Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne giden bazı sporcu ve spor camiasından insanların, eski milli atlet olan Nadire Konuk Ali Oğuz Konuk İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan N.Y.'nin, 3 yıldır bir öğrencisine tehditle tecavüz ettiği şikayetinde bulundu. Genç kızın yakın bir akrabasının da aralarında olduğu onlarca kişi şikayet dilekçelerinde, N.Y.'nin 3 yıldır atletizmle uğraşan 17 yaşındaki M.Ş.'ye tehditle tecavüz ettiğini anlattı.
Şikayetler üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis, ifadesine başvurulmak üzere atletizm sporcusu M.Ş.'ye ulaştı. Ahlak Büro Amirliği'ne götürülen ve pedagog eşliğinde gözyaşları içinde ifade veren. M.Ş., şunları kaydetti:
“Anterönümüz N.Y. ile 14 yaşındayken tanıştım. Kendisi bizim hocamızdı. Bir gün antrenman esnasında sakatlandım. Beni masaj yapmak için boş bir odaya götürdü. Burada bana ağrılarım için iğne yaptı ve masajla belimi ovdu. Bana yakınlaşmak isteyip öptü. Ancak ben korktum ve ağlayarak kaçtım. Bu olayı kimseye anlatamadım. Atletizmi bırakmak istedim. Spora gitmeyince arkadaşlarım ve ailem neden gitmediğimi sordu. Ben de anlaşılacak diye tekrar devam ettim. Defalarca sporu bırakmak istedim."
"ÇOK UTANIYORUM"
N.Y.'nin bir seferinde yine iğne yapma bahanesiyle kendisine tecavüz ettiğini aktaran Ş.Y., "Bu olayı kimseye anlatmamam konusunda beni tehdit etti. Ardından birkaç ay benden uzak durdu. Ancak il dışına spor müsabakalarına giderken o da vardı. Burada otel odasında yine bana tecavüz etti. Bu olaylar sürüp gidiyordu. Ben kimseye derdimi anlatamıyordum. Bir gün okulda çalışıyorduk. Beni odasına götürüp burada ilişkiye girdi. Yakın bir arkadaşıma dayanamayıp olanları anlattım. O da herkese söylemiş. Ben bu olayın duyulmasını istemiyordum çok utanıyorum" diye konuştu.
Küçük kızın ifadeleri üzerine cumhuriyet savcılığı, N.Y. için gözaltı kararı verdi. Beden eğitimi öğretmenliği yaptığı okulda gözaltına alınmak istenen, ancak okulda bulunamayan öğretmene telefonla ulaşan Ahlak Bürosu ekipleri, ifadesi olduğunu söyleyerek şubeye davet etti. Kendisi gibi beden eğitimi öğretmeni olan eşi S.Y. ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen N.Y., burada gözaltına alındı. N.Y. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesine başvuruldu.
"BANA KOMPLO KURULDU"
N.Y. ifadesinde kendisine komplo kurulduğunu söyleyerek, küçük kızı hiç il dışı gezisine götürmediğini anlattı. Ancak polis yaptığı araştırmada, N.Y. ile M.Ş.'nin birlikte gittikleri il dışı şampiyonaları ve tarihlerini tespit etti. Suçlamaları kabul etmeyen N.Y., 'küçük yaşta çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan adliyeye sevk edildi.
ASLI ÇAKIR ALPTEKİN'İ DE ÇALIŞTIRMIŞ
Antalya'da 17 yaşındaki kız öğrencisine 3 yıldır tecavüz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan ilköğretim okulu beden eğitimi öğretmeni eski milli atlet N.Y.'nin, bir dönem olimpiyat şampiyonu atlet Aslı Çakır Alptekin'i çalıştırdığı ortaya çıktı. DHA muhabirin telefonla ulaştığı Alptekin, "İlköğretimde okurken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü antrenörlüğünü yapan N.Y., yaklaşık 4 yıl boyunca antrenörlüğümü yaptı" dedi. Alptekin, lisede okuduğu dönemde dünya dördüncüsü olduğunda ise N.Y.'nin kendisine destek verdiğini aktardı.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA) -


Antalya bürokrasisi tam anlamıyla uyku halinde.Makamlarından dışarıya çıkmayan çıktıklarında yönetici odalarında çay kahve içip dönen bürokrat tipi artık sona ermeli.Nerede ne usulsuzlük var takip eden yok Antalya İl Nüfus Md. de evlenme cüzdanı bedeli 60 tl yazmasına rağmen 110 tl alındığından kimsenin haberi yok mu 2010 2011 yıllarında ilçe nüfus md. evlenme adı altında fazladan alınan paralar hangi nüfus müdürlerini siyasette aday yapacak duruma getirdi bilen yok mu ya da antalya dilsiz şeytanlarla mı dolu.
her önüne geleni öğretmen diye sınıfa sokarsan sonuç budur.burada bu olaya sebeb olan idare ve bakanlık suçludur.köy enstitüler ve öğretmen okularına seçile öğrençilerin ahlaki seciyesi çok yüksek geliştirilirdi..birçok sınavdan sonra sınıfa girebilirlerdi. o sistemi komünistlikle suçlayıp eğitimi bu ahlaksızlara teslim edenleri halk iyi görmeli ve afetmemeli.bu zabıta olayı değil milkli bir çürüyüşün işratidir.öğretmene 22ETİ SE4NİN KEMİĞİ BENİM'' diye yavrusunu güvenle teslim eden türk'ün ruhunu karartılar..