Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, kaçak ve sahte alkollü içki satışının ve imalatının engellenmesine yönelik ilçe genelinde çalışmalarını sürdürdü. İlk olarak Kızlarpınarı Mahallesi Plaj Sokak üzerinde bulunan bir restoranda kaçak ve sahte içki ihbarını alan ekipler belirlenen adrese baskın düzenledi. Baskında sahte içki yapımında kullanılan plastik bidon içerisinde 5 litre etil alkol, 5 adet 0,5 litrelik plastik su şişesi içerisinde yaklaşık 2,5 litrelik sahte içki, 1 adet 250 cc'lik cam şişe içerisinde 3'te 1'i dolu vaziyette anason aroması ele geçirildi. Olayla ilgili R.G. yakalanarak gözaltına aldı.
Kızlarpınarı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan bir restorana yapılan baskında 3 litre ve 4 litrelik alkollü içecekler ele geçirildi. Konuyla ilgili R.K. yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerden R.K. savcılık talimatıyla serbest kalırken, R.G. ise hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek suçu kapsamında emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)


Tabiri caizse vatandaş ne yapsın,içki tüketimi bir gerçeklik mi evet,o halde bu kadar özel tüketim vergisi olur mu,zaten kdv alıyorsun başka vergide neyin nesi,kaldırırsınız özel tüketim vergisini kimsede kaçak içki yapımına girmez.İçki içen vatandaşı böyle fiyatları yükselterek uzaklaştıramasınız,ayrıca sıcak para açığını içki,siğara,mazot,benzinden nereye kadar karşılayacaksınız.Bu saatden sonra ne yaparsanız yapın,hanği yönden bakarsanız bakın ''YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR''