Bunun üzerine müdahale etmek isteyen korumaları karışmamaları yönünde uyaran Lütfi Elvan, "Biz bu güne kadar özgürlük ve demokrasi konusunda her türlü adımı attık. Sen halka baskı yapmaya çalışıyorsun. Siz demokrasiden yana değilsiniz. Siz terörden yanasınız. Çok teşekkür ederiz, lütfen ilerleyin. Bakın beni tehdit ediyor" dedi.
Elvan'ın 'tehdit' kelimesi üzerine korumalar eylemci Samet Uslu ile yanındaki Ayşegül Başar'a müdahale etti. Bir süre polise direnerek araca binmek istemeyen protestoculara çevredekiler de destek verince hareketli dakikalar başladı. Polis, Samet Uslu'yu güçlükle araca bindirerek bölgeden uzaklaştı. Diğer eylemci Ayşegül Başar da arkadaşının serbest bırakılmasını isteyerek polise tepki gösterince yine arbede çıktı. Bunun üzerine Lütfi Elvan, gözaltına alınan eylemcilerin bırakılmasını isteyip, esnaf ziyaretine son verdi.
Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) -


olayın videosunu izleyin kesinlikle polisleri duasız bırakmaz yedi cettini hatırlatır AKP oy vermezsiniz.
Resimdeki GORİL siyah gömlekli yarma kızcağızı yalakalık uğruna orantısız müdahalede bulunuyor. Protestocuyu ara sokağa iten polisler kamera takip edince anlık görünmez ağır darbeli müdahale yapıyor. Ey millet iktidar bdeğişmeli elbise rozeti haketmiyen mahluklar temizlenmeli. Paralel AKP liler işgali bitirilmeli.