İŞTE TAŞ'IN O AÇIKLAMASI:
Kendi koltuk hesaplarınıza bizi karıştırmayın
Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in rahatsızlığı ve sonrasındaki koltuk hesaplarına AK Parti’nin karıştırılmak istenmesine AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş tepki gösterdi.
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Covid 19 testinin pozitif çıkması ve tedavi sürecinde kendisi arayarak yanında olduklarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi. Taş, sadece geçmiş olsun dileklerini ifade etmekle kalmayıp, tedavi sürecinin her aşamasını yakından takip ettiklerini ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tedavisi sürerken bazı basın organlarında Sayın Böcek’in ölümü üzerinden koltuk hesabı yapıldığı yönünde haberler yayınlandığını belirten Taş, “Hiçbir AK Partili, böylesine çirkin, böylesine siyasi etiğe ve insan vicdanına sığmayan hesap içerisinde olmaz. Belediye Başkanının ölümü üzerinden bir hesap varsa bu kendi partisi içerisindedir. AK Partili yöneticilerin adının ortaya atılması hedef şaşırtmaktan başka bir şey değildir. Bu çirkin oyunlara bizi bulaştırmayın” dedi.
Hedef saptırma gayreti içinde olan bazı siyasetçiler, ne yazık ki kurguladıkları hayal ürünü senaryoları kapı kapı dolaşıp sanki gerçekmiş gibi anlatarak, sosyal medya taşeronları vasıtasıyla gündeme taşımaktadırlar. Bu suni gündeme CHP'nin neden ihtiyaç duyduğunu iyi biliyoruz. Siyasi ahlakımız gereği sadece şunu söylüyoruz, Hedef saptırma gayretiyle ortaya attığınız iddiaları, buyurun ispat edin. İspat edemediğiniz taktirde zaten herkesin herşeyin farkında olduğundan da kuşku duymayın.
Haberlerde ismi geçen kişilerin zaten açıklama yaptığını belirten Taş, “Hiçbir AK Partili Sayın Böcek’in ölümü üzerinden bir hesap içerisine girmemiş, böyle bir görüşme de olmamıştır. Biz Sayın Böcek’in bir an önce sağlığına kavuşup, görevinin başına dönmesini ve kalan 3.5 yılını sağlıkla sıhhatle geçirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.


Halk arasında da konuşulmasının sebebi, Böcek tedaviye başladıktan sonra, ilk 15 günde herhangi bir şu veya bu şekilde konuşmalar yoktu.Ancak süreç uzadıkça çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı.Buna sebep halkın haber alamaması olmuştur.Hastaneden düzenli olarak sağlığı hakkında her gün bir kaç satırlık kamuoyuna açıklama yapılsa bunların hiç biri yaşanmazdı.Evet bunu saklamaya gerek yok,tedavinin olumsuz sonuçlanması halinde Belediye Meclis üye sayıları üzerinden kimlerin seçilebileceği konusunda konuşmalar oluyor.Halk bile toto oynar gibi sohbetlerde sokakta bunlar konuşuluyor.Dolaysıyla bunların olmaması için düzenli haber akışı olması gerekirdi.Son kamuoyunda bir hastane açıklaması dolaşıyor gerçek veya değil bilinmiyor.CHP il Başkanlığı hastane ile bunu koordine etmesi gerekir.Önce gerçek neyse tedavi süreçleri hakkında bilgi verilmeli,yoksa olumlu veya olumsuz sonuçlandığında zaten yasa gereği neyse o yapılacak.Kamuoyu yetkili bir makamdan bilgilendirme bekliyor.