CHP'nin 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerdeki milletvekili aday listesi şekillenmeye başladı. Partiden sızan Antalya'daki 16 kişilik aday listesinde mevcut milletvekilleri Deniz Baykal ve Çetin Osman Budak listenin başında yer aldı. Ancak 2015 milletvekili seçimlerinde, partililer arasında yapılan yoklamada birinci sırada çıkan Niyazi Nefi Kara bu kez listede yer almadı. Listede Mustafa Akaydın ve Devrim Kök de şans bulamadı.
HALKLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDERİZ
Niyazi Nefi Kara, Antalya'yı kapsayacak bir liste gözükmediğini söyledi. Listenin bugün saat 17.00'ye kadar değişmesini beklediklerini dile getiren Kara, şöyle konuştu:
“Halktan listeye yönelik çok tepki alıyorum. Geçen dönem bana oy verenler telefonla arayıp 'Bizi hiçe sayanları biz de hiçe sayarız' diyor. Ama bizim için sıkıntı yok, ülke için mücadele etmeye devam edeceğim. Ancak Antalya'yı kucaklayıcı liste gözükmüyor. Akşam üzerine kadar dilerim daha kapsayıcı bir liste oluşur. Partili ve partisiz birçok insandan oy alıyorduk. O insanları küstürmeden, Türkiye'nin geleceği için sağlıklı adımlar atarız. Bizi halk seçip göndermişti, yine onlara döneriz, onlarla beraber mücadelemizi devam edeceğiz."
BÜYÜKLERİMİZ YETERLİ GÖRMÜŞ, SAYGI DUYARIZ
2009-2014 arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapan milletvekili Mustafa Akaydın, listede adının olmamasının genel merkezin takdiri olduğunu söyledi. Akaydın, “Biz partiye 10 senedir hizmet ettik, demek ki yeterli görülmüş, herkese teşekkür ederim. Siyasete devam ederiz, çünkü partiliyiz. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kazanması için de çalışmaya devam ederiz. Neticede milletvekili doğmadık. Herkesin bir görev süresi var, parti büyüklerimiz yeterli görmüş, saygı duyarız" dedi.
PARTİMDEN UZAKLAŞMAM
Milletvekili adayı olarak gösterilmeyen Devrim Kök ise uzun süreden beri CHP'de siyaset yaptığını, partisinin birçok kademesinde görev aldığını aktardı. Kök, “Parti içi tercihlerimden dolayı liste dışı bırakılmam hoş olmadı. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, benim adım Devrim. Partimin başarılı olması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Muharrem İnce'nin bütün mitinglerinde yanında olacağım. Bu ülkenin kurtuluşu Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı seçilmesinden geçer, kimin milletvekili olduğundan geçmez. Bunu bazı arkadaşlarımızın anlayamamış olması çok üzücü. Ülkenin bu karanlık tablodan kurtulması için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğim. Birilerine kızıp, partimden uzaklaşmam ve partime çalışmama gibi bir şey asla söz konusu olamaz" diye konuştu.
BU LİSTE HER AN DEĞİŞEBİLİR
Dün akşam PM'de görüşülen bu listenin tepkiler üzerine YSK'ya verileceği saat olan 17.00'ye kadar değişebileceği belirtiliyor.



Bu 3 milletvekili hatırda kalan ne yaptılar bilen var mı,kocaman bir hiç,ceplerine diplomat pasaportu ve yüklü bir emekli maaşı koydular hepsi o,bunlar da ön seçimden çıkdılar üstelik ,demek ki ön seçimde de liyakat yok ,kim çok mesaj atarsa milletvekili olmuş.Demek ki kabak en çok mesaj atsa o milletvekili olacakmış.Oldu da ne oldu Ankara'ya gittiler boş oldukları için Antalya'ya geri döndüler,ha bu arada haklarını yemeyelim meclis lokantasın da tıka basa yediler içtiler ,nasıl olsa 3 kuruş ,gariban vatandaşımda 50 TL ye et alacak da yiyecek.Vah ülkem vah
Nasip olmuş bir iki dönem yapmışsınız ,daha ne istiyorsunuz,birazda diğerlerinin penceresinden bakın ,herkes istiyor ki geldim mi gitmeyim,gelirken iyi de giderken kötü mü ,halka ve partinize teşekkür edip susun bari.
Nefi Kara nin yaptığı açıklamalar maalesef hiç iyi değil.Kizginlikla söylediğini sanıyorum.Nefi Hocaya bu güne kadar destek verdik ama bu şekilde düşündüğü için bir daha on seçimde oy vermem.Kendisinin çıkıp canla başla çalışacağını, kirilmadigini ve sade bir üye olarak çalışmalarına devam edeceğini soylemesini bekliyoruz.
deniz baykalı çıkarın ayhan zoru alın.