"Venezüella'daki herhangi olumsuz bir durum tüm Latin Amerika'yı hatta Karayipler'i etkileyebilir" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Venezüella ile iş birliğimizi önümüzdeki süreçte de sürdürmeye devam edeceğiz. Venezüella'yı desteklemeye devam edeceğiz. Sayın Maduro'yu da Venezüella devletinin meşru Cumhurbaşkanı olarak görüyoruz."
Venezüella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza'nın açıklamalarından da "İlişkilerimiz açısından tarihi bir andayız. Venezüella'nın zor dönemlerinde Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bize dostluk örneği gösterdi" ifadesi öne çıktı.
'KAZANAN DA OLACAK, KAYBEDEN DE'
Daha sonra iki isim, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Çavuşoğlu, yerel seçime dair yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı:
"Kazanan da olacak, kaybeden de olacak. Vatandaşlarımız yaşadığı şehirleri kime teslim edeceğine kendisi karar verir. AK Parti, 'HDP'nin denen birçok yeri kazandı, maalesef benim şehrim Antalya'yı kaybetti. Halkın kararı."


Antalya seçmeni siyasi anlamda ilginç kararlar veriyor.son 20 yıla bakın Kumbul,Türel,Akaydın,Türel ve şimdi de Böcek,demek ki üst üst de 2 dönem birine yetki vermiyor.Hep beraber göreceğiz sonuçta karar halkın takdiri.Seçimden önce her şey söylendi,kaybedenler neden diye iç sorgulamalarını herhalde yapacaklar,kazananlara ise hayırlı olsun.
Ekonomik Krizin faturası Kesildi. Şimdi AKP var gücüyle kaybettiği Yerlere Kendi devlet imkanları ile daha çok yatırım yapmak zorundadır! Tekrar almak istiyorsa halkın yararına çıkar gözetmeksizin yeni Halka dokunan projeler geliştirilmelidir.
Expo 2016 ya 2 Mılyar tl harcandı suan ne durumda?
Kurvazıyer lımanı ınsa edılecek sonra ne olacak Expo gıbımı olacaktı?
Daha mantıklı Uretıme dayalı Projeler Yapılmalıdır Gerekıyorsa Beledıyeler de Fabrıka kursun kendı ısıyle alakalı, kursun ve dıger beledıyelere satsın urunlerını!
Antalya Turızmı oncelıgımız olmalıdır, tarım oncelıgımız olmalıdır.
ATSO esnaflarına dusuk kredıler verılmelıdır Esnaf ve Sanatkarlar odası uyelerı yıllık yuzde 5 den kredı alabılırken ATSO uyelerı aylık 1,8 den kredı alıyor!!!