Sağlık Bakanlığı'nın siparişiyle toplamda 50 milyon doz olmak üzere Çin ile anlaştığı inaktif Covid-19 aşısının 3 milyon dozluk ilk partisi 30 Aralık 2020 tarihinde Ankara'ya getirilmişti. Ankara'daki Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu'na taşınan aşılardan 30 bin adedinin geçen haftasonu Antalya'ya geldiği öğrenildi.
Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, haftasonu Antalya'ya ilk etapta 30 bin adet aşının gönderildiği ve öncelikli sağlık personeli olmak üzere gönderilen ilk aşıların uygulamasının İl Sağlık Müdürlüğü'nce koordine edileceğini dile getirdi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)


Bu kime yetecek,hani yazdan itibaren 30 milyon doz aşı alınmıştı,Almanya bile biontech aşısı ile yetinmeyip Moderna ve Astra zenaca aşılarını üreten firmalarla anlaşmalar yapmış.Keza diğer Avrupa ülkeleri de öyle,taşınması en kolay aşılardan biride Astra Zena zamanında anlaşma yapılsa idi hem kısa zamanda aşılama yapılırdı hem de çeşitlilik olurdu.Sağlık Bakanı her gün kamuoyunun önüne çıkarak ne güzelde konuşuyordu,verdiği rakamlara bakınca Dünya'da en iyi tedbirler ve mücadele bizdeydi.Ne zamanki yaz mevsimi bitti kazın ayağının öyle olmadığı anlaşıldı.Maske dağıtımında eline yüzüne bulaştırdıkları gibi görülüyor ki vatandaşı sadece oyalamışlar.İlk aşıyı bulan Almanya'da yaşayan Türk kökenli bir profesör olacak ve Dünya bu aşıyla aşılanırken biz öylece bakıyoruz,yazdan yeteri kadar doz aşı anlaşması yapmamışlar.Uğur Şahin ve eşi Dünya'da dergi kapaklarına çıkarken ve övgüler dizilirken biz sadece yayınlara bakar durumdayız,Her ikisine de insanlığa ettikleri bu hizmet den dolayı neden bir devlet nişanı gibi bir ödül verilmesi gündeme alınmaz,daha ne yapsınlar Dünya'da ülkemizi bu kadar tanıttılar,bütün yayınlarda Türk kökenli oldukları yazıldı çizildi.Velhasıl yine yaya kaldık,yakalanmamak için kişisel tedbirlere devam.