Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2025 yılında asgari ücret, yüzde 30 artışla net 22 bin 104 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" açılmasını yaptı.
ASGARİ Ücret Tespit Komisyonu, 2025'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 4'üncü kez toplandı.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında dördüncü toplantısına başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde saat 20.30'da başlayan toplantıya, işçi tarafını temsil edecek olan fazla üyeye sahip Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) katılmadı. İşveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti.
Bakan Işıkhan, 1 Ocak 2025 tarihinden geçerli olacak asgari ücret rakamını 22 bin 104 TL olarak açıkladı. Asgari ücret böylece yüzde 30 artışla 17 bin 002 TL'den 22 bin 104 TL oldu. Çalışanlar yeni asgari ücreti Şubat 2025'den itibaren almaya başlayacak.


Ev kiraları olmuş 15 Bin Tl.Geriye kalan 7104 lira ile ne yapılabilir.Bu aile taş mı yesin.Sadece simit çay yeseler yine yetmez.Ekonomik yönden geldiğimiz nokta vahim durumda.22 yıllık iktidarın metal yorgunluğu sonuçları.Yan yattın çamura battın,yok erken seçim,sürekli 2 dönem seçilme maddesini delmeye devam.ABD dede örneği var ''Başkanlık Sistemi''öyle olur.En fazla 2 dönem seçilir ve gider.Temsilciler meclisi ve Senatoyla yetkiler paylaşılmıştır.Denge,denetleme işler,birde bizim sisteme bakın,meclis etkinliğini kayıp etmiş.Cumhurbaşkanı kararnameyle istediğini istediği yere atıyor.Bu kadar yetki olursa,ekonomide böyle olur.İşin tuhaf tarafı,bu durumu göre göre seçmenler neden hala bu sisteme ısrar ederler anlaşılır gibi değil.Çok acil '' Yarı BAŞKANLIK SİSTEMİNE''geçilmelidir.