatlıses’in tedavisini sürdüren doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, şu bilgileri verdi:

“Solunum cihazından ayrıldı. Komutları alabiliyor. Sağ kol ve bacağını kaldırıyor, elimizi sıkıyor, konuşabiliyor. Bu önemli bir gelişme. Yoğun bakımda tedavisi bir süre daha devam edecek. Beyinle ilgili sorunlarda, işler iki ileri giderken bir geri gidebilir. Henüz hayati riski tamamen geçmiş değil. Sol kolundaki sorun devam ediyor.

Tehlike artık yüzde 10

İnşallah onu da toparlayacak. Bize geldiğinde ameliyatı yaptığımız saatlerde hayati tehlikesi yüzde 80’lerdeyken şimdi yüzde 10’larda diyebiliriz. Bizim genel planımız şu. İnşallah her şey iyi giderse hayati risk tamamen kalktığında yoğun bakımdan çıkması, yoğun bir fizyoterapiye burada başlanması, ondan sonra daha uzun vadede fizyoterapi alması. Son olarak da enfeksiyon bulguları gelişmediği takdirde, uzun vadede, karnına yerleştirilen kemiğin yerine konması. Bu da öngörü olarak birkaç ay sürer.

 
Kırsalda yoksul arttı
 
Gazeteciler yürüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırsalda yoksul arttı
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin’in ...
Kitapları sanal ortamda
Konya'da Mevlana Müzesi İhtisas Kütüphanesi'nde bulunan Mevlana'ya ait ...
Ölüm nedeni 15 gün sonra netleşecek
Defne Joy Foster'ın ölüm nedeni 15 gün sonra netleşecek. İlk incelemelere ...
 
Sıcaklık artacak
Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde ...
Orkestra yönetti, 290 bin lira burs sağladı
Uluslararası çapta başarılara imza atan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı ...
Sahte 'aile hekimi'
İstanbul ve Antalya'da kendilerini 'aile hekimi' olarak tanıtarak girdikleri ...
 
Amire kızdı aday oldu
Amiri ile makam için hukuk mücadelesi veren memura milletvekilliği daha ...
DSP; merkez yoklaması
DSP Genel Başkanı Masum Türker’in başkanlığında toplanan DSP Parti Meclisi’nde, ...
Devlet tiyatroları 27 Mart’ta ücretsiz
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, “Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle 27 ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva