Yargıtay, 'Borçlu olan belediye başkanının makam aracı kullanması zorunluluk değil. Bu yüzden araca haciz uygulanabilir' hükmünde bir karar aldı.
İstanbul’da bir alacaklı tarafından borçlu belediye aleyhine başlatılan icra takibinde, belediyenin avukatı, fiilen kamu hizmetinde kullanılan makam aracının trafik kaydına haciz ve yakalama şerhi konulduğunu, haczin ve yakalama şerhinin kaldırılmasına karar verilmesini talep etti. İstanbul 24. İcra Hukuk Mahkemesi de kamu hizmetinin yürütülmesi bakımından bir adet makam aracının kamuya tahsisli olduğunun kabulü gerekeceğinden şikâyeti kabul etti ve araca ilişkin haczin kaldırılmasına karar verdi. Karara itiraz edilince dosya Yargıtay’ın gündemine geldi. Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, baktığı bir davada belediye başkanının makam aracının da haczedilebileceğine hükmederek, yerel mahkemenin
kararını bozdu.
MURATPAŞA'YA 2 KEZ HACİZ GELMİŞTİ
Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi'ne bazı alacaklılar tarafından bir kaç kez haciz işlemi uygulanmak istenmiş, her defasında belediye yetkililerinin devreye girmesiyle engellenmişti. Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın makam odasından klima, tv gibi bazı eşyaları söküp alan alacaklıların haciz işlemi her defasında yarım kalmıştı. Mevcut uygulamaya göre Uysal'ın makam aracına haciz uygulanmamıştı. Yargıtay'ın bu kararına göre artık belediye başkanlarının da makam araçları haczedilebilecek.
(Kaynak: Gazeteler)
Belediye başkanlarına kötü haber
Ve Yargıtay, belediye başkanlarının bir borçtan dolayı 'haczedilemez' denilen makam araçlarına haciz işlemi uygulanacağına karar verdi.
OKUR GÖRÜŞLERİ
1 yorum · 0 onay bekliyorYorumlar
Yorumunuzu paylaşın
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.


Umit uysal in ahm plakali yeni aldirttigi beyaz son model audiye haciz gelir yakinda . Bence yararina olur;zora belki bu bahaneyle yurur,kosar,bisiklete biner de gobegi duzelir veya otobuse binse de olur ayakta direge tutnmaktan belki boyu uzar posturu duzelir... iyi olur guzel olur en isabetli iş olur.