Bölgede hizmet veren mermer ocağı firmasının yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Öncelikle sayın halkımız şunu bilmelidir ki gerek firma olarak bizler, gerekse maden üreticileri, doğaya saygı gösteren insanlarız. Bizlerde çocuklarımıza torunlarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak, ülkemizin sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri koruyarak gelecek kuşaklara bunları miras bırakmak istemekteyiz.
Kamuoyunda maden işletmecilerinin ve son zamanlar da şirketimizin açmış olduğu mermer ocağı ile ilgili doğa katliamı yapıldığı yolunda asılsız gerçek dışı yayınları maalesef üzülerek takip etmekteyiz. Yapılan bu yayınların hiç birisinde resmi kuruluşların ve şirketimizin görüşüne yer verilmeyerek tek taraflı ve kasıtlı olarak tamamen şirketimizi karalamaya yönelik yayınlar yapılmaya devam edilmektedir. Sayın kamuoyumuz şunu çok iyi bilmelidir ki, bu ağaçlar şirketimiz tarafından kesilmemiştir. Bu bölgede bulunan ağaçlar Orman Müdürlüğü'nce ihale edilerek Orman Bölge Müdürlüğü tarafından büyük bir titizlikle devletin resmi kurumlarınca kestirilmektedir. Sıklıkla gündeme getirilen diğer bir husus Expo 2016'nın amblemi olan şakayık bitkisidir ki ruhsat sahamız içerisinde bu bitkiden yoktur. Ruhsat sahamız ve çevresinde endemik bitki türü kesinlikle bulunmamaktadır. Ruhsat sahamız içerisinde tarihi ve kültürel hiçbir kalıntı ve bu kalıntıların olabileceğine dair emare bulunmamaktadır. Son olarak şunu belirtmek isteriz ki mermer üretimi ne tarıma, ne turizme, ne su kaynaklarına ne de doğal yaşama zarar veren madencilik faaliyeti değildir. Üretim esnasında kimyasal madde kullanılmaz ve patlatma yapılmaz. Tüm mermer ocakları mermer rezervi bittiğinde işletme yapılan sahayı rehabilite ederek tekrar ağaçlandırma yaparak bırakmak zorundadır. Devlet tarafından bu konuda ciddi ve yüksek miktarda bedeller, firmalardan alınmaktadır. Alınan bu bedeller ile yeni ağaçlandırmalar yapılmaktadır. Ülkemizin en büyük sıkıntısı olan ihracata büyük katkılar sağlayan, işsizlik sorununa büyük ölçüde çözümler sunan, ödenen yüksek orman bedelleri, vergiler ve devlet hakkı ödemeleri ile ülkemizin düzenli bir şekilde yeni orman alanları kurulmasına katkı sağlayan mermer ocaklarının toplumumuzda yansıtıldığı şekilde zararlı işletmeler olmadıklarını, siz sayın kamuoyumuzla paylaşmayı bu aşamada bir görev saydık."
ANTALYA, (DHA) -
Ağaçlar 'Titizlikle' kesiliyormuş
ANTALYA'nın Hisarçandır bölgesinde asırlık sedir ağaçları ve EXPO 2016 Antalya'nın simgesi olan şakayık çiçeğinin bulunduğu bölgede çalıştığı öne sürülen mermer ocağına tepki gösterilmesinin ardından firma yazılı açıklamada bulundu.
OKUR GÖRÜŞLERİ
1 yorum · 0 onay bekliyorYorumlar
Yorumunuzu paylaşın
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.


ağaçların canını yakmadan anestezi ile uyutup kestiren şirkete teşekkür ederiz.